Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to normalnee

Moja córka ma 8 lat i dostala 1 miesiaczke. czy to nie za wczesnie ?

Polecane posty

Gość straszneee
w wieku 10 lat, to już normalne, wcześnie ale normalne, ale w wieku 8 lat, to zdecydowanie za wcześnie...

Gość no taaa k
no tak ,ale jak córka usłyszy ze jest nienormalna bo dostał a okres w wieku 8 lat to co sobie pomysli? jak bedzie sie czuła? przyjmij to jako rzecz naturalną( własciwe słowo !!!) powiedz co ijak i spokój.(daj boze) jest to krepujące dla młodej dziewczynki i nie nalezy jej dołowac ale wytłumaczyc co i jak i dlaczego tak sie dzieje. moja miała okres ochronny w tych dniach:), o czym wiedziałysmy tylko my. ale np do szkoły chodziła, z basenu wymysłałysmy rózne usprawiedliwienia( jak nie mogła pływac).teraz ma 13 lat, kolezanki tez miesiączkuja i nie ma wielkiego halo. aha, ja podeszłąm do wychowawczyni(młoda, fajna kobieta) i powiedziałam co i jak. w razie gdyby córci było kiedys słabo, np. albo ból brzucha.

Gość straszneee
no taaak, Twoja córka miała biust w wieku 8 lat?

Gość jaaak to zrobić
za moich czasów, to koleżanka najwcześniej dostała w 4 klasie, ale była z początku roku, więc miałam prawie 11 lat, a na pewno 10.5, wcześnie ale już norma...ale ona widać było, że pewnie niedługo dostanie...

Gość o matko jak dla mnie
to za wczesnie, moja kolezanka w wieku 20lat jeszcze nie dostala:o i w koncu laskawie poszla do lekarza:o

Gość apalina
ja dostałam w wieku 10 lat moja kolezanka w wieku 9 a mamy po 37 lat obecnie mówią tylko ze dziewczynki jak wczesnie dostają miesiaczki to będą niskie tak moja babcia mówi i rzeczywisice mam 154 wiec jestem nska kolezanak też

Gość jaaak to zrobić
no tak się mówi, że jak wcześniej dostanie, to będzie niska, też znam taką osobę, tez ma nie więcej niż 155 cm, a okres w wieku 10 lat dostała...po prostu już mało się rośnie po dostaniu...

Gość czy to normalnee
Jejku nie wiem, co teść daje tym kurczakom do jedzenia i skąd to bierze, jakoś wszyscy jemy produkty z tego gosapodarstwa i nic nam nie jest, starsza córka dostała okres w wieku 13 lat. A młodsza wcale dużo tego drobiu nawet nie je, w niedzielę przy obiedzie poskubie a i to nie zawsze.

Gość agagagata
mówi sie o tym że dziewci coraz wczesniej dojrzewaja, dziewczynki 12 letnie wygladaja jak 20 latki nieraz. to i na fizjologie się przekłada. i niestety coraz wcześniej zaczynajawspółżyć.

to jest za wczesnie..autorko. a mam moze i glupie pytanie ale ..czy to na pewno miesiaczka? byc moze mala skaleczyla sie w okolicach intymnych..moze sie uderzyla i zapomniala o tym? to tez warto by bylo sprawdzic jakos..popytac mala.. jesli to jest okres..to umow sie na wizyte do ginekologa dzieciecego,to chyba dla malej bedzie mniej krepujace bo tacy maja juz inne podejscie niz lekarze dla doroslych kobiet

Gość czy to normalnee
Ratowniczko, dziękuje zaq odp, wlasnie zamierzam umowic sie z nia do lekarza. Wygląda to na normalny okres, raczej nie jest to żadne skaleczenie ani nic.

Gość poipooii
Wg mnie nie za wczesnie.. teraz wszystko jest tak sztuczne ze dzieciaki szybciej dojrzewaja. Ale mozesz wybrac sie sama do lekarza ginekologa ( zeby corce zaoszcvzedzic stresu) i zapytac go. Jak powie ze warto to zbadac, to wtedy wezmiesz ze soba corke. Pozdrawiam!

ale nie martw sie na zapas,zobaczysz ze wsszyztsko bedzie dobrze.napisalas ze corcia nie ma innych oznak dojrzewania..byc moze to chwilowe zab hormonalne?zrobicie badania to bedzie wiadomo. sorki ze tak Cie mecze moze..ale troche pod innycm katem na to patrze..jako ratownik sprawdzilabym czy to krawawienie nie jest tez np z odbytu..wiesz roznie to bywa. ps absolutnie nie neguje Twpjego slowa ze to miesiaczka..jestes mama i na pewno wiesz co mowisz:) tak tylko napisalam co ja bym jeszce sprawdzila u malej dziewczynki w takiej syt. napisz tu jak bedziesz juz wiedziala dlaczego Coreczka tak wczesnie zaczela miesiaczkowac.

Gość do zdecydowanie za wcześnie
o tych demonach to żart mam nadzieję

Gość merry1457
Ja dostałam kiedy miłam 10 lat!!! Ale to wszystko przez te hormony w jedzeniu!!!!!!!!!!!!!! Radze ci się skonsultowac z lekarzem bo jak dla mnie to troche za wczas☺

Gość Katarzyna1983
Miesiączka w wieku 8 lat to wcześnie, jest to wskazanie do wizyty u lekarza prowadzącego (pediatry), który być może zdecyduje o skierowaniu córki na konsultację u endokrynologa. Warto abyś (niezależnie od konsultacji lekarskich) porozmawiała z córką o okresie, żeby udzielić jej potrzebnych informacji. Szczególnie, że jest bardzo młodziutka i na pewno jest to dla niej spore przeżycie, a nie wszystko jeszcze być może wie i w pełni rozumie. tutaj ściąga ;-) - http://www.myob.pl/dobrze-wiedziec/co-jest-miesiaczka

Gość Maaatyx
Dnia 10.05.2011 o 17:03, Gość mnie to nie dziwi napisał:

ja pod blokiem mam 7 latke ktora ma juz widoczne piersi ;/

Może ma nadwagę :p