Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatkja

soczewki kontaktowe

Polecane posty

witam , mam takie pytanko, czy wiecie moze gdzie, w ktorym salonie badz w jakiej przychodni mozna dostac darmowe soczewki kontaktowe tzn probne?? jestem z Łodzi.

za darmo to mozesz sobie popatrzec na szkla kontaktowe ;)

widac nie znacie tematu wyśmiewaczki większość salonów optycznych ma darmowe soczewki próbne, umawiwasz się na wizytę, badasz oczy pod kątem parametrów na soczewki, jesli nie masz złożonej wady, soczewki sa już dostepne w salonie od ręki, uczysz się zakładać zdejmować i wychodzisz w nich z salonu płatne jest badanie okulistyczne, soczewki próbne nie ( lub kosztują symboliczną złotówkę). gdyby jednak się okazało że masz złożoną wadę a takich soczewek nie ma akurat w salonie, to salon składa zamówienie i po kilku dniach przychodzisz do salonu żeby je odebrac i nauczyć się je wkładac i zdejmować

u mnie w mieście u każdego okulisty można dostać próbne .

nosze soczewki od lat ale gratis nigdy mi nikt nie dal, a nawet bym sie wstydzila prosic...

ines73 , jeśli ktoś miałby problem z doborem soczewek to musiałby kupe kasy wywalić zanim by dobrał właściwe .

to do moment...kiedy nie dobierzesz wlsciwych daja ci gratis ?

nie wiem , u mnie pierwsze były od razu dobre . ale za każdym razem jak zwiększam moc dostaje od okulisty próbne i jak jest ok to dopiero kupuje cały komplet .

ja noszę soczewki od ok 7-8 lat i też nigdy gratis nic nie dostałam.... fakt, była wizyta, badanie oczu i przymierzanie próbnych soczewek, później przyszłam po godzinie i powiedziałam czy mi odpowiadają czy też nie, tak się składa że były trochę za mocne więc pani doktor zmieniła moc, nauczyła mnie zakładać i zdejmować przy tej wizycie (żadnej filozofii nie ma) ale za wszystko trzeba było zapłacić, tzn tylko nie za te szkła co źle dobrała :P

a ja bule 90 euro za paczke i nik mi nawet nie zaproponowal pudelka na szkla za darmo :(

ja piszę o stanie faktycznym teraźniejszym, pierwsze soczewki kupowałam niedawno nie wiem jak to było 7-8 lat temu, teraz w większości są za darmo, zwiedziłam wiele salonów w wawie

pudełka na szkła dostaje za każdym razem kiedy płyn kupuje :P .

ja też DUŻO bulę za swoje soczewki dużo bo mam wadę złożoną ale próbne miałam GRATIS, teraz za każde nowe opakowanie płacę, to chyba jasne

ines dlaczego tak drogo???????? Ja ostatnio pierwszy raz zamówiłam na stronie alesoczewki.com czy jakoś tak i szczerze mówiąc zapłaciłam o połowę taniej niż u optyka. Może mają wysyłkę za granicę ?

cena soczewek zależy nie tylko od marki, miejsca skąd wysyłane, kupowane ale przede wszystkim od złożoności wady

nie jest wtyd prosic, bo sprzedawcy sami proponuja :D sa regularne promocje na nowe produkty. To sie oplaca obu stronom, bo przekonana do nowego rodzaju soczewki klientka kolejna, wieksza juz "porcje"kupi po normalnej cenie. Ja jestem z Poznania, tam w sieci sklepow Skorupskiego regularnie sa rozne promocje, najczesciej latem. Najlepiej najpierw odwiedzic okuliste (np.pracujacego wlasnie u wymienionego dystrybutora soczewek), ten dobiera najlepsze dla nas soczewki. Przy wyborze kolorowych mamy kilka kolorow do "przymierzenia"na miejscu (sa to jednorazowki, otwierane przy kliencie, maja tylko naniesiony kolor, bez korekty wady wzroku). Ja moglam sporbowac wszystkich, zanim zdecydowalam sie na jeden konkretny. Za te wybrane (juz z moja korekta) oczywiscie zaplacilam ich cene, ale w zestawie bylo kilka dodatkowych par gratis. Pani obslugujaca kase po prostu dorzucila je do mojego pakunku. Nie musialam o nic prosic :D taka forma reklamy i mechanizmy przywiazania klienta do firmy. Obu stronom to sie oplaca.

ja to doskonale wiem, ale w sklepach internetowych jest o wiele taniej. Przecież optyk też musi zarobić prawda? Nikt społecznie nie pracuje i tak np ja musiałabym zapłacić u optyka za pudełko acuvue advance 120zł a na stronie zamówiłam za 56 bodajże... a skoro optyk ma możliwość zamówienia soczewek dostosowanych do złożonych wad oczu to znaczy że w takim sklepie internetowym też przeważnie jest taka możliwość :)

ile kosztuje wizyta u okulisty ?? i w jakich canach sa kwartelne soczewki?

julk44 ____nie wiem czego tak drogo, zwykle tyle placilam i nigdy sie nie zastanawilam, moze to wina wady i marki soczewek ;(

ludzie dlaczego pytacie o takie rzeczy ile kosztuje ? A to zależy głównie od tego ile lekarz bierze za wizytę hehe :P a bywa różnie, od 50 do nawet 100zł

w ogol jest jakas roznica miedzy soczewkami jednorazowymi 0 jednodniowymi a twartalnymi , tzn jest jakas inna jakos widzenia czy cos? czy sa tak samo dobre?

wydaje mi się że nie może być różnicy bo gdyby te jednorazowe były gorsze to tych właściwych nikt by już nie kupował...

do tych co pytają ile kosztuje wizyta kosztuje różnie zależnie od miasta i salonu, musicie pytać w sowich salonach ja mieszkam w wawie, za wizytę płaciłam 60 zł, próbne miałam gratis za każde kolejne opakowanie płacę w sklepach internetowych 80 zł plus przesyłka za 6 sztuk (czyli 3 pary) nosze dwutygodniowe z opcją noszenia tydzień non stop

u Skorupskiego pierwsza wizyta to sto zlotych. Kolejne sa gratisowe, jezeli jestes ich stala klientka, oczywiscie. Zarabiaja wtedy na soczewkach. Nie wiem ile teraz kosztuja soczewki do przedluzonego noszenia, bo przeszlam na jednorazowe. W pracy przy komputerze jednak lepiej czuje sie w okularach, wiec te do codziennego noszenia i tak przez trzy czwarte tygodnia lezaly w plynach... Jednorazowke otwieram zawsze swieza (szybko budowalo mi sie tez bialko) i wyrzucam wieczorem do kosza. Nie kupuje zadnych plynow poza zwykla sola fizjologiczna do przeplukania soczewki, gdy czasem spadnie z palca. Ale gdybym miala je nosic codziennie - nie polecam, bo drogo wtedy ten luksus kosztuje (jak to luksus). Gdy juz ustalicie jaki rodzaj soczewki najlepszy jest dla Was, faktycznie, mozna kolejne porcje zamawiac przez internet.

te soczewki są najlepsze, które są do najkrótszego noszenia, kwartalne, roczne są wygodne ale oko gorzej na tym wychodzi, chodzi o przepuszczalność tlenu, zużycie itp. jakość widzenia nie ma nic do rzeczy jesli chodzi o ich termin, nawet jesli ty sobie wybierzesz kwartalne to może się okazać że na twoje oczy takie nie będą pasować, i będziesz musiała nosić inne, np codzienne albo dwutygodniowe o wszystkim decyduje lekarz

ahas, rozumiem, a jest jakas roznica w noszeniu lub widzeniu niedzy soczewkami zwyklymi a kolorowymi?

zgadzam sie z kolezanka wyzej - nie lapcie sie na reklame, ze w soczewkach mozna spac i nosic ciagiem przez miesiac. Owszem, dacie rade, ale wiekszosc z Was obudzi sie z oczami jak u krolika (czerwonymi) i po kilku juz dniach bedzie miec powazne problemy. Producent soczewki powie, ze mozna ke nosic miesiac i nie zdejmowac z oka, okulista - ze najwyzej tydzien a i to nie kazdy... Soczewka to zawsze cialo obce. Im wiecej przepuszcza tlenu i wody, tym lepiej, jednak dla Waszego zdrowia lepiej zdejmowac je z oka chocby do snu :)