Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :( SAD MUMMY

Dziecko 6 tygodni - nie usmiecha sie i nie trzyma glowki

Polecane posty

Jak Wasze dzieci sie rozwijaly

podnosze

Gość adzia1982
moja ma 2 miesiace,i trzyma się sztywnoi syn w tym casie to taka leniwa makrela była.....spokojnie ma czs,dużo kładź na brzuszku :)

6 tygodni to jeszcze maluszek i absolutnie nie musi trzymać główki, nawet do końca 3 miesiąca. A że się nie usmiecha - czekaj i wypatruj a ucieszy Cię ten pierwszy uśmieszek;)

mój synek się zaczął uśmiechać pod koniec 8 tygodnia i jest ok :) wg tzw. norm między 6-8 tygodniem powinien, więc nie panikuj :) a główki to tym bardziej nie musi trzymać jeszcze:)

moja ma 3miesiące i też nie widzi jej się dźwigać główki, jak leży na brzuszku owszem przekręca z boku na ok, ale dźwiga dopiero jak się zdenerwuje a to dośc szybko następuje bo bardzo nie lubi leżeć na brzuszku ;/

Gość to przecież jeszcze maluszek
moja malutka długo nie chciała podnosić głowy, kładłam ją na brzuchu i był straszny ryk. układałam ją często ale na krótko. kończył się drugi miesiąc a ona dalej nic - zamiast głowy podnosiła pupę i na nóżkach się przesuwała, a główka nic. konsultowałam z dwoma pediatrami i mówili że to ok. mi oczywiście to nie wystarczało bo wszystkie dzieci podnoszą a moje nie. Zaczęliśmy układać ja na kolanach jak miała 2 miesiące i tydzień - siadaliśmy na podłodze plecy oparte, nogi ugięte w kolanach i często kładliśmy ją tak na tej powierzchni pochyłej. I zaczęła podnosić główkę. gdy kończyła 3 miesiące to pięknie ją podnosiła leżąc na płaskiej powierzchni. Teraz ma 3,5 i nie bardzo dźwiga głowę podnoszona do siadu - więc zawsze coś mamy do wypracowania.

Gość do to przecież jeszcze malusze
kobie to opanuj się i pozwól dziecku rozwijać się normalnie w swoim tępię ty głupia babo!!!!