Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczkajjj

Pomocy z allegro!!ktos tak miał???

Polecane posty

Gość allegrowiczkajjj

Kupiłam u jednego ze sprzedajacych trzy rzeczy małego gabarytu napisze ze to były dwa depilatorki do uszu,nosa i brwi i małą maszynę miniaturke do szycia, oczywiscie nie poczytalam komenatrzy a negatywów tyle szok, a to przeważnie że przedmioty wadliwe,psują się,cos tam odpada, ale chodzi o co innego, o koszt przesyłki! za te trzy przedmioty naliczono mi 19zł!!!! z tego co wiem i sie orientuje to za 19zł moge przesłać ogromną ciężką paczke ,a nie jakies trzy duperelki!!!! Co ja mma zrobic? nie zaplace im 19zL!

Gość najpierw zgłoś reklamację
u sprzedającego i negocjuj koszty przesyłki, może pójdzie na ugodę

czy zanim kupilas przeczytałas cennik?jesli koszty były opisane w aukcji to tak trzeba zapłacic,czesto ceny za przesyłki sa wygórowane,ale jesli sa opisane w aukcji to mozna miec pretensje tylko do siebie.mozesz poprosic o tansza wysylke

Gość sddfhfghg
tak jak pisze mamunia ... jak pisalo mozesz byc tylko zla na siebie.

Gość olalaaaa
Dokładnie, jak koszty przesyłki były wpisane w aukcji to nic nie zrobisz racja jest po stronie sprzedającego jeżeli nie było to możesz próbować pisać o zmniejszenie kosztów.

Gość allegrowiczkajjj
nie kochane w cenniku było podane tak Koszt wysyłki jednego depilatora 6,00zł każdy kolejny 3,50 a wiec razem 9,50 tak? kupilam jeszcze ta maszynke za 2,99 ,wiec do tej przesylki powinni naliczyc 4zł ,bo napisane jest ze kolejna sztuka maszynki to 4zł a wiec razem 13,50 a i tak za dużo, ale w zyciu nie 19zł! a ta cene naliczono mi przy tym jak chcialam wyslac kase poprzez place z allegro,czyli juz na koncie bankowym,dlatego coflam sie i czekam na odpwowiedz,ale watpie zeby mi zmniejszyli koszty.

moze sprzedawca sie pomylił przy liczeniu?róznie bywa...napisz i sie dowiedz

na stronie aukcji albo 'o mnie' powinna byc informacja o kosztach przesylki kilku przedmiotow, jesli nei powinnas sie zapytac przed licytacja. niestety nagminne jest zawyzanie kosztow wysylki albo doliczanie po kilka zlotych za kazdy przedmiot, nawet najmniejszy

Gość allegrowiczkajjj
najtaniej jest 16,50 listem ekonomicznym :( porażka Wiecie co wysle kase i mam to gdzies, przynajmniej jest to dla mnie nauczka żeby wszystko czytac zanim sie kupi, a chyba jeszcze lepiej kupic w sklepie,teraz niewiadomo co dostane, po komentarzach widac ze to jakieś gówno,

Gość allegrowiczkajjj
no i tak zarabiaja na głupich ludziach takich jak ja :(

Gość bleblebleblender
Wiesz, do kosztów przesyłki doliczają oprócz znaczka, czy kuriera jeszcze kartonik do zapakowania,czy papier (fakt,że więcej niż powinni),ale to powinno być uwzględnione i napisane jasno w aukcji.

Gość vendettaaaaa
czekaj, czekaj., napisz do gościa i spytaj ile wynoszą koszty przesyłki. albo zrób to według twoich wyliczeń bo według mnie jest OK nie wysyłaj 19zł. w komentarzu potem wystaw odpowiednią ilośc gwiazdek ja zawsze daje po 1 jesli uwazam, ze przesadzili z ceną. znam cennik PP i często sprzedający lubią sobie zarabiac na tym.

od maja sprzedawca nie moze sobie do kosztow wysylki doliczac zakupu koperty,tasmy klejącej czy kosztow transportu-ma byc tylko cena za wysylkę czyli np za znaczek,mozna poczytac o tym w regulaminie allegro