Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bukareszzzka

Krostki na pupie

Polecane posty

Gość bukareszzzka

Dziewczyny,czym moge smarowac połroczemu synkowi pupę ,kiedy teraz w czasie cieplejszych dni pojawiły sie kroski ? Nie wiem czy to potówki czy uczulenie,ale po maści cynkowej srednio to schodzi.

Gość marle_na
Spróbuj maścia Alantan.Mojemu synkowi własnie to najbardziej pomogło.Moga proponowac Tobie drozsze zamienniki,ale to nasza sprawdzona masc i na pewno moze na takie problemy.

Gość baśka_jj
Ile kosztuje ta maśc,bo z tego co sie orientuje to jednak sporo jest podobnych środków w aptece.

To odparzenie. Mnie położna powiedziała że na odparzenia dobra jest oliwa z oliwek (można nią smarować pupkę po każdym oczyszczeniu skóry przed założeniem nowej pieluchy i zastąpić nią krem do pupy).

Gość mama_joli
baśka ta maśc nie kosztuje duzo bo około 8 -9zł. A na pewno pomoze,zwłaszcza jesli to jest zapalenie pupci od pieluszek,albo teraz kiedy jest ciepło i nasze maluszki sa przegrzane.

ja mojemu małemu smarowałasm sudocremem chyba ze juz to nie dalo efektu to tormentiolem dziala super niegy nie zawiodl 3 smarowania i problem z glowy

Gość sudocrem lub
mąka ziemniaczana i często zmieniaj pieluszki

Gość volaka
tormentiol słyszałam ze jest za mocny,przynajmniej nie powinno sie stosowac na taką delikatna skórke niemowlaczków.Alantaj jest ok,przyznajmniejnei bedzie brudził spioszków własnie jak tormentiol.

Gość magentta
Coś w tym jest własnie ze tormentiol brudzi ciuszki,a poza tym gdzies czytałam ze nie powinno sie go stosowac u maluszków.A alantan własnie jest ta maścia która bez zadnych skutków ubocznych mozna stosowac na delikatną pupcie naszych dzieci.

Gość ar-en-a
Dokładnie masc alantan jest odpowiednia zwłaszcza ze jest jest dobry dla maluszków wiec bez obaw mozna smarować przy takich problemach skórnych.