Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

jak nauczyć niemowlę pić

Polecane posty

Gość mala manieczka

przestałam karmić moją małą piersią w ciągu dnia i powstał problem, bo nie umie pić z butelki ani niekapka (gryzie i bawi się, zamiast ssać). daję jej pić łyżeczką i dodaję wodę do posiłków, ale to nie jest metoda...

Gość TakaSobieMama
wybacz okreslenie ale od doopty strony sie do tego zabierasz :O .... najpierw powninnas nauczyc dziecko pic z butelki a dopiero pozniej zrezygnowac z karmiernia piersia ..... :O

To ja się podłączę, bo mam podobny problem - jak nauczyć dziecko pić mleko z butelki?? Karmię piersią ale chcę małej na noc dawać mieszankę bo już nie wyrabiam ze wstawaniem co dwie godziny, problem w tym, że ona nie chce pić mleka z butelki.:(

Gość mala manieczka
sorki, nie dodałam, że moja mała ma ponad 8 miechów i w dzień je już stałe posiłki. umiała pić z butelki, dopóki mądry pediatra nie zalecił dawać jej mleka bezlaktozowego raz dziennie, po kilku próbach na butelkę nie chciała już spojrzeć

A może dać jej ten kubek niekapek i niech tak się nim pobawi, poeksperymentuje, może załapie o co chodzi? Na pewno nic na siłę.

Gość TakaSobieMama
Aaaaa, to inna sprawa ;) Musisz po prostu tylko przelamac jej niechec do butelki, skoro piszesz ze pic umie. Sprobuj malej podac butelke z czyms co lubi (jakis rozcienczony sok, herbatka ...? )

Gość mala manieczka
tzn. umiała parę miesięcy temu, teraz żuje smoczek (cokolwiek by nie było w butelce) i udaje, że nie wie, o co chodzi. to samo z niekapkiem. zastanawiam się, czy jednak nie karmić jej piersią po obiedzie, bo jest coraz cieplej..

Gość mala manieczka
a Waszym dzieciom ile zajęła nauka picia z niekapka?