Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,peterka.....

Bedzie coraz wiecej samotnych matek...

Polecane posty

Gość gość
I ktoś ma ci uwierzyć że po dwóch latach chodzenia, poszłaś z nim po raz pierwszy do łóżka i od razu zaplanowaliście dziecko? I że ty uwierzyłaś facetowi który jest pod wpływem? Zbyt mądra to ty nie jesteś :P

Gość gość
Jak trzymalas faceta dwa lata bez seksu i kupczylas tylkiem to jasne ze po pierwszym seksie cie rzucil. Tak koncza te co handluja wlasna c**a zeby faceta przytrzymac.

Gość gość
2. kieliszki za zdrowie ojca..to duzo?s x Najwidoczniej o 2 za dużo, jak widać niektórzy w ogóle nie mogą pić :P

Gość gość
nie jestem samotna matka ale po 17 tu latach malzenstwa stwierdzam ze lepiej by bylo gdybym wtedy wychowywala sama..calkien sama ..zreszta powiedzialam matce..albo ten albo zaden inny ..nie chcialam go znac po8-miu miesiacach wrocil na kleczkach ale ja juz nigdynie wybacze.do niczego go nigdy nie zmuszalam nawet zyczylam mu wszystkiego najlepszego z tamta..jednak tamta kopla mu e d**e i wrocil do mnie pod naporem jegi ojca s

Wydaje mi się że obecnie jest sporo samotnych matek, ponieważ kobiety decydują się na macierzyństwo bez względu na to czy partner z nimi będzie, czy nie. Chyba teraz jest łatwiej niż 30 - 40 lat temu. Są jednorazowe pieluchy, słoiczki, dzieci mają sporo ciekawych zabawek i dzięki temu mamy nie potrzebują za bardzo pomocy.

Gość gość
no bo nie moze ..nie pizwalammu pic,!kiedys pil zanonmnie poznal..wszyscy sie dziwili ze tak go zmienilam.ja nie toleryje alkocholu!.w mojej rodzinie nikt nie pije,alkocholy pod zadna postacia chyba ze slub czy jakas duza impreza ale to tez tylko symbolicznie.ohciec nawet szampana nie pihe na toast.s

Gość gość
sorry alkholu..mam dosc tej dotykowki.s

Gość gość
gosciu jakie kupczylas? nie obrazaj mnie ok?..po roku mi sie oswiadczyl..i kupil mi zloty lancuszek..nie mialam powodu by mu nie wierzyc i wcale nie byl pod wplywem.s

Gość gość
silene..dokladnie! kobiety sa corax bardziej silne i swiadome ,same rowniez potrafia zadbac o byt swoich dzieci i wola byc same niz uzerac sie np.z bezrobotnym,pijakiem ,narkomanem czy damskim bokserem.$

Gość gość
robcie dzieci PO slubie. tyle w temacie

Gość gość
Silene dziś x Jest jeden mały problem. W mojej opinii, chłopiec wychowany wyłącznie przez kobietę nie będzie wiedział, jak wygląda wzorzec postępowania meżczyzny w związku z kobietą, na czym polega odpowiedzialność mężczyzny i w przyszłości - obawiając się odpowiedzialności - porzuci swoją partnerkę w ciąży.

Nawet jeśli partner jest normalnym facetem, zarabiającym, bo większość jest normalna, to ludzie nie muszą koniecznie się od razu wiązać na całe życie. Większość ludzi wchodzi w związki, bo tak trzeba. I po kilku latach okazuje się że wcale się nie kcohają, że się nie znają.

E tam, w świecie prawdziwych mężczyzn, 100 - 200 lat temu, synów wychowywały kobiety, bo ojcowie ginęli na wojnach.

Gość gość
gość dziś x Dokladnie. Ówcześni faceci porzucają swoje partnerki dlatego, że mężowie poświecają coraz mniej czasu na wychowanie swoich synów, z różnych względów, ale przede wszystkim zmęczenia pracą, stresem.

Gość gość
Silene dziś x I na kogo ich wychowywały? Na kolejnych meżczyzn, którzy porzucali swoje kobiety i ginęli na wojnach.

Ludzie się porzucają wzajemnie, bo świat taki jest. Nie ma czasu na uczucie, na budowanie relacji, a nawet jak czas jest, to brak ochoty. Kobieta zostaje z dzieckiem, bo facetowi łatwiej ją zostawić. Gdyby i kobiety i mężczyźni mogli zachodzić w ciążę, gwarantuję, że porzuconych ciężarnych mężczyzn byłoby nie mniej niż kobiet.

No ale to byli 100% mężczyźni, tacy do hulanki, wojaczki i narąbania drewna :-). Jak w związku nie ma partnerstwa, to syn też go nie wyniesie z domu, mało tego wyniesie wzorzec wiecznie nafoszonego tatusia.

Gość gość
Na wstępie powiem, że pomijam wdowy i ofiary gwałtów bo to inna bajka. Oczywiście, że będzie coraz więcej samotnych matron. Rodzice nie mają czasu dla swoich dzieci, więc role wychowawcy przejęły media takie jak tvn i mtv wraz ze swoimi durnymi programami, jak warasw shore czy nastoletnie matki (sic!). Promuje się teraz całkowity rozpad rodziny i wychwala, że takie życie jakie mają ludzie w tv jest super! Popatrzcie sobie jak się zachowują dzieciaki z gimnazjum - to dopiero masakra. Nasza cywilizacja zmierza ku upadkowi. A co do zmajstrowania dzieciaka z tego co mi wiadomo potrzeba dwojga osób przeciwnej płci. Samotne mamuśki tak narzekają, że ojcowie ich dzieci to debile, alkoholicy, kłamcy itd. No hello! A kto ich sobie wybrał? Co można ciekawego powiedzieć o kobiecie, która na ojca swojego dziecka wybiera sobie takiego głąba, lub idzie z takim po pijaku do wyra? W ogóle co można powiedzieć o kobiecie, która pije? Która ciągle imprezuje? Która ćpa? Która idzie z debilem do łóżka? prawda jest taka CIĄGNIE SWÓJ DO SWEGO I PODOBNE PRZYCIĄGA PODOBNE! Poważnie nie znam ani jednej samotnej matki, która wychowywała się w normalnym nie patologicznym domu. Jedna dziewczyna z którą chodziłem do jednej klasy szkoły podstawowej wychowywała się bez ojca z matką alkoholiczką w wieku 15 lata zaszła w ciąże z jakimś łysym dresem, który ją po roku olał, później zaszła w ciąże z jakimś kolejnym bejem, który zostawił dla niej żonę i troje dzieci a debil ma ponad prawie 40 lat... Drugi przypadek dziewczyny z sąsiedniego bloku prawie taki sam, z tym że ta oddała dziecko do domu dziecka, a prowadza się z łysymi karkami pije ćpa i zapewne nie zdziwiłbym się gdyby z zawodu była prostytutką bo też tak wygląda. Trzeci przypadek dziewczyny ode mnie z gimnazjum, troje dzieci w tym 2 z innym niż pierwsze, następujące polubienia grup na facebooku typu "kocham seks analny", "seks to zdrowie" i zdjęcia robione przed lustrem w samej bieliźnie, do tego jakieś tatuaże na ciele... PORAŻKA!

Gość gość
a jak ktos zaplanuje przed . bo oboje tego chca i nagle facet spanikuje albo znajdzie inna to co do smietnika z dzieckiem?przrciez to jasne ze to zywa istota niczemu i nikomu winna..aborcja to morderstwo.sama kiedys twardo stanelam przeviwko aborcji..ze nibyby 2.5 tys ze lekarz na czecha..s tfuuu!"!!!chocbym miala wtedy zostac sama z dzieckiem,to i. tsk bym urodzila i urodzilam ,dzis jest mpja nsjeieksza pociecha..a ten niedoszly morderca(pseudo maz)niech sie wstydzi zs siebie ..za to co chcial zrobic,przeciez ja dalam u wolna droge nic nie musial.s

Gość gość
Silene dziś x OK, ale dlaczego kobieta związała się z wiecznie nafoszonym partnerem? O czym myślała? Że się zmieni?

Jak się ma 15 lat i ma się koleżankę która jest samotną matką, to rzeczywiście, jest to patologia :-). Ale jak ma się 30 - 40 lat, to ma się też normalne koleżanki, z dobrych domów, z dobą pracą, które są samotnymi matkami z wyboru, nie z patologii :-).

Gość gość
Polecam wam książkę Wojciecha Eichelbergera "Zdradzony przez ojca". Tyle w temacie.

Bo.... myślała ze to miłość? Bo przerosła go proza życia codziennego? Bo... jego tatuś był też nafoszony, a ona usłyszała, że jak tak będzie wybrzydzać to zostanie starą panną, a do niego już się kolejka chętnych ustawia, więc wzięła co dawali? Bo wcześniej się foszył, aj ksie pojawiło dziecko to zaczął?

Gość gość
bxdura!"".ja pochodze z dobrego domu! nigdy nie pilam i nigdy nie cpalam.w mojej rodzinie nie uznaje sie alkoholu nawet odrobiny..ja biore prxyklad ze swich rodzicow..gardze cpunami i pijakami,do tesciowej juz lata nie chodze bo pije..s mezowi to tsks aeanture robilam ze nawet nir smie tknac wodki!!"s

Gość gość
było za młodu zwrócić uwagę na tego cichszego i spokojniejszego niż prowadzać sie z dresami, to byście nie były samotnymi matkami,żałosne. Każdy skutek ma swoja przyczynę i nie zwalajcie tego na niedorzałość meżczyzn bo nie wszyscy mężczyźni tacy są. I zgoda, prawda jest brutalna - żaden facet nie chce wychowywać cudzego,obcego dziecka,czuje sie przez to jak frajer.

Gość gość
I znowu - robcie dzieci PO slubie to nie bedziecie samotnymi matkami. Kolo sie zamyka.

Gość gość
Samotny Romantyk II dziś Ja się wychowałem bez ojca, nie piję, nie palę, mam wyższe wykształcenie, tylko te problemy ze znalezieniem dziewczyny są irytujące. x jasne. a kto cie mial nauczyc jak zdobyc dziewczyne.matka? zdobyla jakies dziewczyny i ma w tym doswiadczenie? nie bedz smieszny. to dlatego nie dajesz sobie rady.

Gość gość
wola byc same niz uzerac sie np.z bezrobotnym,pijakiem ,narkomanem czy damskim bokserem x To może wystarczyłoby nie bzykać się takim elementem, to i dzieci by z tego nie było :P

Gość gość
jakos tak sie dziwnie sklada ze dewiantem zostaje facet jak sie nie chce ozenic. dopoki jest szansa ze sie ozeni to wam pasuje tak ze dziecko sobie z takim robicie. co za cholerne hipokrytki

Gość gość
Samotny Romantyk II dziś x Nie doceniasz roli, jaką w życiu mężczyzny pełni pewność siebie w kontaktach z kobietami. Ta pewność siebie, rozpatrywana jako proces biochemiczny w mózgu, steruje procesem produkcji gonadoliberyny, hormomu luteinizujący, testosteronu, a to jego poziom odpowiada za to, jak bardzo pewnym siebie jestes mezczyzna, czy potrafisz stawiac czola przeciwnosciom, podejmujesz dzialanie, itp