Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChceDzidziusiaa

Czy to już czas?

Polecane posty

Gość ChceDzidziusiaa

Hej Kobitki ! ;-) Mam pytanie... Kochałam się z facetem 10 dni temu, teraz kluje mnie strasznie w brzuchu, i w jajnikach, mam dziwne skurcze. Czy to może być ciąża? Mogę już zrobić TEST? Bardzo chce mieć dzidziusia. . Proszę o odpowiedź .

Gość ChceDzidziusiaa
Zapomniałam jeszcze dodać że męczą mnie nudności i czasem mi słabo.. Proszę o odpowiedź :)

Gość x...x...x
Troche za wczesnie na objawy. Za duzo sobie wkrecasz. Test robic najlepiej w dniu miesiaczki, a jesli nie mozesz wytrzymac to zrob wczesniej badanie krwi - pewniejsze, no i mozna je robic wczesniej. Jesli masz cykle nie regularne i nie wiesz kiedy mozesz sie spodziewac okresu, zaleca sie wykonywanie testu na ok 14-16 dni po stosunku ktory moze okazac sie szczesliwym :)

Gość hahahahabuhahaha
mnie też słabo :D urodzisz jak nic za 3 tygodnie bo masz ciąże ekspress

Gość ChceDzidziusiaa
Nie pisałam tu po to, żeby naczytać się złośliwości, tylko z pytaniem. Dodam że Miesiączkę mam regularną.

Gość taaak rzuć go
ty się lepiej nie rozmnażaj z taką głupotą :O a co do złośliwości: jakie durne pytanie, takie odpowiedzi

Gość ChceDzidziusiaa
Jak chcesz tylko komuś dowalic to pozdrawiam i może się nie udzielaj. Chyba pytać się można tak? Więc pytam! Po prostu chce wiedzieć!

Gość można pytać o takie rzeczy
jak się ma 8 lat i zero znajomości biologii :O od dorosłej kobiety, chcącej być matką, pytania typu "ile jest 2 razy 2" po prostu nie przystoją, jak ty chcesz dziecko wychować, gdzieś ty się uchowała w ogóle? :O

Gość ChceDzidziusiaa
Nie, nie mam 8 lat. Nie mam o tym z kim pogadać. Przepraszam i żałuję że tu napisałam bo i tak nic nie wiem. .

Gość marysia84
W dniu spodziewanej miesiączki zrób test, a teraz nie myśl o tym bo objawy mogą być spowodowane wielka chęcią posiadania dziecka. Wiem to nie łatwe ale trzeba czekać i mieć nadzieje. Polecam zrobić bete będzie szybciej wiadomo. Pozdrawiam

Gość ChceDzidziusiaa
Dziękuję Marysiu. Kupiłam dziś bobo-test strumieniowy, i w ulotce jest napisane że wykrywa ciążę 9 dni po stosunku.. Czyli 2-3 dniową ciążę..

Gość marysia84
Z całego serca życzę II kreseczek ale jeśli jednak będzie jedna to nie martw się powtórz go za 2 dni itd. Mi dopiero trzeci, tydzień po spodziewanej miesiącze pokazał dwie kreski. koniecznie napisz co pokazał ok?

Gość ChceDzidziusiaa
Ok :)

Gość ChceDzidziusiaa
No i zrobiłam, nie wytrzymałam. Niestety I kreska. Wiecie może co pomaga w planowaniu ciąży? Jakieś ziółka w miarę nie drogie itp? Dodam, że pale papierosy i nie wiem czy nie powinnam rzucić.

Gość marysia84
Myślę że powinnaś rzucić palenie, zrobić podstawowe badania, brać kwas foliowy, robić testy owulacyjne i jak najmniej o tym myśleć może gdzieś wyjechać w płodnych dniach na mały urlop z mężem. Pozdrawiam

Gość czy ty myślisz
"Kupiłam dziś bobo-test strumieniowy, i w ulotce jest napisane że wykrywa ciążę 9 dni po stosunku.. Czyli 2-3 dniową ciążę.." a na jakiej podstawie sądzisz że stosunek równa się owulacji ?

Gość czy ty myślisz
wiesz laska porażasz głupotą nie dość że kompletnie nie znasz cyklu miesięcznego, nie rozumiesz jak działają testy ciążowe to jeszcze planujesz dziecko bez żadnego przygotowania palisz papierosy, nie robiłaś badań typu morfologia, cytologia, hormony, nie bierzesz suplementu z kwasem foliowym by mieć pewność że dziecko będzie zdrowe z choinki się urwałaś ? i ty chcesz dziecko ? to może jeszcze pochwal się że niedoszły tatuś nawet nie wwie o Twoich planach....bo pewnie tak jest bo żadne odpowiedzialny facet nie pozwoliłby matce swojego przyszłego dziecka palić i traktować tak niepoważnie starań o dziecko kolejne dziecko które urodzi się w patologicznej rodzince

Gość ChceDzidziusiaa
Kwas foliowy biorę chyba już z trzy lata, jako uzupełnienie diety. Do tego zwykle witaminy, ale to raczej nie wystarczy.. A przyszły tatus o wszystkim wie..