Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalaalalal

Tlumacz przysiegly

Polecane posty

Gość tralalaalalal

mam pytanie jak wyglada tlumaczenie u tlumacza przysieglego???? czy umieszcza on jakas pieczatke czy cos w tym stylu

Gość tralalaalalal
oj wy tutaj chyba sie nie znacie

jesli chodzi o tlumaczenie na pismie , to posida on paoier firmowy oraz pieczec ktora jest rejestrowana w sadzie i pozwala mu na tytul tlumacza przysieglego...pomijaja dodatkowe egzaminy itd.pozwalajace do poslugiwania sie tym tytulem

Gość tralalaalalal
dalam tlumaczowi takiemu wypis ze szpitala a on mi przetlumazcyl ale nie dal zadnej pieczatki....a z tego co wiem to powinna byc tam pieczec!!!

Gość Betox
No to cię nabrał - chyba że... Tłumacz przysięgły może dokonywać "normalnych" tłumaczeń, tzn. bez pieczęci tłumacza przysięgłego, jełśi to biuro tłumaczeń to wykonuje je jakiś student czy inny podnajęty tłumacz. Zależy o co poprosiłaś. Czy mówiłaś mu, że chodzi o tłumaczenie przysięgłe? czy tylko ze chodzi o tłumaczenie? Tłumaczenie przysięgłe (potwierdzone pieczęcią tlumacza przysięgłego) jest oczywiście droższe.

Gość mnie to nie dziwi
musi byc pieczec ;/ jak tlumaczylam dokumenty wyjezdzajac za granice, to na wszystkich kartakc bylo mnostwo stempelkow :D

Gość tralalaalalal
przepraszam ,ze Wam zmarnowlam czas ale chlopak mnie nabral i ;powiedzial ze nie ma pieczeci ale ona jednak jest.......

Gość Betox
Kolejna idiotka...

Gość aha i achhhh
nie musi być papier firmowy, ale pieczęć owszem, musi byc, inaczej nie jest toi tłumaczenie przysiegłe. Okrągła pieczęć z napisem ,że jest to wlaśnie tłumacz przysiegły, nie zwykła podłużna, która każdy moze sobie zrobic.