Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kawka123

co warto studiować?

Polecane posty

Gość krycha09
Czy wybierają WSB można liczyć na jakiegoś rodzaju stypendium

Tak, wybierając naukę w oddziałach Wyższej Szkoły Bankowej można skorzystać z następujących rodzajów stypendiów: za wyniki w nauce, socjalnego, dla wyróżniających się, sportowego oraz MNiSW. Wystartował także Program VIS Very Important Student, w ramach którego za dobre wyniki w nauce możesz studiować cały rok za darmo. Szczegóły na http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-i-stopnia/stypendia-i-znizki Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość gość
Kurcze, szkoda, że nie weszłam tutaj wcześniej... Pani Renato, czy ta zniżka na WSB jest dalej aktualna? Albo czy Planujecie Państwo jakieś kolejne promocje? :) Z góry dziekuję za odpowiedź, Agnieszka

Nadal można skorzystać z tej promocji, bowiem została ona przedłużona do 31 maja. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość Leteri
A czy na tej uczelni jest możliwość pogodzenia studiów z pracą? Bardzo mi na tym zależy, żeby poza wykształceniem zdobywać też doświadczenie w pracy.

Leteri oczywiście, że tak. Najlepszym rozwiązaniem jest podjęcie studiów w trybie studiów niestacjonarnych. Studiując niestacjonarnie, osiągasz te same efekty kształcenia co studenci stacjonarni, a zajęcia odbywają się w weekendy (średnio dwa razy w miesiącu). Przy okazji dodam, że promocja zniżkowa została przedłużona aż do 15 lipca. Jej warunki pozostają takie same: 1000 zł oszczędności - 600 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość asanka87
jeśli chodzi o kierunek studiów to nikt nie zna dobrej odpowiedzi - ciężko też powiedzieć co się opłaca studiowac, no chyba że jesteś umysłem ścisłym i idziesz na politechnikę :) ja marzę o studiach rezyserskich, ale do łodzi raczej się nie dostanę, dlatego planuję złozyć papiery do krakowskiej szkoły http://akademiamultiart.pl/ za dużo stresu miałam w liceum prywatnym, żeby znów przez kolejne 5 lat tak cisnąć w nerwach wszystko. :)

Gość gość
Zawsze warto studiować i nawet zgodnie z własnymi zainteresowaniami. Nawet i socjologia przyniesie Ci korzyści. Jeżeli interesują się social media, w trakcie studiów ogarniesz analitycsa, podstawy grafiki, czy adworsy, spokojnie możesz pracować jako spec od social media, czy idać dalej w tym kierunku jako menager od marketingu internetowego. Wystarczy tylko, nie kończyć jedynie studiów, a jeszcze uczyć się dodatkowo, robić kursy, uczyć się języków. Nawet sam dyplom mgr informatyki Ci nie wystarczy, bo programowania, grafiki czy administrowania nie uczą w praktyce. Ja jestem studentką pielęgniarstwa na Wyższej Szkole Mazowieckiej, na które wszyscy narzekają, że pracy po tym kierunku nie ma, że zarobki marne. A to nieprawda. Jest wiele pracy w różnych miejscach, szpitalach, poradniach, a zarobki też coraz lepsze.

Gość gość
Ja studiuje pielęgniarstwo. Pielęgniarek brakuje, zawsze praca się znajdzie. I w Polsce o za granicą

Gość gość
a czy ktos studiuje moze inzynierie materialowa na wydziale technologii materiałowych na łódzkiej politechnice: http://www.style.p.lodz.pl/tresc/54/ ? biorąc pod uwagę kierunek wydziału, może być ciekawe? Macie jakieś opinie?

Gość typera

Ja polecam szkolenia kosmetyczne