Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lfnmvkrjltgvn

RADOM, LUBLIN CZY KIELCE- KTÓRE MIASTO WYBRAC NA STUDIA?

Polecane posty

Gość lfnmvkrjltgvn

tylko bez gadania o Warszawie Krakowie, bo nie cierpię takich duzych miast, wole srednie...Aha, i wszędzie biore pod uwagę tylko politechniki.

Gość f&s
na pewo nie Radom!!!

Gość f&s
o reszcie miast sie nie wypowiem, bo mieszkam w Radomiu. Nie moge tez Ci dac opinii o naszej politechnice, ale po prostu tutaj zycie jest straszne! po pierwsze nie ma pracy nawet studentom nie jest latwo o cos dorywczego placa po 4 zl na godzine;/ masakra. Tak stancje tanie, ale za cos je trzeba oplacac. Jest nudno i do dupy nie polecam Radomia!

Gość sukienka bez ramiączek
LUBLIN - wszak to miasto studenckie. Nie pożałujesz, uwierz mi :)

Gość lfnmvkrjltgvn
kurcze, a miałam ochote na ten radom:) duzo moich przyjaciół tez tam studiuje

Gość svvd
pffff lublin-miasto studenckie ale co z tego jak nie ma pracy zadnych perspektyw....i co po tych studiach bedziesz robila???? nic

Gość svvd
ale jakby co mam mieszkanie do wynajecia, 5 min od politechniki:) 1200 zl plus oplaty 3 pokoje

Gość sukienka bez ramiączek
Pracowała dalej. Uwierz mi , że gdy się chce rozwijać i znaleźć dobrą pracę to jest to możliwe również w Lublinie. Ale pewnie.. lepiej siedzieć, pierdzieć w stołek i narzekać jak to jest ciężko.

Gość lfnmvkrjltgvn
w radomiu jest ten kierunek , który mnie interesuje- rachunkowosc, w Kielcach jest tez, a do Lublina to małe szanse mam:(

Gość f&s
Znajomych zawsze poznasz.. ale naprawde Radom tez nie ma perspektyw. Studiowalam tutaj w handlowce. Ale pracy zadnej nie bylo. A w markecie proponowali smieszne pieniadze 4zl/h. Ucieklam stad do Wawy. Tez nie chcialam, ale nie bylo wyjscia musialam polubic duze miasto. Teraz przynajmniej mam za co zyc:)

Gość f&s
Przeciez mozesz wybrac Radom mozesz skonczyc tu kierunek, ale zobaczysz zyc tu sie nie da uciekniesz stad szybko zaraz po studiach

Gość Stich
kielce

Gość lfnmvkrjltgvn
Kurcze.... A co myslicie o Kielcach? Podobne jak Radom czy lepsze?

Gość bez pomysłu na nick
Kielce podobno też dziura, ale jednak przyjaźniejsza niż Radom. Dalej od stolicy, bliżej do Krakowa :) Jak lubisz takie małe, ciche miasta to polecam Koszalin (jest tam politechnika), ewentualnie Słupsk lub Toruń.

Gość 123456984284
Kielce są tragiczne :/ Nie polecam :( Chociaż ostatnio trochę się zmieniły, postawiono obwodnicę, upiększono rynek, ale to ciągle dziura.

Gość gość
WROCŁAW!!!!!

Gość gość
Kielce się rozwijają , jest atmosfera , i masa fajnych ludzi :) Teraz panuje niż demograficzny , i tak naprawdę w każdym mieście nie jest już trudno dostać się na studia. Może jedz na jakies dni otwarte do każdego miasta Co do kosztów w Kielcach- można wynająć pokój , ja płacę 400 zł , pracuję i studiuję , mieszkanie jest blisko UJK , bo ja studiuje na Uniwersytecie

Gość gość
Kielce są fajne, tylko jak na średnie miasto bardzo rozległe.

Gość gość
Radomia nawet nie bierz pod uwagę. Upadłe ,brzydkie miasto. Lublin ładniejszy ,a w Kielcach łatwiej będzie o pracę po studiach. W centrum Kielc i Lublina maaaasa klubów i knajpek. Będzie fajnie :)

Gość gośćjgfj
Tez mi argu ent za kielcami...lublinem... bo jest duzo klubow, kafejek... z takimi priorytetami nie dziwi ze trudno znalezc prace. W radomiu prawie kazdy student na mechanicznym pracuje, a firmy bija sie o inzyniera.

Gość gość
W Radomiu jest stocznia, lotnisko i wiele innych miejsc pracy dla inżynierów. To bardzo przyszłościowe i rozwojowe miasto.

Gość gość
Kielce są fajne i mi bliskie bo jestem ze Świętokrzyskiego. Ładne, zadbane miasto. Rozwijające się. Przyjazne i takie domowe. Radom już nie ma tego klimatu i dużo cwaniaków, bandytyzmu w Radomiu jest. Radom słynie z gangsterki. Lublin - nie znam się, nigdy nie byłem, nawet nie słyszałem opinii.

Gość WLI
Radomia nawet nie bierz pod uwagę. Dziura zabita dechami. Kielce i Lublin postawiłbym na równi. Przy czym w Lublinie jest więcej studentów, a co za tym idzie życie studenckie jest bardziej bujne. Znowu Kielce to bardzo ładne, zielone, zadbane miasto. Jest tam wszystko co potrzeba. Jak interesujesz się sportem to atrakcji tam nie brakuje. Wiem, że autor pytania już nie potrzebuje tej odpowiedzi, ale może ktoś inny będzie szukać takiej informacji.

Gość gość
Wydaje mi się że chyba Lublin jest ciekawszym miejscem na studia. Ja mieszkam w Kielcach od urodzenia i po prostu czuję się z tym miastem związana, ale o porządna prace nie jest tak łatwo. Na tym blogu http://pracaswietokrzyskie.pl/praca/kielce/ są informacje na temat życia, pracy i prowadzenia firmy w Kielcach

Gość gość
W Lublinie o taką pracę również jest ciężko. Generalnie Kielce i Lublin mają zupełnie inny klimat. Ale oba miasta są ciekawe na swój wyjątkowy sposób. Na plus Lublina jest bardziej studencki klimat. Na plus Kielc bezpieczeństwo, czystość i przede wszystkim okolica. Polecam, jest gdzie robić wypady. Radom jest taki nijaki.

Gość gość
W Kielcach najlepsze jest to, że można przejść/ przejechać na rowerze całe miasto terenami zielonymi. Polecam taką trasę: Zalew na Szydłówku>Dolina Silnicy>Planty>Stary Park>Park Szarych Szeregów>Kadzielnia>Park Baranowski>Stadion Leśny. 7 kilometrów w jedną stronę. Wspaniałe miejsca. W drodze powrotnej można wpaść na lody przy mostku na Silnicy. Miasto najpiękniejsze wiosną. Z niecierpliwością czekam na ukończenie ogrodu botanicznego. W towarzystwie Karczówki będzie kolejnym zielonym punktem na mapie miasta. Lublin też ładny. Ale Kielce kocham miłością nieskończoną :)

Gość kuba12345
Radom mocno się zmienia na lepsze!, to nie to samo miasto co 10 lat temu. Kielce... hmm podobny klimat. Lublin większe miasto, więcej studentów, moim zdaniem niestety też więcej patologii . Podsumowując: 1. Lublin 2. Radom/Kielce.

Gość Wpsld
Kielce fajne, polecam!