Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamykoszka

wzięłam za dużo tabletek anty

Polecane posty

Witam :) Mam dość skomplikowaną sprawę,ale postaram się ją jakoś jasno objaśnić ;p A więc biore tabletki Cilest od roku,wieczorami ok 22. We czwartek wzięłam tabletke, w pt. też, w sobote nie miałam jak jej wziąć wieczorem, więc w niedziele rano pobiegłam wziąć ją jak najwcześniej. jednak zauważyłam że dni na opakowaniu sie nie zgadzają i miałam tabletke piątku i soboty. Wzięłam je obydwie(bo nie byłam na 100% pewna ze w piątek brałam tą tabletke) rano w niedziele. wieczorem skapnęłam sie że kiedy brałam 1 tabletke z opakowania,zamiast wziąć tą z niedzieli wzięłam tą z soboty i tak na listku był dzień do tyłu. I teraz moje pytanie: czy dzisiaj w niedziele kiedy rano wzięłam 2 tabletki (tą za sobote i za niedziele) mam wieczorem wziać jeszcze jedną? Czy kolejna wziąć w pon. rano i zmienić czas przyjmowania na ten ostatni tydz. tabletek na rano i skrócić cykl o 1 dzień? bo troche boje sie wziąć trzecia tabletke jednego dnia ;/ Mam nadzieję,że w miare jasno się wypowiedziałam... inaczej nie potrafie tego chyba wytłumaczyć :(

Gość praktyczna mamuśka
Czy kolejna wziąć w pon. rano i zmienić czas przyjmowania na ten ostatni tydz. tabletek na rano i skrócić cykl o 1 dzień? zrób tak, ale zabezpieczaj się dodatkowo prezerwatywą do końca tego opakowania i przez kolejne 7 dni pozdr :) brałam Cilest 10 lat :)

A jednak wzięłam w niedziele wieczorem następną (czyli trzecią) , bo czytałam że nic mi sie nie stanie jak wezme więcej tabletek. No i skróce cykl o 1 dzień bo nie mam dodatkowej tabletki. Dzięki temu nie bd musiała zmieniać czasu przyjmowania tabletek i bd zabepieczona :) Ale dzięki za odp :P

Z tym zabezpieczeniem to nie byłabym taka pewna, lepiej przez ten czas używajcie prezerwatyw.