Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YurikoSato

Czy to ciąża ??

Polecane posty

Gość YurikoSato

Haj mam pytanie , odstawiłam tabletki 6 kwietnie( brałam je pół roku), miałam po nich normalnie miesiączkę, jednak teraz jest już 11 maj , a teraz jej nie mam . Współżyłam w tym czasie z chłopakiem i zastanawiam się czy nie jestem w ciąży?? Nie chce panikować ,wiem że po odstawieniu zmienia się cykl, na razie boli mnie tylko brzuch i mam biały upławy.Czy jest możliwość ,że jednak będziemy mieć bobasa ;]??

Gość YurikoSato
Liczyłam się z tym,że jak dodam tego posta to znajdzie się osoba,która nie potrzebnie wypowiada się na ten temat...

Gość kiniula23
ale co jak po tym pierwszym okresie współżyłas bez zabezpieczenia?? po pierwsze to krwawienie który miałaś nie byl okres normalny tylko ostatnie krwawienie z odstawienia. i w laściwie teraz dopiero czekasz na normalny okres. radze sie zabezpieczac, bo masz teraz duze szanse na ciaze, o ile juz w niej nie jestes...

Gość krups
a właściwie to dlaczego nie poszłaś do szefca albo do kowala zadać to pytanie ?

Gość YurikoSato
Tak współżyłem bez zabezpieczenia. Jeśli okaże się ,że jestem w ciąży to nawet będę się cieszyć, mam już 25 lat więc to i tak chyba już pora ;]

Gość Lubieżny Miecio
tak to cionrza potwierdzame :classic_cool:

Gość euglena zielona
czy żaden lekarz Cię nie uświadomił że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych trzeba odczekać przynajmniej 3 miesiące zanim zaczniesz się starać o poczęcie. trzeba było pomyśleć o prezerwatywie, albo wiem że mnie zjedzą stosunku przerywanym. było by dużo mniejsze ryzyko ciąży

Gość euglena zielona
i tu nie chodzi czy już czas czy nie czas. tylko o zdrowie Twoje i maluszka. ja też mam 25 lat 5 letniego syna i jestem w drugiej ciąży. mam nadzieję że będzie dobrze.

Gość YurikoSato
Jutro chyba zrobię test i będę miała przejrzystą sytuację. Wiem że powinno poczekać się 3 miesiące i teraz ja się okaże, że jestem w ciąży to pewnie będę się martwić , ale może nie będzie źle. Na razie nie mam co panikować ;]

Gość ijkljlkjkljlkjlkjlkjlk
raczej tak od razu nie zajdziesz w ciaze po tabletakach,ja dopiero zaszlam w ciaze po 8 miesiacach od odstawienia

Gość kiniula23
ni ema reguły że szybko sie zajdzie czy nie zajdzie. jedna po odtsawieniu zajdzie dopiero za rok, inna wcale nie zajdzie, a jeszcze inna w pierwszym normalnym cyklu bez tabletek. kazda ma inny orgaznizm

Gość euglena zielona
zrób test, to się uspokoisz. ja po tabsach dość długo nie zachodziłam w ciążę