Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eerfeewweew

o aborcji jeszcze słowo

Polecane posty

Gość wtronlimek
offerma, Ty to chyba z czystej złośliwości, z zazdrości że ktoś uprawiał seks, więc niech teraz ponosi konsekwencje, co? po co zmuszać kobiety by kochały , wychowywały, łożyły na swoje dzieci? czy wiesz ile dzieci by się narodziło, gdyby nigdy nie dokonano żadnej aborcji? I co, uważasz że dla wszystkich znalazłyby się ciepłe, kochające rodziny?

Gość prrrrrrrrrr szalooooona!!!
cysiaaa...9999 - dlatego ze jestes bez serca?? Eutanazja to inna bajka?? Dziecko chce żyć, ma wole życia, jest zdrowe i nie umiera z bólu tak jak stary schorowany człowiek, któremu nawet morfina nie pomaga??? A nieee, przepraszam... dziecko też umiera z bólu, jak mu lekarz wyrywa poszczególne części ciala podczas aborcji... :O To dziwne, że nad starym człowiekiem umiesz się zlitować a nad dzieckiem ie :On

Gość Ger upp nu
Ja tak samo jestem za aborcją i eutanazją, szczególnie za eutanazją, uważam, że jeśli mam prawo decydowac o swoim życiu, tak samo mogę zadecydowac o swojej śmierci. Jeśli miałabym leżec jak roślina, ciężko chora, srac w pieluchy, byc obciążeniem dla mojej rodziny, wolę odejśc szybko i bezboleśnie.

Gość cysiaaa...9999
Jezu, oferma, a co Ty masz monopol na prawdę? Z jakiej racji obrażasz kogoś, kto ma inne zdanie? Odpowiedz mi: z jakiej racji? życzę Ci w takim razie, byś na starość, sparaliżowany, mogący jedynie mrugać, marzyłbyś o śmierci, ale wszyscy bliscy mówiliby to co Ty teraz: że musisz przeżyć życie do końca bo eutanazja to złooooo i szataaaaaaan

wystarczy sie nie gzic z byle kim na prawo i lewo:)

Gość cysiaaa...9999
"Dziecko chce żyć, ma wole życia, jest zdrowe" eeee :O Nie, zlepek komórek nie ma woli życia. Nie ma żadnych potrzeb.

życzę Ci w takim razie, byś na starość, sparaliżowany, mogący jedynie mrugać, marzyłbyś o śmierci, bez względu na Twoje poglądy, jak można komuś coś takiego życzyć? Jakim trzeba być "człowiekiem"? (to retoryczne pytania) w temacie - jestem przeciw, tyle ode mnie

jesli eutanazja bylaby wprowadzona to nigdy nie będzie ona zastosowana dla kgos kto tylko "sra w pieluchy" Jedynym powodem, dla ktorego ewentualnie można byłoby dokonac eutanacji będzie olbrzymi ból nie do zniesienia, którego nie da się pozbyć żadnymi środkami plus wyniszczenie narządów wewnętrznych

cysiaaa...9999 ma takie same potrzeby jak noworodek :O Noworodka tez bys zabila, bo nie ma innych potrzeb niz najesc sie, wyspac i wysrac? :O

"życzę Ci w takim razie, byś na starość, sparaliżowany" ej ja proponuję zakonczyc dyskusje z ta osoba, bo to nie ma sensu :O

Gość Ger upp nu
Więc zostaje mi samobójstwo.

Nie aborcji! Kurwa, ludzie mają telewizory i internet, a takie ciemnoty odpierdalają. Wszędzie jest o antykoncepcji. Jeżeli mówimy o dzisiejszym dniu, to trzeba być upośledzonym, żeby się nie zabezpieczać. Nie rozumiem słowa "wpadka"- jak wie, że jest dziwką, to niech bierze tabletki (musi być przygotowana na ew. przygodny seks),a stawianie na samą prezerwatywę to głupota- chyba trzeba mieć iq na minusie. Niech se zwiąże jajniki i po sprawie. Później się taki dzieciak rodzi, który dziedziczy po rodzicach inteligencję.

Gość Ger upp nu
Właśnie... Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejśc niepokonanym...

Gość mmmmorela
Tak, usuwając ciążę zabijasz nowe życie. To fakt, że to dziecko jeszcze nic nie czuje nie ma organów itp ale zastanówcie się my wszyscy kiedyś tacy byliśmy. Warto spojrzeć na ciąże jako na proces od powstawania do częściowego kształtowania człowieka. To nie nasza wina, że tak nas ukształtowała ewolucja. Lepiej by było jakbyśmy np. wykluwali się z jajka? Kwestia religii. Fakt, księża nie chowają 2 miesięcznego płodu ale jak matka pójdzie i zwierzy się, że straciła dziecko i ze cierpi na pewno ksiądz nie odmówi modlitwy i już nie gadajcie a że nie pochowa to inna sprawa bo co ma chować, jak poronienie to często przypadki? Kwestia nowoczesności. Dziwi mnie to, że kobiety tak reagują. Jest naprawdę tyle środków antykoncepcyjnych, że każdy wybierze coś dla siebie. Nie trzeba od razu zabijać !!! I to gadanie wolę usunąć niż oddać to żenujące. Znam 3 koleżanki ze studiów i taka prawda, że zbiły swoje niczemu nie winne dziecko dla wygody. Bo studia, bo przyszłość głupoty poważnie. Nie znam nikogo, kto zrobiłby to z zagrożenia życia jak mówię wszystkie z głupoty. Lekarze wam wcisną najgorsze banały, że to komórka, że nic nie czuje a tak naprawdę jest tyle teorii naukowych, że każdy może coś dopasować. Nikt nie wie tego naprawdę pomimo nauki nikt nie jest w stanie określić kiedy człowiek jest człowiekiem więc warto szanować życie skoro nie wiemy. Lekarz usunie, kasę weźmie pojedzie do Egiptu i śmieje się z takich bab. Zresztą aborcja legalna? Przecież to się wiążę z nakładami finansowymi a ja np. wolę dołożyć do oddziałów onkologicznych dla dzieci bo ciężko jest albo [płacić na dzieci w domu dziecka dlaczego...bo będą na mnie pracować to najbardziej egoistyczne poza tym mogą być kimś ważnym w przyszłości. Na pewno nie chcę łożyć na nieodpowiedzialne panny, żeby im życie ułatwić niech sobie robią ta aborcję ale nie za moje bo ja nie chcę się dokładać do takiego paskudztwa. Mam sumienie.

Gość a wlasnie ze ja ttt
Ja jestem po aborcji...

Gość sadada
masakra... co wy macie z tym rozczłonkowanymi zarodkami? wiecie chociaz jak aborcja wyglada? 90% przerywania ciazy polega na wzieciu tabletek a nie na skrobance, pieprzycie az przykro :/

obecnie kobiety mają coraz większy problem z zachodzeniem w ciążę, jeszcze trochę i w Europie w ogóle nie będzie żadnych dzieci. zjedzą nas muzułmanie, którzy aborcję ukażą przykładnie spaleniem na stosie 🖐️ a przecież tak naprawdę większość ludzi na świecie pochodzi z wpadki, więc może ich wybijmy, hę? lepsza późna aborcja niż żadna. więc się panie zwolenniczki, poczęte nie w porę, rzućcie się hurtowo pod pociąg. ku chwale wolności wyboru :classic_cool:

ukaRZą oczywiście. sorry za błąd, nie wiedzieć czemu popieprzyło mi się znaczenie słów :o

Jakie dane tutaj ktoś przedstawia .. 90% aborcji to tabletki hmm .. W sparcie był taki "zwyczaj" że po narodzinach dziecka przedstawialo się je radzie starszych, i decydowali czy zostawić przy życiu, czy nie, jak nie, to zrzucało się ze skały.. Dzisiejszy człowiek aż się wzdrygnie - barbarzyństwo ! Jak tak można dziecko potraktować ! A dzisiaj co? USG, rentgen, biologia molekularna, genetyka, wszystko rozwinięte bardziej niż się ludziom wydaje, a dalej dzieci mordują, aczkolwiek "humanitarnie" bo nie widać. Czy naprawdę się wam, egoistycznym i pseudo-postępowym babom popierającym mordowanie dzieci, wydaje że aborcja czymś się różni od zrzucania dzieci ze skały? tylko technicznie. Proponuję według myślenia "nawet jak nie wolno to i tak to robią, więc pozwólmy robić w godnych warunkach" dać przyzwolnenie na gwałt, morderstwo, kradzież, przemoc - wszystko w godnych warunkach, np specjalnie oferty hotelowe, czy ośrodki ... Mamy cywilizację śmierci a nie postępu, wykształciuchom i postępowym ćwierćinteligentom wydaje się że Pana Boga za kostki złapali,a pływają we własnym gównie po same uszy ..

Gość jak_byc_egoistka
wiecie co - mam w dupie ta aborcje - Tylko niech takiej ":przyszlej " mamie pokaza ze szczególami film na temat asborcji - te wyrywane nozki , głowka , nóżki , niech pokaza jak bedzie wygladać byc moze jej dziecko - to straszne naprawde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zastanowicie sie . Taki spot filmowy powinny ogladac kazde przed aborcja - bo głupie i nie swiadome zemorduja! to k**wa człowiek!!!!!1111

jak_byc_egoistka - nie pokażą takiego filmiku, z prostej przyczyny .. "aborcja" jak ładnie nazywa się rozrywanie dziecka na kawałki to bardzo dochodowy interes. Kliniki aborcyjne, przemysł farmaceutyczny, żerują na nieświadomości i egoizmie przyszłych "matek". Ciekawe ile takich kobiet zdecydowałoby się na zabicie dziecka, gdyby miały wcześniej zrobioną przentację "pani dziecko ma teraz 6 tygodni, to będzie chłopczyk, z badania DNA wynika że będzie miał jasną karnację i ciemne włosy, ciemnobrązowe oczy. Będzie miał podatnosć na schorzenia układu pokarmowego, więc trzeba będzie uważać z dietą, kiedy dorośnie osiągnie wzrost około 1,80, nie wykryto poważniejszych wad czy podatności na choroby,właśnie kilka dni temu wytworzyło się serduszko,może pani posłuchać,widać też oczka,mamy zdjęcia 3D..". Myslę że spora większosc jednak przemyślałaby jeszcze raz swoją decyzję, klinika by nie zarobiła .. Taaa .. nie kalkuluje się..

życie to życie, mniej czy bardziej rozwinięte. czemu nie można wykonywać aborcji do 2 roku życia? albo do 5? przecież w międzyczasie też może okazać się, ze dziecko "przeszkadza" mamusi. albo że ma odstające uszy i się nie podoba.

Gość ftgrtr
"W sparcie był taki "zwyczaj" że po narodzinach dziecka przedstawialo się je radzie starszych, i decydowali czy zostawić przy życiu, czy nie, jak nie, to zrzucało się ze skały.. Dzisiejszy człowiek aż się wzdrygnie - barbarzyństwo !" Zostali wychowani w taki sposób że dla nich było to ok. Nie ma wmontowanej w człowieka moralności, wszystko jest kwestią wychowania. Kiedyś pozbywano się chorych dzieci i to było dobre, w tej chwili zachowuje się każde istnienie, nawet niezdolne do samodzielnego życia i to jest złe - szerzą się choroby i mutacje. Natura tego nie chciała. Natura chciała by przetrwały tylko najlepsze i najzdrowsze osobniki. Tak na marginesie... A do dyskusji ma się to tak: nienaturalne jest założenie, że KAŻDE życie MUSI trwać za wszelką cenę.

reminka - ale to świetny pomysł ! Np takiej matce nie pomaga ojciec dziecka, jest sama, ma ciężką sytuację finansową, i np 4-letnie dziecko.. Przecież powinna mieć prawo zadecydować, czy ono ma żyć czy nie,w końcu je urodziła ! Można by przeprowadzić humanitarny, bezbolesny zabieg, podać dziecku środki nasenne, znieczulające, i truciznę. Wszystko w godnych warunkach ! Mniej nieszczęśliwych, niekochanych dzieci, mniej sfrustrowanych matek, mniej przymuszanych, nieszczęśliwych ojców.. Toż to same plusy :)

Gość ftgrtr
"czemu nie można wykonywać aborcji do 2 roku życia? albo do 5? przecież w międzyczasie też może okazać się, ze dziecko "przeszkadza" mamusi." Dlatego że jest już wtedy wysoce ukształtowany układ nerwowy. Lekarze przeprowadzają aborcję tylko w pierwszym trymestrze właśnie dlatego, że nerwy są jeszcze zupełnie nieukształtowane. Ignorantko. Gadasz byle gadać, w ogóle bez pojęcia.

Gość jak_byc_egoista
jak by tak to pokazywali - aborcja by spdla - juz widze te rozochoczne feministki co nigdy kutasa nie mialy w cipie a krzycza - najglosniej krzycza co nie poznaly problemu -taka jest prawda- matka nie zabije swojego dziecka nie wiadomo z kad by bylo ale nie zabije- pozwoli mu zyc - odda do okna zycia , donosi , ale nie zabije bo jakbyscie wyrodne baby zobaczyly co znaczy aborcja byscie tak nie krzyczaly!!!!!!!!!!!! zyjesz ciesz sie ze matka nie wyrwala ci ZYWCEM NOZEK , RACZEK , GLOWKI!!!!!!!!!!! ciesz sie !!!! BO ZA TAKIE SWIATOPOGLADY AZ ZAL .... ze takie cos chodzi po ziemi - w tym wypadku jeszcze cipe zwiazac i kutasa zywcem wyrwac . tego wam zycze zagorzali aborcji!

Gość 34434343
ja widziałam takie filmiki, dla mnie propaganda, a nawet jeśli... nie robią na mnie wrażenia.

ftgrtr - ależ oczywiście że nie każde życie musi trwać za wszelką cenę. Natura sama eliminuje wadliwe zarodki, samoistne poronienia, niezagniezdzenia się zarodka. Problem w tym, że człowiek naturę notorycznie poprawia, co gorsza w fundamentalnych kwestiach, np eliminując zdrowe dzieci. Co do wychowania, jeśli chodzi o zwyczaj mordowania spartańskich niemowląt, to się nie zgodzę. Człowiek ma wrodzony instynkt obrony życia, własnego i rodziny. Wątpię, czy rodzina takiego maleństwa podchodziła do tego ze spokojem bo "tak ma być", raczej była to kwestia porządnego aparatu wojskowego i utrzymywania porządku przez silniejszych.

Platon przecież miał takie same poglądy jak Spartanie, zresztą on w ogóle miał popieprzone totalitarne pomysły. zresztą nikt tu nie mówi o płodach z poważnymi wadami (poza tym to jest uregulowane ustawowo). piszemy o aborcji z powodu: "bo mi się bzykać chciało, zabezpieczyć się nie umiało, a rodzić mi się nie chce".

Gość Armani Code
ja jestem za legalizacja aborcji. z prostej przyczyny tego, ze jesli kobieta chce to i tak jej dokona. suma sumarum lepiej zeby zrobila to w warunkach szpitalnych/klinicznych niz cichaczem w jakims zapyzialym gabineciku. sama raz wzielam pigulke 'po'. bardziej prewencyjnie niz z realnego ryzyka ciazy bo sex byl w bodajze 5 dniu cyklu. jednak w miejscu mojeog zamieszkania tego typu rzeczy sa legalne.