Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamproblemAlecoZtego

Czy ktoś z was choruje na Zespół Jelita Drażliwego?

Polecane posty

Mam kilka pytań do was, kochani

Oj, ja właśnie teraz jestem w trakcie leczenia, ale nie ma ostatecznej diagnozy czy to, to. Hymm, a jaka jest twoja główny, przeważający objaw?

ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Hehe, podszywie, niezłe, niezłe ;) ALe ty chyba nie masz tego problemu z tego co widzę jak piszesz ;)

UP bardzo mi na tym zalezy

Gość Władysław 1948
1 x2 Polonia Bytom - Cracovia2.303.102.90 Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok2.103.003.40 Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław2.353.002.90 Górnik Zabrze - Legia Warszawa2.753.002.50 Arka Gdynia - Ruch Chorzów2.103.103.30 Widzew Łódź - GKS Bełchatów2.003.003.75 Wisła Kraków - Lech Poznań2.003.103.60 Korona Kielce - Lechia Gdańsk2.253.103.00 Kolejarz Stróże - KSZO Ostrowiec2.253.102.90 Ruch Radzionków - Flota Świnoujście

Władysław, dużo to wnosi do tematu, nie ma co ;)

Gość osóbka:)
u mnie tez to stwierdzono.. staram sie dobrze zdrowo odzywiac, lekkostrawnie ale bez przesady ...raczej ciezką kuchnia w duzym umiarze . wiem co mam z czym nie jesc ..i sport duzo ruchu !to jest ważne ..

Gość lopae
ustin Sedgmen w polskiej lidze reprezentuje barwy Kolejarza Opole. Z kolei w Wielkiej Brytanii Australijczyk zdobywał dotąd punkty dla Swindon Robins. Jednak to się zmieni już w najbliższych dniach

osóbka, a jaka jest twoj główny objaw? Masz pewnie taki?

Gość moze nie warto
ja jeszcze nie, ale jestem hipochondryczka wiec spieprzaj z tym tematem!

Może nie warto, hihihi ;)

Chciałabym zadać kilka pytań osobom cierpiącym na tę przypadlosc, ale wszyscy uciekacie i nie chcecie odpowiadac :(

Gość klarizzza
Ja.

Klarizzza, moge zadac ci pytanie, na ktore odpowiesz? ;)

to znaczy ja zglosiłam sie do lekarza z bólem lewego boku ... jak to lekarz stwierdził, leniwe jelito .. brzuch jak balon ...i ogolnie samopoczucie złe:( i troche pozmnieniałam ..pisałam wyzej ..i pomogło objawy sie zminimalizowały... czasmi tab. sie wspomagałąm ale to na poczatku..

osóbka:) a czy dolegało ci uporczywe wydalanie gazów? Czy to raczej w mniejszym stopniu

Gość próchniejąca zębowa wróżka
Pewnie. :)

Gość klarizzza
Jakie pytanie? Ja choruję od 3 lat. Mam IBS zdiagnozowane.

próchniejąca zębowa wróżka, hmm, no więc tak, czy biegunka u ciebie byłą takim rozlanym kałem, potocznie mówiąc sraczką? Sorki za te określenia, wiem, że to wstydliwy problem, ale... Czy miałaś duże problemy z częstym oddawaniem gazów?

"klarizzza Jakie pytanie? Ja choruję od 3 lat. Mam IBS zdiagnozowane." O, dzięki Bogu, ktoś! Ja właśnie jeszcze nie wiem czy mam. Może to być coś innego, ale też związanego z jelitami. Czy często wydzielałaś gazy(purkanie)? Mówiac wprost.

Gość jdshdfj
tak, ja od kilku lat :(

jdshdfj, to odpowiesz mi prosze na pytania, które zadałam wczesniej tym uzytkowniczkom. To dla mnie wazne. Jak na razie jezdze do lekarza, ale ostatecznej diagnozy nie mam

Gość jdshdfj
ja wrecz codziennie, ale wiesz na poczatku mialam jeszcze kilkanascie innych objawow, i sie okazalo ze to zapalenie zoladka nastepnym razem bylam zdrowa ale okazalo sie ze to zespol jelita drazliwego.. podobno na cale zycie to zostaje, mozna tylko zaleczac....

nie

jdshdfj, ale co miałaś wręcz codziennie? :) Osóbka, aha, czyli rozumiem. Jest wiele objawów, niektórzy mają inne, chyba... ;)

dokładnie ..dlatego zalecam ci to co pisałam wyzej jesli chodzi o odzywianie błonnik w jedzeniu ziarna otreby ,siemie lniane itp i sport ruch ... odrazu samooczucie sie poprawi .

Gość jdshdfj
chwila, juz odpowiadam osóbka a czy dolegało ci uporczywe wydalanie gazów? tak próchniejąca zębowa wróżka, hmm, no więc tak, czy biegunka u ciebie byłą takim rozlanym kałem, potocznie mówiąc sraczką? Sorki za te określenia, wiem, że to wstydliwy problem, ale... Czy miałaś duże problemy z częstym oddawaniem gazów? u mnie tak bylo, sama woda ze mnie leciala, tzn baaaardzo rzadka sraczka, mialam tez tak ze brzuch mi puchl i te gazy strasznie mi dawaly w kosc, bo nie idzie tego zagluszyc niczym , bo to burczy w brzuchu, rzadko pierdzialam.. sorry ze tak sie wyrazam ale nazwijmy pewne rzeczy po imieniu bez wstydu ;p jezeli czegos nie rozumiesz,pytaj :)

Gość mia28 1983
witam...ja tez mam zespół jelita drwaliwego..zdiagnozowany.... czy mam czesto gazy? a i owszem jesli masz jakies pytanie,pisz