Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamproblemAlecoZtego

Czy ktoś z was choruje na Zespół Jelita Drażliwego?

Polecane posty

xyxyx, jak na razie przechodzę dietę :) Ja również już idę :) Dziękuję wam za wszystkie informacje :) Trzymajcie się!

Gość klarizzza
Możesz spróbować TRILAC (również bez recepty). Po jednej kapsułce rano i wieczorem. Fantastycznie reguluje pracę jelit. Tylko trzymaj opakowanie w lodówce.

Gość jdshdfj
sorki, nie doczytalam mhm.. wiesz u mnie na poczatku bylo najgorzej a mialam bodajze 13 lat . egzaminy gimnazjalne poszly dobrze, raz czy dwa zaburczalo ale to jak wiekszosci ( im ze stresu ;) ) mysle ze w wiekiem to ustepuje choc czasem jest zle ale coraz rzadziej, mowie na podstawie moich doswiadczen ;p

Gość jdshdfj
aha i zapomnialam dopisac zebys nie jadla zadnych chipsow , kebabow itp,, nie pila coli .. wiem ze to ciezkie ;D ale przyzwyczaisz sie lepsze to niz bol ;p

Gość jdshdfj
to nie jest tak ze caly czas boli

Gość jdshdfj
autorka uciekla ?;

Gość malutkaasia
ja tez mialam takie objawy jak wy i tez myslalm,ze to zespol jelita drazliwego.zadne leki mi nie pomagaly. sama doszlam do tego,ze nie toleruje glutenu. teraz jestem na diecie bezglutenowej i czuje sie swietnie. zero jakichkolwiek objawow, chyba ze odstapie od diety i zjem np. bulke lub ciastko,wtedy wszystko wraca.

jdshdfj, oj no, nie było mnie :) Ale teraz też idę :) Jak za tydzień dowiem się, jakie są podejrzenia i co lekarz o tym wszystkim sądzi, to wam napiszę. Może faktycznie jak koleżanka powyżej jestem na coś "uczulona". Oj, tak, od chipsów muszę zacząć się powstrzymywać :) Damy radę :)

Gość dsgsgs
ja mam od daaaawna ale coraz lepiej jest wypracowałam sobie system jak sobie z tym radzić

Gość malutkaasia
przez pół roku sie meczylam z wzdetym brzuchem,na zmiane biegunki i zaparcia, jak mialam okres to bylo jeszcze gorzej,bo przy okresie jeszcze dodatkowo mnie boli brzuch i plecy :// droga obserwacji i eliminacji ustalilam ze niestety zabija mnie chleb powszedni :( nawet po piwie umieram,bo tam jest słód z jęczmienia!! nie wiem czy wiecie ale na celiakie dorosle osoby tez choruja,wiec moze tez w tym kierunku sprawdzcie

ja mam chyba to samo u mnie bol brzucha wystepuje po lewej stronie najczesciej, po prawej czasami jest to taki bol jakby linijka byla w srodku i sie nie moge ruszyc:( poza tym czeste wlasnie bole brzucha czeste wzdecia niekiedy przy wyproznianiu sama woda litrami leci :( i takie wlasnie burczenie w brzuchu, to slyszy sie jakby baki byly a to w brzuchu bardzo tak burczy bylam u lekarzy, mialam milion badan, stwierdzili ze jestem nerwowa itp:o jestem obecnie na diecie dukana, problem z wyproznianiem ustapil ale pojawiaja sie czasem wzdecia okropne czy sa jakies leki bez recepty?

Gość malutkaasia
bez recepty tylko espumisan, nospa, smecta itp.,ale to dziala na krotka mete. proponuje raczej lekkostrawna diete

TU NIE MA CO ZGADYWAC TO MOŻE BYĆ 10 RÓZNYCH CHORÓB TRZEBA SIĘ UDAC GO GASTROLOGA I ZROBIĆ KOLONOSKOPIE W NAJGORSZYM WYPADKU TO RAK JELITA ALE TEZ CZYM SZYBCIEJ WYKRYTY TYM WIĘKSZE SZANSE

Gość kot na plocie
coś chyba od tematu odeszliscie.... dołączam do osób z WZJG, choruję od 3 lat, jestem na chemoprewencji asamaxem. myślę, ze ten lek ratuje mi życie, bo dawno miałabym już raka.

Na zespół jelita nadwrażliwego ulgę mogą pomóc leki wspomagające układ trawienny i pracę jelit. Właśnie z najnowszego newslettera Apteki Volfarm (http://av.pl/), który otrzymuję jako stała klientka, dowiedziałam się, że w ten weekend organizowana jest promocja na doustne krople trawienne Verdin Complexx. Tylko jutro w sobotę 27 października i niedzielę 28 października przy każdym zamówieniu w Aptece Volfarm o wartości powyżej 50 zł krople Verdin Complexx są dołączane gratis.

Gość gość
ja chyba mam...