Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AmandaWrocław

Najtaniej? niesmacznie? jak to jest?

Polecane posty

Gość AmandaWrocław

hej mam problem poniewaz szukam tortu na moje wesele znalazlam oferte tortow weselnych w cenie 36zł/kg wedlug mnie cena jest dosc niska jak na wrocław i zastanawiam sie czy to nie bedzie jakas tandeta .... co myslicie na temat tanszych tortow ?

Gość Inna PM
Najprościej zamówić malutki torcik np 0.5 kg lub poprosić o próbkę gotowego ciasta. Niestety bardzo często torty są niesmaczne szczególnie te dawne gratis przez salę. Na ostatnim weselu nie byłam w stanie go przełknąć sama margaryna. Jak masz spory kawałek an salę to lepiej zamówić tort w polewie niż np śmietanowy bo może nie dotrzeć w całości.

Gość gertruda12345654
ja zamawialam torcik weselny w cenie wlasnie 36 zl za kg :) i byl idealny smaczny bita smietana z owocem cudowna dekoracja az slinka mi cieknie mmmm

Ja będę płacić ok. 30 zł za kilogram, ponieważ tort piecze nam znajoma kucharka. Tort będzie na bitej śmietanie, ze świeżymi truskawkami.

Gość impresja_12
tort nie musi być zaraz niedobry... nie wiem ile się płaci za kg..u nas a w sumie nie tak daleko od Wrocka płaci się od 300 do 500 zł za tort trzypiętrowy z dowózką na salę( nie koniecznie w tej miejscowości ..na pół godziny przed podaniem ) Zapytaj czy z dowozem bo czesto dowożą za darmo ale nie mówią ..dopiero jak zapytasz. Warto zapytać bo problem a nawet dwa problemy z głowy..1 - gdzie przechować, 2- jak dowieźć.

Do falsificate Nie wiem, czy to istotne, ale jeśli na weselu będziesz mieć dzieci, to pamiętaj, że często występuje u nich uczulenie na truskawki. Objawy to pokrzywka, wysypka, czasem biegunka. Przyczyny - truskawki uwalniają histaminę z komórek, w których jest ona magazynowana. Właśnie dlatego proponuję - wiele osób tek robi - część tortu zrobić z innymi owocami, np. z jagodami (uczulają rzadko). Fajnie się komponuje kolorystycznie i smakowo, a czasem można sprawić jakimś dzieciakom radość.

Gość Madziulek Serek
witam, mi tort szykowala ta babeczka www.slodkawyspa.blogspot.com co do ceny to sie mozna dogadac (mi policzyla taniej bo jestem znajoma jej rodzinki hehe) ale robi pyszne torty, piekne dekoracje i dla mnie extra.. nam zalezalo na naturalnych skladnikach i nie proszkach i ladnym wygladzie..