Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a_k_a

Jaki taniec do tej piosenki?

Polecane posty

Gość a_k_a

Dziewczyny, pomóżcie! W lipcu mamy ślub Mój Narzeczony przebywa zagranicą i przyjedzie dopiero na 3 dni przed ślubem, więc nie mamy możliwości pójścia na kurs tańca. Nigdy nie byliśmy razem na weselu, jedynie na jakichś imprezach, a wiadomo, że w klubach razem się nie tańczy. Jest trochę filmików w sieci dot. nauki podstawowych kroków tańca. Może udałoby nam się coś poćwiczyć na odległość (samemu), a potem w 2 dni poćwiczyć razem. Można by coś zaplanować, bo w końcu coś zatańczyć trzeba :( Problem tylko w tym, żeby wiedzieć, jaki typ tańca dopasować do danej piosenki. Myśleliśmy o tej: http://www.youtube.com/watch?v=rXXyqfGYeH0 Może pomógłby nam ktoś wymyślić, jaki typ by do tego pasował - jakiś walc (angielski czy wiedeński) czy coś innego?

Gość hahahihii
hej. do tej piosenki to tylko walc angielski. ja za bardzo się nie znam na tańcu, zaledwie 3 miesieczny kurs odbyłam z podstaw różnych tańców - ale zauwazylam, że walc angielski jest bardzo trudny ;) za to piosenka, którą zaprponowałaś - jest śliczna i nie szukaj już zadnej innej tylko zatańczcie do niej. i w ogole nie myślcie o krokach, bo na odległość to się nie nauczycie tańczyć, tylko improwizujcie. możecie się pokiwać z nogi na nogę z kilkoma obrotami i już. w dobie you can dance każdy chciałby pierwszy taniec na ślubie zatanczyc jak zawodowiec. a jeśli nie jestescie zawodowcami - to trudno, na prawdę śmiesznie wygląda jak para się spina i liczy kroczki, albo szaprie się w dwie strony bo jedno z osób zapomniało "choreografii" ;)

Gość a_k_a
Dzięki! Piosenki nie mam zamiaru zmieniać, bo podoba nam się i mamy pewne wspomnienia z nią związane... Ale przez ten taniec to mi się momentami odechciewa tego wesela :))

Gość hahahihii
e tam. nikt nie będzie na was patrzył pod kątem - czy dobrze tańczycie kroki, no chyba że macie Maseraka w rodzinie ;) ja tez sie balam pierwszego tańca, ale stwierdzilismy ze tanczymy do piosenki ktora nam sie podoba bardzo i bedziemy mieli chociaz przyjemność ze słuchania a reszta juz jakoś wyjdzie. poza tym kolezanki mówiły mi ze w sukni bardzo ciezko sie tanczy. wiec nawet jakbys nauczyla sie kroków to byś ich nie wytańczyła - bo suknia by Ci pokrzyzowała plany. wiec potańczcie z nogi na noge, poprzytulajcie się, ładnie uśmiechajcie (bo beda wam robic zdjęcia) i zróbcie kilka obrotów i już :D