Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatianakD

jakie powody zwolnienia na L4 piszą wam ginekolodzy???

Polecane posty

Gość tatianakD

zastanawiam sie, bo lekarz musi sobie odnotowac w karcie ciazy pwód l4. i co wam wtedy piszą?? co ma napisac zebym miala zaznaczone ze MOGE CHODZIC

w zwolnieniu ani w karcie ciąży lekarz nie wpisuje powodu, uzasadnienie musi być w kartotece, która zostaje w gabinecie lekarza. Na zwolnieniu lekarz wpisuje "1"-chory powinien leżeć lub "2" chory może chodzić, ponadto w przypadku kobiety w ciąży musi być kod choroby "B", żeby zwolnienie było 100% płatne

Gość tatianakD
obecnie jestem na l4 ale na tym lezącym bo lekarz w karcie zapisal ze bole brzucha i ze powinnam lezec. ale teraz nie chcialabym zeby zaznaczyl tak samo. chcę chodzic i nie wiem jaki POWÓD ma napisac

jaki powód to już lekarz wie najlepiej, a skoro karze Ci leżeć, to zapewne nie bez przyczyny

Gość tatianakD
no wlasnie bez przyczyny bo byl inny lekarz na zastepstwie. moj chcial mi dac l4 bo mam ciezka fizyczną pracę i po prostu zeby sie nie meczyc a ta lekarka umyslila sobie bole brzucha.

no to jak będziesz na następnej wizycie, to powiedz swojemu lekarzowi, żeby wpisał Ci "2"

Gość tatianakD
a najgorsze jest to ze 18 maja zapisalam sie do szkoy rodzenia i dopiero nie wiem co zrobic gdyby w tym dniu odwiedzil mnie zus a mialabym l4 lezące

po pierwszym zwolnieniu chyba tak od razu nie przybiegną Cię kontrolować, ale też w sumie nigdy nie wiadomo, a szkołę rodzenia w jakich masz godzinach?

Gość mammmuuuska
po pierwsze z 2 to chyba od 20 tygodnia mozna, po drugie jak Cie nie bedzoe w domu to przeciez mozesz byc na badaniach-jak masz dobrego ginekologa to sie dogadasz w razie kontroli...

Gość tatianakD
SZKOLE RODZENIA MAM 2 RAZY W TYGODNIU OD 15-17STEJ

u mnie w obu ciązach lekarz rodzinny pisał że bół kregosłupa, a gin nie wiem co pisał bo nie mówił ja na l4 szłam od 32 tyg do końca

ja na zwolnieniu jestem od 8tyg. ciąży i cały czas mam "2", nawet jak musiałam leżeć, to i tak miałam "2". Po 15 ZUS już raczej nie kontroluje, myślę, że robią to raczej w godzinach urzędowania