Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WposzukiwaniuNORMALNOSCI

Wyjazd do NL, pytania.

Polecane posty

Witam mam zamiar wyjechac do NL w poszukiwaniu pracy jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z wyjazdami za granice a w szczegolnosci do Holadi prosze o odp na moje pytania. Prosił bym rowniez o podanie kilku wskazowek. 1) Mam auto na gaz, słyszałem że tam maja inne wejscie do gazu gdzie moge zakupic takie przejscie żeby pasowalo bo nie mam pojecia jakie jest. 2) Paszport bedzie potrzebny?? Sluchy mnie doszły że przy zatrudnianiu wymagany jest paszport. 3) Co z nr sofi ?? 4) Polecacie jakieś firmy zatrudniające, a może znacie jakich unikać?? Jeśli potrzebuje coś jeszcze pisać prosze :)

Gość niemożliweeeeeee
a co to jest NL?

PL- Poland NL- Netherlands (holandia)

tak nie do konca bo znajomej ojciec siedzi juz tam troche czasu i mieszkanie bede mial tylko pracę bede musial sam znalesc. Aaaa i co do banków to jaki najlepiej wybrać ??

No wlasnie tak nie bardzo on mowi ze moze mi pomoc ale sam mam kombinowac. Chce sam sie zorientowac co jak żeby byc przygotowanym

Gość marcysiekkk00000
wydaje mi sie ze wiekszosc prac w holandii zalatwiane jest przez agencje, PRAN w Gliwicach jest dobra. paszport lub dowod trzeba miec, numer sofii tez agencje zaltawiaja

w Czerwcu mam urlop i chcialem wyjechac szukac pracy na wlasną rękę dlatego pytam.

Gość marcysiekkk00000
wydaje mi sie ze prace zalatwiaja agnecje

Gość czesc, dwa lata bylam w holand
odpowiem na Twoje pytania więc: 1. tak maja inne koncówki tak samo jak w niemczech, koncowke zakupisz w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym, lub na allegro np http://allegro.pl/przejsciowka-adapter-do-wlewu-gazu-14mm-holandia-i1606484040.html 2,. jesli masz paszport mozesz wziąć ze sobą ale nie musisz go posiadać 3. numer sofii wyrabiasz albo sam w urzedzie albo przez biuro przez które bedziesz pracował jak porposisz to Ci załatwia, chcoiaz nie wiem czy wszystkie załatwiają, najlepiej jakbys sam poszedł do urzedu bedzie o wiele szybciej i prace szybciej bedziesz miał

A ten nr to moge sobei załatwic szybciej czy dopiero po zatrudnieniu gdzies ?? Bo jak sam to jak bede w czerwcu to juz bym sobie zalatwil

mozesz wyrobic przed zatrudnieniem, bedziesz musiał podać adres zameldowania w holandii

Gość Szymuś
Ja mam tylko jedną radę, unikaj Polaków. Z resztą sobie poradzisz bez problemu.

Jak bede mial zameldowanie to moge odrazu SOFi rejestrowac ?? A u mnie z angielskim nie jest az tak rewelacyjnie, chodze na korki dogadac sie dogadam ale boje sie zalatwiania papirkowych rzeczy w jezyku obcym

Acha i co z kontem bankowym ?? W jakim banku najlepiej załorzyc ? Bo na poczatek chce w polsce miec a z czasem holenderskie. Aktualnie posiadam millenium

wiec powiem Ci że jak umiesz zadawac proste pytania typu "dzien dobry chciałby wyrobić numer sofi" i ona Ci ładnie wszystko powie a jak bedziesz wypelniał dokumenty to po prawej stronie pisze po polsku oni sa juz przygotowani na polaków :) numer konta mozesz miec bez problemu polskie ale walutowe, ale z wpłata pieniedzy np przy tygodniówce to troszke dluzej Ci beda szły niz na holenderskie ale to kwestia tylko kilku dni:)

mi zawsze ubezpieczenie załatwiało biuro przez które pracowałam

a jakie polecasz?? Slyszalem ze duzo biur w chuja robi ludzi

a do jakiego miejsca sie dokładnie wybierasz? w kazdym miescie inne biura są

Rotterdam