Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghghghgfddf

Pomozcie kochani...chodzi o ósemke..nie moze sie wyrznąć..boli..

Polecane posty

Gość hghghghgfddf

6 lat temu nie chciala mi wyjsc osemka dolna i dentystka nacinala mi dziąsło zeby ósemka sie mogla przedrzec bo tak bolalo ze umieralem z bólu i podczas tego nacicnania tez..i krew az sikala..i ona wyszla ale tylko troche..dzis po latach cos sie tam zaczelo dziac..wczoraj zaczelo mnie bolec i tak pulsowac i czuje ze ta ósemka chce dale jwyjsc ale nie moze z boku wyjsc bo za malo nacięte mialem jednak dziąsło chyba.. czy to mozliwe ze po tylu latach sie to odzywa..? co robic? na razie nie boli bardzo ale boli i widac ze dziaslo jest nabrzmiale..ona tak jakby chciala wyjsc cala ale z boku dziasło jest narosniete i jej nie pozwala ...

Gość do chirurga dentysty
ostatnio usuwałam tak ósemkę, babka mi ranę zaszyła, zagoiła się i jest super, a znieczulenie jest tak kobylaste że nic nie czujesz. Niestety nie masz wyjścia bo jak ci się zacznie w dziąśle psuć to dopiero będzie ból

Gość do chirurga dentysty
sama ci nie wyjdzie trzeba takie cholerstwo usuwać

Gość hghghghgfddf
ale tak jak pisze wszystko bylo okey bo mi wyciela dziaslo wtedy. czy mam isc do tej dentystki znowu i za darmo moze mi to zrobic czy musze placic..nie mam kasy ..a ile to kosztuje?

Gość yuuyy
tyle lat temu ci robila to teraz w ramach ze zle to ci za darmo nie zrobi

Gość nie wiem ile to moze
ostoewac, ale mysle ze samo naciecie dziasla niewiele. 8mki maja to do siebie, ze wychodza, potem (nawet na kilka lat) stoja w miejscu i znow sie odzywaja. Najlepiej jakbys zrobil zdjcecie RTG i dentysta wiedzialby jak zab rosnie - czy prosto, czy ma miejsce, czy jednak moze trzeba bedzie usunac. Ja obecnie mecze sie z dwiema 8mkami naraz - obie na dole. Jedna gorna wyszla mi w zeszlym roku niezauwazalnie. Niestety urosla troche w bok i tez trzeba bedzie ja wyrwac. Niestety jedna z dolnych dokucza mi momentami i to ostro. Jednak na chwile obecna znow przystopowala, kawalek sie przebil i przestalo bolec. Rosnie prosto wiec dentysta narazie nie chce jej wyrywac (a w zasadzie wycinac).

Gość Mi wyrasta chyba od 5 lat
i wyszła moze w 70% jak narazie, no troche boli ale tez bez przesady. I niby jak mamy Ci pomóc? idz do dentysty

Bez znieczulenia za darmo ci zrobi :D Mi rosną wszystkie cztery ósemki. Jedna bez bólu. Drugiej bólu nie dało się opisać. Trzeci troszkę boli(bo rośnie mi w tej chwili), a czwarty póki co bezboleśnie. Niestety, najlepszym sposobem jest wyrwanie zęba, ponieważ nie tyl samo wyżynanie boli, co to, że twoja ósemka się rozpycha, przesuwając przy okazji wszystkie zęby. Robi się straszny ścisk. To to boli najbardziej(wiem, ponieważ pierwsza ósemka mnie nie bolała, gdyż niegdyś w tym rzędzie miałam wyrwanego zęba, tak więc zęby nie były na chama ściskane). Możliwym jest, że odzywa się po paru latach. Mi zazwyczaj rosło - dwa lata przerwy, znowu rosło, znowu kilka lat przerwy ;)

Gość aha i achhhh
chirurg szczekowy co wyrwie, musisz wyrwać moim zdaniem. ja wyrywalam dwie bo sie nie chcialy wyrżnac, jedna mam juz wyrosłą a ostatnia sie wyrzyna co jakis i troche boli takze

Gość hghghghgfddf
KOCHANI A PANORAMA ZEBOW TO POKAZE TEZ ÓSEMKI CZY JAKIES INNE RTG ZROBIC??

Gość enej wygeralo
chyba nie bardzso

Gość cvdfvbftgrbrba
pewnie trzeba będzie wyrwać, idź z tym do dentysty koniecznie, bo może wdał sie jakiś stan zapalny. A doraźnie na rosnące ósemki polecam maść na wyrzynające się ząbki u dzieci bobodent. Kosztuje jakąś dyszkę w aptece, a jest super, bo fajnie znieczula.

Gość włoszko
RTG I DENTYSTY LUB ZE ZDJECIEM NA POGOTOWIE STOMATOLOGICZNE

Gość enej wygeralo
panorama nic nie pokaze

Gość ona2223
usun ta osemke, z nimi tylko problemy sa , ja mam juz 3 ktore wyszly, jedna usunelam w wielkim bolu, mialam szwy i tydzien bylam zapuchnieta w domu, nie jadlam , masakra:o

Gość nie pisze się wyrżnąć
tylko wyrznąć ,

Gość mam scisk szczeki
i spuychniete dziasło juz