Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIe ma !!!!!!!

Bieda w Polsce to MIT ! Jesteśmy bardzo bogatym narodem

Polecane posty

Gość NIe ma !!!!!!!

A ci którzy narzekają są pojebani. Drogi dziurawe? Pojedzcie do Rosji , Kazachstanu , Rumunii -zobaczycie co to są rozjebane drogi. W domach większość ludzi ma kablówkę i internet - średni koszt 80-120 zł ,zalzy jaki pakiet. W domach Cyfry+, N, Polsaty i inne pierdoly . Na zdjęciach na NK.pl można popatrzeć jak żyją inni , 42calowe plazmy ,konsole do gier, komputery ,laptopny ,Iphony . W centrach handlowych dziś są tłoki . Wózki wypchane po brzegi ,ludziki płacą przy kasie 200-400 zł . Małolaty łazą po sklepach Najkach,Adidasach,Reporterach, kupują szmaty za setki złotych. Tłoki w Multikinie - a bilet tez mało nie kosztuje. Oczywiście większość jeździ samochodami za które trzeba płacic,ubezpieczenie,przeglady,naprawy no i benzyna. Droga ? Co z tego , szanowni państwo do autobusu nie wsiądą bo komunikacją miejską jeździ chołota, jakby zapomnieli kim są :D:D Marnujecie prąd i wodę , kupa jedzenie się marnuje ,ląduje w śmietnikach ,w marketach popękane opakowania z jedzeniem wyrzucają do śmieci ,bo nikt tego nie kupi. Zaraz zacznie się sezon wakacyjny , rzesze zmęczonych wyruszą nad Bałtyk ,do Egiptu i Turcji. Owszem,10mln Polaków zyje na kredyt ,wielu nie ma co do gara włozyc,nie mają w co sie ubrac-tacy są poniżani . Ale i tak mamy lepiej niż wiele narodów na świecie, macie darmową edukacje ,lekarzy ,czystą wode. Co maja powiedziec Azjatki które od dziecinstwa zmusza sie do prostytucji ? Ludzie w Brazylii ,gdzie strach na ulice wyjsc bo strzelają do siebie gangi narkotykowe? Niech mi tylko ktoś powie ,ze jestescie biedni to wam strzele z liścia w ryj ,bo chyba nie widzieliscie biedy:O W dupach sie od dobrobytu poprzewracalo niektorym 🖐️

Wszystko zależy od punktu odniesienie. W skali całego globu to jesteśmy bardzo bogaci, ale w porównaniu np. do Niemiec to żyjemy na granicy ubóstwa.

Z tego co wiem ostatnio wylądowaliście na liście najgorzej radzących sobie krajów unii europejskiej. Jak dla mnie - tam jest bieda.

Gość buhahahhaajajaj
Kolejna Polka ,ktora mysli ze Niemcy to kraina mlekiem i miodem płynąca :D

Może nie raj, ale mnie się jakoś w głowie nie mieści dlaczego ludzie muszą brać kredyt na "urządzenie mieszkania" czyli kupienie lodówki i poduszek.