Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mateczqa

Czy zniżki na ztm w Warszawie przysługują uczniom szkół policealnych???

Polecane posty

Gość mateczqa

Witam, nie wiem do kogo się już zwrócić, polskie prawo poraża i to dosłownie... Mój chłopak przedwczoraj dostał mandat za to, że miał ważną legitymację uczniowską (ze szkoły policealnej)... A dokładniej, że wg taryfikatora ztm'owskiego jest już za stary na ulgi na jazdę autobusami/tramwajami/metrem, bo ma ukończone 21 lat, a że miał rzekomo zły bilet to mandat. I kolejny szok- czy regulamin ztm'u nie podważa ustawy krajowej, gdzie jest mowa o tym, że mając ważną legitymację uprawniającą do zniżek można korzystać z biletów ulgowych??? Nie ma przecież tam mowy o limitach wiekowych bodajże. Studenci rzekomo mogą do 26 roku życia, ale w innym mieście jakiś czas temu była afera, że student mający ważną legitymację dostał mandat, bo był powyżej progu wiekowego, a ustawa nic nie mówi o limitach zniżkowych w kategoriach wiekowych!! Nie wiem jak ta sprawa się potoczyła, w każdym razie zainteresował się tym rzecznik praw studenta i wynikałoby z tego, że miejskie uchwały o limitach wiekowych są zmyślone najwyraźniej! Dlatego sama już nie wiem co o tym myśleć... w punkcie informacji ztm'u dowiedział się, że wg nich jest za stary i musi kupować bilety po normalnych cenach, w takim razie po co dostał tę legitymację uczniowską, która jednak mimo wszystko uprawnia do ulgi...!! jak zapisywał się do szkoły to już wtedy miał ukończone 21 lat. Dodam jeszcze, że nie przyjął mandatu. No i teraz nie wiadomo jak to się potoczy. Bardzo bym prosiła o KONKRETNE i MERYTORYCZNE odpowiedzi/porady w tej sprawie. Pozdrawiam

Gość Zilla
Osrają go tak samo jak osrali mnie., Nie przejmuj się. Mi przyszło upomnienie to olałem i kolejne tez będę olewać bo to szkoda życia na tych pasożytów. Sytuacja jaką opisałas i mnie się trafiła i to samo usłyszałem. Więc pytam się na wuj mi legitymacja. 1.5 roku i przedawnienie będzie. A kanar który mnie spisał tak go nawyzywałem jak nikogo w życiu. Dziękuje za uwage

Gość g8idea
macie ważną legitymację studencką = macie ulgę 50% na biletach ztm i nie ważne ile macie lat

Gość RadomNOVA
NOVA Centrum Edukacyjne w Radomiu Zaprasza do ZAPISÓW. Rekrutacja na Semestry Jesienne jeszcze trwa. Nie zwlekaj dołącz do grupy i rozpocznij naukę. Otrzymasz legitymację uprawniająca do zniżek oraz zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły uprawniające do renty ZUS Zapisy Trwają do 19.11.2017!!!! !www.nova.edu.pl

Gość Ma nik
Osoby które, chcą uzyskać rentę lub zniżki na przejazdy mogą zapisać się do Szkoły Policealnej, dzięki której otrzymają status słuchacza oraz stosowne zaświadczenie, że uczą się i przysługują im zniżki. W Gdyni polecam placówkę NOVA Centrum Edukacyjne. Bardzo fajna szkoła.

Gość NOVA Centrum Edukacyjne LUBLIN
NOVA Centrum Edukacyjne Oddział Lublin zaprasza do zapisu. Rekrutacja nadal trwa. Ostatnie miejsca w grupach. Posiadamy bezpłatne kierunki w Policealnej Szkole Zawodowej, m.in. Technik Informatyk, Technik Administracji, Technik Rachunkowości, Technik BHP, a także Technik Usług Kosmetycznych. Uwaga!!! Wydajemy zaświadczenia do KRUS, ZUS, a także legitymacje!!! Zapraszamy także na kierunki roczne w Policealnej Szkole Promocji Kadr!! Instruktor Fitness, Specjalista fizjoterapii, Asystent Nauczyciela Przedszkola i wiele innych! Więcej informacji na stronie www.nova.edu.pl Nasz Adres: Krakowskie Przedmieście 57/3, 20-076 Lublin