Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna Martaaaaaaaaaa

Ubieranie rocznego dziecka w taką pogodę

Polecane posty

Gość olalel e
ubieraj dziecko tak jak sie mama ubiera,albo nie ubiera-z gołą d**ą

Ja swojego synka ubieram w body z długim rękawem, na to bluzeczkę z krótkim, spodenki cienkie, skarpetki i czapkę z daszkiem. Biorę też na wszelki wypadek kocyk i tyle. Z tym że ja wychodzę z małym do 10 i po 16.

Gość Słoiczkowa muśka
Odpowiem wam na własnym przykładzie. - Wczoraj o 17.00 wybrałam się wózkiem do mojej mamy i założyłam dziecku samą pieluchę i t-shirta, bo było bardzo ciepło. Wracaliśmy (też pieszo) po 21.00, było już rześko i założyłam dziecku tylko spodnie dresowe, na stopy sparpeto-kapcie, na gorę windstoppera i przykryłam kocykiem (niezbyt grubym). Czapki nie miał. Nie zmarzł. Mamy już zasadniczo letnią pogodę.

Gość Słoiczkowa muśka
skarpeto-

Gość Słoiczkowa muśka
Dodam, że dziecko jest sporo młodsze niż rok.

Gość jolka 38
moja zuska ma rok i dwa miesiace mieszkamy w norwegi i powiem wam ze ja roznie ja ubieram ale naj wiecej sie boje o uszy ale to tylko moja sugestia dzis bylismy nad morzem i byla bez czapki juz myslalam ze bedom ja bolec uszy ale jest chyba ok bo zjadla kaszke i poszla spac

Gość nibynic a jednakcos
Ja swoja roczna córeczkę ubieram tak jak siebie,jeżeli jest naprawdę ciepło to tylko body,jeżeli ciepło to koszulka na krótki rękaw,body na ramiączka i spódniczka lub spodenki,kapelusik,bez skarpetek.Mysle,ze to sprawa indywidualna,np.moja córka nie zasnie jeżeli w pokoju panuje więcej niż 20 stopni ciepla:P wiec nie lubi goraca,w lato zasypia w samym rampersie lub body na krótki rekaw

weżcie może pod uwagę ze np nie każde roczne dziecko chodz, większosć jeszcze siedzi w wózku. Jak siedzi to się nie rusza więc nie jest mu tak ciepło jak wam idącym i pchającym wózek. Tak czy nie?? xxx KRETYNKO, JAK JEST 20 STOPNI TO OBOJĘTNIE CZY SIĘ RUSZA CZY SIĘ LEŻY JEST GORĄCO !!!!!!! matko co za skretyniałe matki

Gość łohohojaka mądra
"już widzę jak inne mamy będą na mnie patrzeć jak by chciały mnie zabić" Już nie przesadzaj, aż takiego zainteresowania tym krótkim rękawkiem nie wzbudzisz, nie schlebiaj sobie.

hm,moje 5 miesięczne dziecko dzisiaj było ubrane w body z długim rękawem,bardzo cieniutkie spodnie, bez czapki i cienkie skarpetki(bo bez nóżki jej się pocą i są zimne,dziwna sprawa) i się zastanawiałam czy ten długi rękaw to nie za ciepło

Gość fhgthtr
up

Gość Amanda0020
u nas w katowicach dzisiaj 33 s. C wiec mobralam w samąjego 13 - miesiecznego szkraba u bluzeczke na ramiaczkach i pampers + czapka z daszkikem oczywiscie :) a w domciu w samej pieluszce bryka :)

Gość gość
13miesieczne to juz bez pieluszki powinno sobie brykac :/masakra co to sie porobilo. Cycek i poelucha do 3 r.z...