Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka...fioletowa

nie daje rady, objawy ciazy i wszystko inne doprowadzaja mnie do depresji...

Polecane posty

Gość fiolka...fioletowa

1)jestem w 2 miesiacu, od miesiaca miewam okropne mdlosci, nic nie moge jesc, NIC, wpycham suchy chleb i wymiotuje, pije tylko wode, dzis wmusilam ciastko z wisniami , o malo nie wymiotowalam, i tak caly dzien, schudlam w przeciagu miesiaca 6 kg. 2) mam synka 3,5 latka, chory, zapalenie ucha, katar ktory sie leje wszystkim mozliwymi otworami!! juz tak od 3 tyg, niedawno bral na to antybiotyk, zreszta juz 3 razy w 3 miesiace bral na zapalenie ucha, jutro wizyta u laryngologa. Nie umiem o niego zadbac, zrobic mu porzadne jedzenie bo mnie na wymiociny zanosi!!on chce na dwor, bawic, a ja marze o lozku i ciszy, po usranej pracy, z rzyganiami i slabosciami choroby .. 3) mam angine, lazalam w domu 3 dni, musialam wrocic do pracy, nie moge brac antybiotyku, jestem na skraju wyczerpania maz pracuje od 8:00 - 17:00, z tym ze w domu jest o 19:00, dojazdy. Blagam Boga o powrot do normalnosci, bo juz dluzej nie dam rady!!

Gość łojakciepło
a mama, teścieowa, teść, ojciec, brat, siostra czy kto kolwiek inny nie może Ci pomóc przy dziecku?

Gość fiolka...fioletowa
mieszkaja 1200km od nas :( mama byc moze przyjedzie za 2 tyg,na 1 tydz. bo tez pracuje

Gość misiaczekkk
a wiesz co to L4???

Gość misiaczekkk
na takie wymioty i mdlosci,popros lekarza o diphergan,sama bralam w ciazy bo prawie umarłam od ciagłego rzygania:Oprzechodzi jak reka odjał po tym leku :)albo homeopatyczne cocculine:) :O do tego koniecznie imbir i kostki lodu do ssania-najlepiej zamroz sobie wywar z imbiru:)

współczuję, ja jestem w 3 miesiącu, coraz rzadziej wymiotuję, ale i tak nie jestem w stanie zrobić kotleta ani jajecznicy starszemu dziecku, przez pierwsze 2 miesiące praktycznie nie otwierałam lodówki.. Pociesz się, że wiecznie tak nie będzie :P

Współczuje poniekąd wiem co czujesz bo również miałam ciężką ciąże jednak o wiele lżej bo nie musiałam zajmować się i martwić się drugim dzieciaczkiem może powinnaś iść na zwolnienie i postarać się chociaż troszku odpocząć .

Gość misiaczekkk
i to nie prawda,ze nie mozesz brac antybiotyku-mozesz, a nawet powinnas -zakazenia paciorkowcem w ciazy moga byc niebezpieczne:( jest grupa antybiotykow,ktore mozna bez obaw podawac w ciazy!

Gość dejaveee123
Przykro mi, ze tak zle sie czujesz. Rozumiem Cie bardzo dobrze bo sama przechodzilam przez cos podobnego. Na pocieszenie powiem Ci, ze w wiekszosci przypadkow zle samopoczucie zanika ok 12 tygodnia ciazy kiedy zaczyna sie tzw "zloty okres ciazy". Ja rowniez nie bylam w stanie opiekowac sie moja 3,5 letnia coreczka, ktora wymaga duzo energii i czasu. Okolicznosci zmusily mnie dop wyslania jej do dziadkow na 4 tygodnie. Bylo mi bardzo ciezko, ale wiedzialam, ze tak bedzie lepiej i dla niej i dla mnie. Corcia wrocila steskniona co prawda, ale rowniez szczesliwa i pelna nowych doznan. A ja czulam sie juz wtedy znacznie lepiej. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze wszystko jakos sie ulozy. Pamietaj, polowa sukcesu tkwi w Twojej glowie;)

Gość fiolka...fioletowa
na zwolnienie nie moge, jestem na okresie probnym, i w pracy jest dosc napieta sytuacja, oni wiedza i mnie "oszczedzaja", wiec jakos leci, odnosnie antybiotyku...mysle ze lekarz nie chcial odrazu mi go walnac, ale nie czuje wieeelkiej poprawy, wiec skocze do niego jeszcze raz :( kostki lodu, imbir, inni mowia lizaki, landrynki, mietowe, cola, banan, nic nie pomaga z drugiej strony jesli zaczne sie faszerowac antybiotykami, lekami na wymioty, co mi z tej kruszynki wyrosnie??

Gość fiolka...fioletowa
moglabym wyslac malgo do rodzicow, ale to musialoby byc skrzetnie zaplanowane, jak narazie mama wziela miesiac urlopu na malego w lipcu, teraz byloby ciezko, ale to jest bardzo dobre rozwiazanie, mysle jednak ze w chwili obecnej nie do zrealizowania :(

Gość fiolka...fioletowa
dzieki za wysluchanie , o to mi w sumie chodzilo najbardziej, bo kto mi co doradzi?trzeba zeby zacisnac, i do przodu, nawet jesli jest masakrycznie ciezko

Gość łojakciepło
powodzenia życzę. A może opiekunka do dziecka? Tak na kilka godzin żeby nakarmić, pobawić się , wyjśc na spacer a Ty w tym czasie odpoczniesz.