Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowanymaturajutroonie

Wybrałem złą lekturę na maturę ustną z polaka. Co robić ?

Polecane posty

Mam temat: Wpływ pieniądza na życie bohaterów literackich. Zanalizuj problem odwołując się do wybranych przykładów. Wybrałem lektury te dobre: czyli Ojciec Goriot Skąpiec Doktor Piotr I fragment z Ewangelii według św Matusza o Judaszu I tą złą: Balladyna Sęk w tym że jutro matura i kapa Mam Balladyne ujętą w bibliografi więc musze poruszyć jej temat. Balladyna jest bardziej o władzy nie o pieniądzu. Co ma robić. Czego mogę się spodziewać . Pomocy :(

zacznij na samym końcu ściemniać, że żądza władzy często równa się żądzy pieniędzy, chęci posiadania, czucia się lepszym, ważniejszym. Da się wymyślić

myślicie ze to pomoze ?

a masz inne wyjście? jeśli nic o tym nie powiesz to sami Cię spytają lub obniża punkty.

Gość cvdfvbftgrbrba
swoją drogą ciekawą masz polonistkę, że zatwierdziła taką bibliografię.

Gość opalona chłopka
skąd na myśl Ci przyszło aby wziąc taką lekture? :P pijany byłes pisząc bibliografię??????????????? :D

Gość dzis
seesaw dobrze radzi. zaraz napiszę Ci jak mniej więcej ja bym ujęła to w prezentacji.

Gość dzis
Pieniądze to jedna z namiętności, która może zawładnąć myślami i postępowaniem bohatera. Tak stało się na przykład z Balladyną, która, wychowywana przez matkę w biedzie, za wszelką cenę dążyłą do uzyskania władzy, a przez to również bogactwa. Nie powstrzymałą się nawet przed zabiciem własnej siostry. [tu wstawiasz 3-zdaniowe streszczenie].