Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do maturzystów

Blog pana po 50 :>

Polecane posty

Gość do maturzystów

Padłam! Rektor prowadzi bloga! Chyba nie sam, bo ludzie w tym wieku średnio kumają kompa, c'nie? http://rektor.wszib.edu.pl/

Dziś każdy może pisac bloga :) a wydaje mi sie ze to nawet wymagane zeby rektor uczelni, na ktorej jednym z kierunkow jest informatyka z roznymi jej specjalnosciami, znal sie na obsludze komputera i swobodnie poruszal sie po internecie prawda? :)

Hmm... o dziwo całkiem przyjemnie sie czyta. Jak ktoś się interesuje ogolnie studiami, taka wlasnie tematyka, to nieglupi pomysl na zabicie czasu w pracy :))

Gość .nauczycieIka
e tam średnio kumają. zależy od człowieka. znam 51-letnią fankę gier mmo i 48-letniego świetnego programistę i automatyka.:)

Oo to tak :) moja sąsiadka ma coś pod 60tke, a z wnukami rozmawia na skype i czyta sobie wiadomosci na necie. Nie dziwi wiec ze rektor pisze bloga :)

Gość .nauczycieIka
mnie się wydaje, że w sieci jest dużo emerytów, ale przytłoczeni przez młodych ludzi wstydzą się przyznać do swojego wieku i udają młodszych.:D

Hmm wydaje mi się, że nie do końca mogą się "ukryć" :) Nie ten sposób wypowiadania się, więcej dojrzałości, doświadczenie... tego się nie da ukryć :) przynajmniej jak się udziela na forach albo pisze bloga. W tym przypadku wiadomo rektor nie może być za bardzo wyluzowany, na jego stanowisku to nie przystoi :) ale inni nawet jak wyluzują to i tak da się raczej poznać, że to dojrzali ludzie. Dojrzałości nie da się udawać :)

Zgadzam się z wypowiedziami powyzej - starsi czuja sie tak samo dobrze w Internecie jak i mlodsi ;D A co do bloga rektora wszibu to przeczytalam wlasnie pare wpisow i trzeba przyznac - pisze mądrze i co najważniejsze, w kazdym wpisie odnosi sie do obecnej sytuacji mlodych ludzi! Zachecam do zajrzenia!

Gość Czarnushka
Fajnie pisze, ale chyba troche za rzadko. Rozumiem, ze rektor nie ma zbyt wiele czasu, ale moglby wiecej pisac o samej uczelni. Dobrze ze uczelnia ma Facebooka, tam na biezaco wrzucaja wszystkie informacje i dobrze, ze nie tylko z uczelni, profil nie jest sztywny :) Choc teraz pewnie skupia sie na rekrutacji - znowu maja dni bez wpisowego, wiec pewnie o tym bedzie duzo na FB :)

Gość Ikster
A widzieliście na Facebooku teraz nowy konkurs z dynią? :) Świetny jest, wchodzę codziennie po kilka razy i jak głupia sprawdzam czy któryś znajomy przyjąl moje zaproszenie i czy mam dodatkowe podlanie dyni :) Masakra :) sprawdźcie sobie jak najszybciej :) https://apps.facebook.com/wyhodujdynie

Gość Czarnushka
Tak :) gram w ta wszibowską gierkę :) super jest :) ale udało mi się wyhodować tylko 1,5kg dynię, a czołówka ma dynie po 14kg!! Nie wiem jak oni to zrobili :) Dynia jak dynia, ale można wygrać gadzety wszibu... nie wygram buuu :(

Gość Worys
Nie w temacie postu, ale w temacie uczelni o której tu piszecie. Jak ktos tu zagląda to moze go zainteresuje ze teraz Wszib ma dzien otwarty 15 marca. Maja byc podobno bardzo fajne warsztaty, jak zwykle bedzie mozna porozmawiac pewnie ze studentami i poznac uczelnie. Szczegoly na pewno u nich na stronie www.

Gość ha ha ale pojechane
ludzie w tym wieku słabo kimają kompa :D toś mnie zadziwiła, bo ja mając 50 lat posługuję sie komputerem lepiej niż wszyscy, których spotkałam na mojej uczelni (studiowałam z młodymi) pięć lat temu i lepiej niż wszyscy współpracownicy w szkoli i w każdym miejscu, w jakim się znajdę. Z informatyki na studiach dostałam 5 i nawet facet mi żadnego pytania nie zadawał. Było zbyteczna, bo wiedziałam zawsze wszystko :)

Gość ha ha ale pojechane
I nie piszę tu tylko o posługiwaniu się kompem w necie, czy obsłudze worda, excela, programów graficznych i tym podobnych, ale również o umiejętności instalacji aplikacji, radzenia sobie z problemami, kiedy coś nie działa, kiedy nie chce się odpalić.... toś mi radochę sprawiła, dziewczyno :D

Gość starma5
Ale pojechałaś. Jak ten pan posługiwał się kompem i internetem, to jeszcze w pieluchy waliłaś, albo i w planach cię nie było. Pierwsze kompy pojawiały się nie gdzie indziej ale na uczelniach właśnie i pierwsze sieci również tamże. Znam chłopa po 60-tce, który z matematyka na informatyka przekwalifikował się jakieś 25 lat temu i tłucze kasiwo na programach. Jest naukowym pracownikiem na Uniwersyecie w Tel Avivie. A jego programy kupują firmy z całego świata.

Gość kofik
Skąd Ty sie kobieto urwałaś? Nie spotkałam jeszcze tak zadufanej osoby. Poza tym nie powinnas oceniac rektora wszibu po wieku - to w koncu rektor uczelni na ktorej studiuje sie m.in. informatyke. Myslisz ze naprawde słabo "kima kompa" jak napisalas? Nie wydaje mi sie. To dobry gospodarz dobrej uczelni.

Gość Kikirikiriku
Nie ma sie co przejmowac takimi ludzmi. Frustraci ktorzy nabieraja odwagi siedzac przy klawiaturze i wtedy się wyżywają. Rektor Wszibu to konkretny gosc, dobrze zarzadza placowka, ma jak to sie mowi "łeb na karku" a bloga prowadzi bardzo fajnie. Moim zdaniem brawa dla niego, ze w ogole mu sie chce.

Gość udffghdff
bardzo przystojny mężczyzna....