Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna Martaaaaaaaaaa

Ubieranie rocznego dziecka w taką pogodę

Polecane posty

Dziś ciepło jak nie wiem, wiatru nie ma dużego, więc synek ( ma 12 miesięcy) będzie dziś chodził w krótkim rękawku i już widzę jak inne mamy będą na mnie patrzeć jak by chciały mnie zabić :D A tak chciałam sobie Wam to napisać :P Młody śpi, więc mam chwile na kafe :D

Gość ewdeewd
a co ty sie ptrzysz na inne mamy? badź sobą i rob to co ci sie podoba, to twoje dziecko, nie ich

Gość mama123
Też to znam! A rajstopy pod spodniami to gdzie??- nie nawidzę tego tekstu

Ale zawsze są dziwne spojrzenia. Tematu czapki zaczynać już nie będę... :D

Gość matka polka z wyboru2
ja ubieram moje dwu letnie dziecko w rajstopy spodnie 2 bluzeczki na długi rękaw kurteczke i czapeczke to nierozsadne ,żeby tak lekko ubierac dziecko. Dziwie się wam

Gość ewdeewd
matka pojepolka a gdzie futro z niedźwiedzia?????

Gość ja mknęłam karetką, gdyż miała
gdyby mój młody nie kaszlał też bym go tak ubrała, ale wczoraj moja inteligentna matka posadziła go w zasikanym pampersie w piaskownicy i się przeziębił:o

Gość ocet
w taka pogode ubrac roczne dziecko "na krotko" rozumiem,a jak ubrac noworodka??

Gość bzdoora
U mnie wczoraj było 25 C i w południe widziałam mamunię z niemowlakiem w wózku, mamunia w podkoszulku i rybaczkach, a biedne dziecko w welurowym komplecie, czapce i do tego miał welurowy gruby kocyk, pewnie na wszelki wypadek gdyby znienacka przyszedł jakiś polarny front. Wózek głęboki z postawiona budą. I rozumiem, gdyby to babcia z nim szła, babcie mają tendencje do przegrzewania, ale to była młoda kobieta.

Gość mama123
Chociaż raz życzyłabym matkom by ktoś w taką pogodę ubrał je jak one własne dzieci

Gość bzdoora
A później zdziwione, że dziecko chore.Jak ma nie być chore, jak jest zgrzane, zapocone, wystarczy że potem lekko zawieje i dzieciak przeziębiony.

Matka polka to na bank podszyw :D :P U mnie wczoraj był straszny wiatr, więc młody miał na krótki rękaw ortalionową kurteczkę :) A ja ubrać niemowlaka? na pewno bez rajtek :P Spodenki jakieś nie za grube, body z krótkim i na to bluzeczka z długim rękawem jakaś cienka :) Tak mi się wydaje :D Mój synek urodził się w kwietniu i w lato jak miał 3-4 miesiące ubierałam go tylko w koszulkę z krótkim i majteczki :P bez czapki :) I tak był w gondoli, a i przykrywałam jak coś to pieluchą :)

albo może samo body z długim rękawem dla niemowlaka? Powiem szczerze, że sama nie wiem :D Niby nie dawno moje dziecko było takie małe, a jednak tak dawno, że nie wiem :) :) :)

Gość majowa dziewczyna;)
no bez przesady. Moje dziecko ma prawie rok i zakładam jej bodziaka z długim rękawem na to cienką bluzkę tez z długim rękawem bawełniana, rajstopy i leginsy do tego letnia chusteczkę na głowę.

Gość ocet
jedno jest pewne ,nie wolno przegrzewać! moja urodzila sie w marcu to w lipcu juz w samych bodach byla( z krotkimi rekawem),a druga urodzi sie w polowie czerwca i tez wlasnie myslalam o bodach na krotki rekaw i jakis lekki pajac na to-to w te pierwsze dni

Gość ocet
majowa dziewczyna >>zarujesz prawda??

Wyznaje zasade - o 1 warstwę więcej ode mnie . Wczoraj ja miałam bluzkę i kurtkę , mała bluzkę bluzę i kurtkę . I koniecznie czapka ;p

Gość majowa dziewczyna;)
nie żartuje, czemu?? Moim zdaniem odpowiednio ubieram swoje pociechę. Ja mam na sobie w tej chwili leginsy i bluzkę z długim rękawem. Córce zakładam o warstwę więcej czyli rajstopy i body. Nie wiem co w tym dziwnego>??

Ja taką zasadę wyznawałam przed ukończeniem roku syna, teraz już nie :) A co do czapki to ja ewentualnie zakładam zwykłą z daszkiem :D a jak młody ściągnie to już nie zakładam w ogóle :)

Rajstopy i leginsy??? No każdy ubiera jak chce ale to akurat wydaje mi się już przesadą :) Nie wystarczy jedno ?

Gość majowa dziewczyna;)
leginsy na takie cieniutkie bawełniane za zimno by było w samych.

Gość ocet
czarna marta

u nas dzisiaj 21 ale w sloncu jest naprawde goraco, wieje lekki wiatr; moj synek ma dzisiaj lniane cienkie spodenki, body z krotkim rekawkiem i czapke z daszkiem, jak siedzi w cieniu to bez czapki, po tarasie przed domem smiga w samych skarpetkach;

Gość ocet
ucielo mi post :( ja wyznaje ta sama zasade co czarna marta.jesli dziecko nie ukonczylo roku,to jedna warstwa ubran wiecej niz ja sama.ale jak sobie pomysle ze ja dzis miałabym sobie ubrac jedna warstwe wiecej (czyli tak jak wiele rodzicow ubiera swoje ponad roczne pociechy) to az mi pot po dupie leci :) ale kazdy robi wg siebie.tylko przegrzewane dzieci czesciej choruja,(a czy dziecko ma cieplo czy nie-to wystarczy sprawdzic kark).

Jak dla mnie same rajtki albo leginsy i spódniczka by wystarczyły w zupełności ale Twoje dziecko i wiesz jak je ubierać :)

Gość majowa dziewczyna;)
dodam że moje dziecko jeszcze samo nie chodzi; a jak chodzi na kolankach to w rajstopach mięcej

+1 warstwa to dobra zasada. Jezeli mi jest dobrze w koszulce z krotkim rekawem, to moje dziecko bedzie mialo podkoszulke pod spodem. Zawsze mam ze soba tez jakis sweterek, kocyk na wszelki wypadek. Nie zakladam mojej malej czapki jak jest cieplo, nawet jezeli wieje, bo wydaje mi sie ze jak dziecko ciagle nosi czapke to zaziebi uszka jak tylko ja sciagniesz. Pamietam jak moi mali kuzyni to nawet spali w czapkach. Zreszta moj tato to byl zdziwiony, ze moja mala w cza;pce nie spala, a na dwor zaczelysmy wychodzic bez czapy jak tylko zrobilo sie cieplej.

Gość do fajna babka z f..
w koncu ktos normalny i bez przesadzania w jedna ani druga strone:)pzdr