Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filip2416

Problem z korzeniem zęba

Polecane posty

Witam....Mam problem z korzeniem zęba.Jakieś trzy tygodnie temu, zrobiła mi się taka mała bańka przy korzeniu górnej trójki (wewnątrz jamy ustnej). Po 3-4 dniach zeszło samo. Tydzień temu pojawiła się znowu ale o wiele większa.Z początku bańka była twarda. Płukałem szałwią i wodą soloną, ale nie schodziła. Dzisiaj zrobiła się miękka i chciałem usunąć zebraną tam ropę. Kilka krotnie nakłuwałem bąbel wewnątrz jamy ustnej przy trójce, ale nic nie wyleciało.Doskonale czuje jak się tam ropa przemieszcza, gdy dotykam językiem ten bąbel.próbuję jakoś wysysać, ale nic nie idzie Dodam że miałem wcześniej ten problem , ale gdy nakłuwałem bąbel to ropa zawsze wypływała.korzeń jest częściowo zarośnięty dziąsłem. Jak się tego pozbyć??? Wiem na pewno że bez wizyty u dentysty się nie obejdzie.

Gość taka sobieeee
skoro wiesz ze bez dentysty sie nie obejdzie to po co nas pytasz idz i niech ci o jakis fachowiec przekłuje pozdrawiam

tak włąśnie do stomatologa musisz iść a skoro to się powtarza to może porządnie leczyć to trzeba a nie przekłuwać i czekać aż znowu się zrobi ;/.... ropa to stan zapalny