Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kas199x

ciaza plamienie

Polecane posty

Gość kas199x

mam bardzo wazne pytanie w szczegolnosci do kobiet ktore juz byly w ciazy . a minowicie. zawsze podczas okresu mam silne bole brzucha. czy podzas plamien ktore sa objawem ciazy tez wystepuje taki sam silny bol i jak one wygladaja ? i czy zawsze tak jest ze plamienie jest objawem ciazy prosze o odpowiedzi . dziekuje z gory ;*

Plamienia mogą być objawem zagnieżdzania się jajeczka (kiedy występują w dniu spodziewanej @ to nie muszą być niebezpieczne) ale też i zaczynającego lub zagrażającego poronienia. Zależy jak plamisz i kiedy

silnego bólu raczej nie powinno być, nie wiem może Ty inaczej reagujesz.

Gość mari21
hej , mam pytanie, staram sie o dzidzie juz 4 miesiac i wczoraj dostalam @ ale taka brazowa dziwną nie taka jak zawsze, czy to moze byc wczesna ciąża? raz zemdlałam na ulicy co nigdy mi sie nie zdażyło... niby ta @ dostalam w terminie mam co 23 dni. ale nie jest taka normalna jak zawsze jest taka jak mam w 5,6 dniu...

Gość olamary
Hej!No ja też wlaśnie miałam takie plamienie w terminie okresu i była ciąża:)Trzymam kciuki:)

Gość efefefefe
Autorko ja plamie od 3 dni dzisiaj 4, mam plamienie sporadyczne koloru kawa z mlekiem, chociaz wczoraj wieczorem bylo ciemno brazowe i myslalam, ze nareszcie okres a z rana nic. Ja mam @ dosyc regularne 27-30 dni. Plamienie rozpoczelo sie od 27 dc, dzis jest 30 dzien i czekam az okres sie rozkreci bo tak sie czuje, lekkie pobolewanie jajnikow i podbrzusza. Chociaz nigdy przedtem tak mi sie nie przydazylo, mysle ze w ciazy te uplawy to trwaja zaledwie 2 dni, dlatego nie robie testu bo napewno przyplata sie @. Ja staram sie o ciaze od pewnego czasu i bylaby ona b. mile widziana. Prosze dziewczyny jak mialy podobnie i moga sie wypowiedziec bylabym tez za to wdzieczna......

Gość olamary
Ja miałam plamienie wtedy gdy miała przyjść miesiączka.Te plamienia trwały na pewno dłużej niż 2 dni bo myślałam że to okres i jakoś mnie to nie zaniepokoiło, dopiero po miesiącu brak jakichkolwiek plamień skłonił mnie do zrobienia testu, dzisiaj jestem w 37 tyg.ciąży i czekam na przyjście naszego malucha:)

Gość kas199x
a jesli robiłam 2 tygodnie po miesiaczce (ktora byla bardzo mocno bolesna ale trwala niecale 3 dni a zwykle 4 ) zrobiłam test i wyszedł negatywny . potem powtórzyłam go po tygodniu to czy test w takim przypadku mogl sie mylic ?

Gość kas199x
aa no i co do prezerwatyw to czy przy stosunku z prezerwatywa ktora nie pekla i wszystko z nia bylo ok , potem zostala sprawdzona i nic sie z niej nie wydobywalo to moim zdaniem nie ma ryzyka zajscia w ciaze. ale w sumie sama nie wiem bo juz wariuje ;((

Gość adinnaaaa
mozesz byc spokojna. na pewno nie jestes w ciazy

Gość kas199x
;) mam nadzieje . chce poczekac az znajde prace i wtedy miec dziecko . tak na spokojnie ;) a i w sumie czy poprzez zaczecie współżycia moze rozregulować sie cykl ?

Gość mari21
dzisiaj mam 2 dzień @ ale po nocy zawsze bylo jej bardzo duzo, a teraz tak troche tylko... i dalej brązowa... nie wiem... brzuch mnie boli normalnie jak przy @. i tyle, Olamary podaj jakies wieksze szczegóły... ile dni mialas takie plamienia itd.

Gość mari21
aaa teraz zauważyłam ze sie jeszcze wypowiadałas. myśle zeby poczekac az mi sie skonczy ta @ ale cos napewno sie dzieje skoro nie jest taka jak zawsze ale znowu w terminie dostalam hmm...

Gość kas199x
wlasnie moja pierwsza byla nawet ok , taka w miare normalna, natomiast ta 2 byla troche inna niz zwykle bo trwala troche krócej. teraz znowu ten okres sie spóźnia ale mysle ze to przez stresy i to duze.i chorobe. mari21 mysle ze powinnas poczekac az sie skonczy , mnie tez dziwi czemu nagle taka inna @ ale w ciazy nie powinnam byc bo sie zabezpieczalismy i wszystko bylo dobrze ;) no nie wiem sama w sumie.... ahh;(

Gość mari21
ja w sobote ide do lekarza ;) zobaczymy co bedzie ;d.

Gość ale ale ale ale ale ale ale
dziewczyny a po co wy się nakręcacie, zróbcie test i będziecie wiedziały czy ciąża czy nie

Gość kas199x
ale ale ale ale nie nakrecamy sie . poprostu piszemy tutaj zeby wymienic sie "doswiadczeniami" i czegos sie dowiedziec.

Gość kas199x
mari21 jak wrócisz od lekarza i sie czegos dowiedz to pisz co i jak ;))

Gość kas199x
kurcze... juz 3 dzien spóźnia mi sie okres. od paru dni mam bóle podbrzusza i bolące piersi. ;/ moze da sie jakos wywołac okres?

Gość mari21
no jak wroce to napisze co i jak. narazie wydaje mi sie ze nic z tego... bo mi sie ta @ rozkreził... :(. zobaczymy :)

Gość kas199x
a ja wczoraj wieczorem dostalam w koncu okres ;))