Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jck869

syn 18 lat popija

Polecane posty

syn 18 skończył 2 miesiące temu, odtąd raz w tygodniu popija alkohol z kolegami, nie przychodzi bardzo pijany ale wyraźnie czuć i widać (wczoraj 0,9 promila), macie jakieś pomysły ?

Gość paciulik
daj mu spokuj "Czego Jaś się nie nauczy, Jan nie będzie umiał"

jak to daj spokój? tolerować takie popijanie raz w tygodniu? też tak macie?

Gość no nie mogie...
jak ma matke policjantke co go sprawdza alkomatem to się nie dziwie że se musi czasem wypić

Gość eeekkkkkkk
ale masz problem ja popijalam w tym wieku codziennie a jakos skonczylam szkole zadalam mature i poszzlam na studia a potem mi przeszlo i wogole nie pije bo nie mam czasu, w tym wieku tak jest po prostu

nic nie zrobisz jedynie nie wypuszczać z domu do kolegów i powiedzieć że dopuki mieszka z wami musi się do waszych nakazów dostosować a skoro czuje sie taki dorosły ze chce popijac to won na swoje

alkomat to z ciekawości bo przecież widać że pił, chociaż jakby poszedł do pokoju, można by nie zauważyć. Nie da się nie wypuścić do kolegów niestety...

no przecierz ma 18 lat co Ty od niego chcesz ?? a jak pije raz w tygodniu to i tak nie za duzo takie sa prawa mlodosci probuje sie tego i owego i jak bedziesz mu stala nad glowa i pilnowala to mu nie pomozesz .... Najlepiej udawac ze sie nie widzi i nie czuje ;) no chyba ze sie rzeczywiscie przesadza ale 1 na tydzien to i tak malo uwierz

"a można czymś innym" można w ogóle nie sprawdzać, co Ty policjant jesteś? Współczuję chłopakowi, przecież jest pełnoletni.

szlag mnie trafia, ale na swoje? w wieku 18 lat? czy można dotrzeć do wyobraźni przecietnego 18 -latka? (2 kl liceum) nie jest głupi, ale za mądry widzę też nie jest - rozmowy, tłumaczenia nic nie dają

Gość cvdfvbftgrbrba
przecież chlopak jest dorosły. Chyba każdy w jego wieku wychodził ze znajomymi na piwo, na studiach to bywało nawet częściej niż raz w tygodniu:)

co to znaczy nie da się? kto jest ojcem kto ? tak mu powiedz i po sprawie jak się nie podoba to won na swoje albo nie wraca pod wpływem alkoholu i mieszka z wami albo won

serio myślicie że 1 raz na tydzień to mało ? bo dla mnie to dużo za często.

no i co z tego że ma 18 lat to mu daje prawo popijac przychodzic do domu nachmielonym? dorosły się znalazł

Gość paciulik
No przeciesz alk. jest dla ludzi

jasne że dla ludzi, ale jak jest jaks okazja, impreza, raz w miesiącu, może dwa, ale picie w tygodniu z kolegami gdzieś w parku ?

nooo niee jakis abstynent sie znalazl :/ to jest logiczne ze majac 18 lat nie oczekuj od dziecka nie wiadomo jakiej odpowiedzialnosci nie bedzie pil palil itp itd no prosze Cie przypomnij sobie co Ty robilas w jego wieku ?? ja pilam i to wiecej niz 1 dzien w tygodniu i jakos mi samo przeszlo studia tez sie szalalo ;) ... nie ma co zabraniac chodzic za dzieciakiem i mu truc samo przejdzie

no bo przyjdzie za tydzień kolejny raz i co? nie otwierać drzwi? niech spi na klatce schodowej? może i tak....

bachulec, ok, Tobie samo przeszło, ale czy Twoi rodzice widzieli co robisz, czy byłaś na tyle mądra że sie nie orientowali ?

ja pierdolę to nie wypuszczaj z domu niech powie że pić nie będzie jak nie dotrzyma obietnicy i schleje się już nie wychodzi nigdzie

niby chłopak dorosły - ale przecież znam go - to jeszcze dzieciak którego koledzy namawiają do picia, a on nie umie odmówić. Czy znacie jakies argumenty które mogą mu przemówić do rozumu?

jak nie wiedzieli wiedzieli i to bardzo dobrze ale nie zalewalam sie w trupa, zawsze mowilam gdzie ide z kim wiec to ze bylam czasami wypita mi darowali no chyba ze przegielam a zdarzylo sie tak raz to dali mi wyklad ale lepiej nie zabraniac bo wtedy robi sie rodzicom na zlosc ...

Gość a ja wiem co czujesz
mój syn skończy w lipcu 18 lat. Piszecie, że co matce dotego, ze on pije - przecież pełnoletni jest. Ale nie pracuje, jest na utrzymaniu rodziców i powinien liczyć się z tym. Mojemu synowi zdarzyło się przyjść po piwie, niby trzeźwy ale widziałam, ze wygląda inaczej niż zwykle.

Gość a ja wiem co czujesz
pamiętaj, ze każdy inaczej zachowuje się w domu a inaczej z kumplami. To my matki widzimy w nich dzieci, ale tak naprawdę to już prawie dorośli ludzie. Wiem tylko, że trzeba dyskretnie obserwować jak wraca do domu