Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysiek i jego auto

Odszkodowanie w PZU, jest ktoś ubezpieczony ? mam pytanie..

Polecane posty

witam miałem kolizje drogową jakiś czas temu, auto moje stało w korku, uderzył we mnie samochód z tyłu, ja uderzyłem w auto z przodu. wina nie moja oczywiście, rzeczoznawca powiedział że szkoda całkowita. dostałem pismo a w nim : wartość pojazdu wg stanu przed wypadkiem wynosi (Brutto)- 8000.00 PLN wartość pojazdu wg stanu po wypadku wynosi (Brutto)- 1800.00 PLN wysokość odszkodowania wynosi (Brutto)- 6200.00 PLN (słownie: sześć tys. dwieście zł. ) Jednocześnie zawiadamiamy, że jeżeli poszkodowany jest podatnikiem podatku VAT i był uprawniony do odliczenia podatku VAT naliczonego przy nabyciu pojazdu to wysokość odszkodowania zostanie ustalona wkwocienetto,czylibezuwzględnienia podatku VAT. Wypłata odszkodowania nastąpi po ustaleniu odpowiedzialności PZU SA za zgłoszoną szkodę. auto kupiłem w niemczech, żadnego podatku nie odliczałem wobec tego ile dostane tego odszkodowania waszym zdaniem ? wiecie to pomóżcie

nie miauu nikt kolizji wypadku nigdy ?

Gość krzysiek2433t66333
???

Gość manwi
dostaniesz 6200 plus wrak samochodu. Jak im udowodnisz ze nikt nie kupi od Ciebie wraku za te pieniądze powinni wypłacić odpowiednio więcej.

napisz im pismo by wskazali ci osobę prawną lub instytucję która nabędzie ten wrak za 1800 zł to raz nie jesteś vatowcem i nie ponosisz WAT- nie prowadzisz działalność gospodarczej

Gość gość
Podaję adres mailowy a.kita@euco.pl do dobrego agenta od odszkodowań. Super jest ten koleś, bo wszystko potrafi ogarnąć.