Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malincia123

Wstydzę się ludzi, wstydzę się siebie :-(

Polecane posty

Gość nl-o
mam to samo kiedys prowadziłam normalne zycie ale po wyjezdzie duzo sie ze mna zmieniło wstydze sie siebie ale tak naprawde nie mam czego sie wstydzic musze uwierzyc w siebie i pokonac strach

Gość gość
tez tak mam, jak to pokonac

Gość Stefafny
No bo Trzeba uwierzyc w to ze sie dobrze wyglada . Ja bylam chowana przez bardzo surowych rodzicow co ciagle mowili zebym cos poprawila zmienila Co zrobilam bylo zle Wyjechalam do Wroclawia na studia i musialam sobie radzic a balam sie nawet zagadac kogos bo myslalam ze jestem nic nie warta . Jak ktos mnie zagadnal to sie czerwienilam wiec uciekalam od ludzi wogole . Uczylam sie duzo i tyle. Ale jako dobra studentka dowartosciowalam sie bo pytali mnie inni jak cos zrobic. Potem jak inne studentki powoli zaczelam tez uzywac makijaz ,chodzic na basen, rozkrecilam sie. Ale nie mialam odwagi sie z kims zwiazac bo ciagle to tkwilo ze nikt ze mna nie zechce byc Kiedys jedna z roku zapytala mnie czy pojade z nia do Warszawy bo tam jest francuska poradnia leczenai bielactwa i ona ma to chce probowac sie leczyc ale nie chce jechac tam sama . Cieszylam sie ze poprosila mnie i pojechalam z nia . A ona to pewnie poprosila mnie bo ja bylam takie szare nico . Ta z bielactwem juz jest wyleczona choc leczyla sie dlugo , Nie spotykamy sie teraz ale i ja skorzystalam z tego wyjazdu .Bo tam jej polecili aby nie bylo widac od pierwszego dnia tych p[lam taki tonik dla ich skory DERMOTAN sie nazywa . Posmarowala sie nim na cala buzie i wygladala o naturalnie no i bez tych plam bielaczych. Do tego trzymalo to sie jej kilka dni wiec na wykladach ladnie wygladala. Kiedys spytalam ja no i mnie tez namowila. Sprobowalam no i uzywam teraz jako chyba jedyny kosmetyk od tamtej pory . Nawet jak pojechalam do domu moi rodzice zauwazyli ze dobrze wygladam i nikt sie mnie nie czepial. Zaczelam kupowac sama za pobraniem . Dzwonie na 22 75 633 01 i wysylaja mi. Tylko teraz w wakacje to chyba ten tel nie odbiera. Trzeba pewnie dzwonic na 22 6521955 ( nie jestem pewna bo moj jeszcze mam od maja, -probujcie na oba jak ktos chce go kupic, jakos znajdzie ) Ja teraz nie wiem nawet jakbym zyla bez Dermotanu .. Wygladam nareszcie dobrze( sama to widze )ale . Inni tez to mowia. To daje mi taki ladny rowny kolor cery. Kolezanki nie wiedza ze cos mam na skorze bo to wsiaka i nie wyglada jak tapeta tylko ze taka mam skore . Teraz sie juz tak nie krepuje wiec mam wiecej kolezanek i jestem odwazniejsza. Otworzylam sie na ludzi i doceniaja mnie ze sie dobrze ucze . Ten tonik trzyma sie kilka dni( wiec jak mam sesje sie tez nie martwie bo krotko spie a dobrze wygladam ) tylko nie wolno go mylic z samoopalaczem . Tam w AFPV jej powiedzieli ze samoopalacz jest szkodliwy dla pigmentu nawet zdrowego( samoopalacz ma hydroaceton co wchodzi w chemiczne reakcje ze skora i tworzy toksyczne zwiazki i ja psuje) ja czulam jak mial taki dziwny zapach jak kiedys uzylam ..to te toksyny A po czasie wychodza od samoopalacza rozne plamki No i wazne ze dermotan nie brudzi odziezy nic. .Teraz sa upaly to smaruje wiecej na wieksze partie ciala. Ale jak bylo chlodniej to tylko twarz no i rece zeby naturalnie to wygladalo. Place 130 zl z przesylka ( poczta jest teraz dosc droga ale to trudno ) ale za to nie place za kremy juz jako ze dermotan jest b odzywczy bo skora bielacza jest taka najbardziej wymagajaca.No i nie place za kosmetyki pudry, wiec oplaca sie . Powiem ze teraz to ja wiem ze kiedys nie bylam az tak brzydka tylko tak mnie wychowali i ja widzialam to co mi wmowili. A teraz jestem soba. Mam kolezanki kolegow dobrze sie ucze i mam nadzieje ze ulozy mi sie w zyciu. Wiem ze zeby wierzyc w siebie trzeba o siebie madrze zadbac Nie klasc duzo kosmetykow by pozakrywac wady tylko jeden ale dobry. Uczyc sie tez warto bo u mnie od tego sie zaczelo no i usmiechac sie . Teraz jak mam ladny koloryt skory to zeby mam ladniejsze zemby W malym kontrascie sa biale . To tez wazne i Juz sie tak nie wstydze za siebie bo nie mam czego sie wstydzic . Wstdze sie chwalic moze. ale powiem. U nas kolega powiedzial mi ze od czasu jak jestem we Wroclawiu to wygladam rasowo. Czy nie warto miec swojej tajemnicy by to uslyszec? Nawet nie snilo mi sie ze ktokolwiek mnie zauwazy a ze powie rasowa? kazdy powinien cos zrobic dla siebie., zeby sie docenic.

Gość Julisia
No tylko ze ja nie mam takiej kolezanki( wogole zadnej ) a w szkole nie idzie mi wogole.Moi rodzice sa w porzo , ale tak i tak mi sie nic nie chce . Zebym miala dla kogo sie starac moze bym tak zrobila ale nikomu na mnie nie zalezy

Gość młody jeszcze
Podstawy pomocy: * siłownia albo ciężarki i ćwiczyć; * książki "Toksyczny wstyd" i "Dlaczego mężczyźni wolą zołzy" (chyba taki tytuł), "Kobiety, które kochają za bardzo"; * dieta, obfite śniadania, kolacje mniejsze, regularne, piramida żywienia, dużo orzechów i owoców, to naturalne antydepresanty, można spróbować bitej śmietany czy lodów, jednak bez przesady; * dziewczyny, my faceci się NIE ważymy i jak wy piszecie, że macie tyle wzrostu i wagi to my sobie nie liczymy jakiegoś wskaźnika BMI w głowie, ponadto ludzie umięśnieni mają wyższe BMI niż powinni, a są zdrowi; * nawiązując do poprzedniego, kobiety biologicznie mają większą ilość tłuszczu, aby mieć zapasy na ciążę i ochronić się przed zimnem; Trzymajcie się, pozdrawiam.

Gość AgaTynik
Ja wstydziłam się i siebie i ludzi a wszystko przez to że miałam mega krzywe zęby i zgryz!Wstydziłam się mówić o uśmiechaniu w towarzystwie nawet nie myslałam.W końcu postanowiłam założyć aparat choć kilka osoób twierdziło że w moim wieku(28lat) nie ma to sensu!Moim leczeniem zajeła sie dr Iwona Gnach-Olejniczak i udało się!!Ząbki mam prościutkie,wada zgryzu skorygowana i w końcu przestałam się wstydzić!!Teraz jestem dusza towarzystwa której uśmiech z twarzy nie znika!