Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zbulwersowana

Dziecko na KOMUNI uzbierało 4 tysiaki...SZOK!!!

Polecane posty

Gość ide na komunie co
ma byc 58osob i to w domu nie w lokalu :( normalnie wesele, sasiedzi bliska i dalsza rodzina szok.i sama nie wiem ile dac :(

Gość autorko mowisz ze
ludzie zle robia ze stawki jakies istnieja itd a sama piszesz ze sie marwtilas od chrztu juz o komunie wiec jesli cie nie stac to po co dajesz?daj 50zl i juz. ale nie kurna zastaw sie a postaw sie polski tok myslenia

ale ja sie nie martwiłam bo jak pisze ja sie nie rpzejmuje tym co ludzie wyprawiaja i na komunie daje 200 zł... a smiali sie ze mnie wszyscy w domu bo oni oczywiscie maja tez takie zdanie ze trzeba sie pokazac:-)

ide na komunie co, 58 ludzi???jakos mnie to nie dziwi przy wszechobecnej glupocie:D ile dac?? 150-200 zł max

Kupa ludzi robi wesela na 50-60 osob a tu komunia i 58 :D

Gość no tak ale ta
komunia na 58os.to na wsi wiec wiesz zastaw sie a postaw sie ;/ ludzie sa ciemni.

Gość Moja odpowiedź brzmi
Ja mieszkam na wsi i nie zauwazylam u nas takich praktyk, widocznie Ty należysz do "ciemnej" rodziny

Gość widocznie mieszkasz w
jakiejs podupadlej biednej wsi bo u nas sa sami bogacze ;/ i takie imprezy to norma. ciekawe ile to dziecko kasy uzbiera bo na pewni wielokrotnosc 4tys jakie podala autorka

Gość 34243242342
"- skrzypce - 4 sztuki albumu o papiezu - pudełeczko z jubilera KRUK -komórka" jak dla mnie to na komunię to całkiem stosowne prezenty.... niektórych ludzi stac to dlaczego mają nie kupic?

Bogacze, ale jednak ciemnota jak ich określiłas hahaha. Nie mieszkam w biednej, podupadlej wsi tylko w takiej w ktorej ludzie nie sa ciemni, a na komunię zaprasza sie najbliższą rodzinę. Skoro tak zalujesz pieniędzy dziecku to moze wcale nie idź i przestan sie tym tak emocjonowac

Gość nie czepiaj sie slowek
CIEMNY TO BYL TWOJ STARY ZE ZAMIAST MAMUSCE TO WLOZYL OGONA KROWIE I JESTES CORKA MUCKI :D:D:D:D:D

Gratuluje pomysłowości, poczucia humoru i elokwencji. Brawo.

nie czytałam całości ale z jednym stwierdzeniem się nie zgodzę... pani na pierwszej stronie napisała "jestem zbulwersowana i te komunie na 40 osob w lokalach... powariowali ludzie!!" Po pierwsze ludzie nie mają mieszkań tak dużych by przyjąć nawet ok 15 osób na komunie (szwagierka robi malutką komunię dla syna w lokalu, będzie ok 18 osób ale nie jest w stanie zrobić w domu ze względu na warunki) a po drugie tak samo jak są wesela na 200 osób i na 50 tak samo są komunię na 70 i na 20... wystarczy że dziecka matka ma 4 rodzeństwa i ojciec 3 to razem z małżonkami daje 14 + dzieci tych ludzi średnio po 2 na pare drugie 14 osób to już jest 28 i teraz dziadkowie 4 osoby bardzo często jeszcze pradziadkowie doliczmy ok 4 osoby + jeszcze chrzestni (często bywa że to ktoś z poza rodzeństwa) +2, często chrzestni mają swoje rodziny (po małżonku i przypuśćmy 1 dziecku) +4 to już jest wynik 42 osoby często bywa też tak że rodzice mają przyjaciół/przyjeciela rodziny który bywa u nich na większych spotkaniach więc nie wypada nie zaprosić, wraz z małżonkiem to są już +2 i razem z dzieckiem które przystępuje do komunii jego rodzicami i załóżmy jednym bratem to daje wynik 47 osób:O a np. u mnie mamusia ma jedną siostrę ale bardzo dobrze i blisko żyjemy z siostrami mojej babci więc też je trzeba zaprosić a jak je to i ich mężów i juz jest 8 osób więcej i w wielu rodzinach właśnie tak jest przecież nie zaprosisz jednego brata a drugiego już nie ....

Gość mój syn w ub. roku
uzbierał 6000zł. Kupił soebi komputer i bugi. Resztę wydał na pierdołki. Dla mnie żenadą jest przeliczanie czy sie impreza zwróci 9zarówno ta ślubna jak i komunijna), Ile kto może to daje - nie o pieniądze tu chodzi. Ale ja wole dawac forse - bo każdy moze sobie kupić co chce. I uzbierac wieksza kwote i kupić cos extra.

Gość mój syn w ub. roku
poza tym komunia to nie SPĘD! To uroczystośc dla rodziców i chrzestnych i NAJBLIŻSZEJ rodziny a nie pociotek z siódmej wody po kisielu............ ale zaprasza się.........a nóż, widelec FORSĘ DA? NIE? I w jakim lokalu? Co wy barany z dzieci robicie.... Was sie powinno za łby wziąć. A nei do dzieci się przypierdalać, że laptopy chcą, że cos tam innego. Dziecku można wszystko wybaczyc i zrozumiec, ale nie MAMUSIĘ, której odpierdala i sale wynajmuje na 60 osób!

Gość mój syn w ub. roku
aha i u nas było 12 osób (łączie z dziećmi), a mieszkam w 60m2... osły

Gość mój syn w ub. roku
i qwa na wsi mieszkam ale takie jakie z was buraki powyłaziły to aż wstyd czytać, mamuśki jak z koziej dupy trąba. Przykazania znają? Wiedzą co to jest KOmunia? Nie, nie wiedzą.... nie mają czasu się w to zagłębić, bo sali szukają i menu ustalają, burasy

Gość ala270691
Moj brat na komuni uzbierał 10 tys. do tego dostał rower telewizor od chrzestnej i DvD od chrzestnego no i jeszcze jakieś słodycze. Z rodzicami było 30 osób więc nie widze żeby to było duzo i nie przesadzajcie ze na slubach tyle nie zbieraja. Przy weselu na 100 osób uzbieraliśmy 40 tys i prezenty takze nie mow ze na komuni tak duzo dostaja

ala270691 czyli wedlug twojego rpzelicznika wyglada na to ze dostaliscie na wesele tyle samo co małe dziecko no bo pomyśl: na komuni bylo 30 osob wiec średnio ludzie dawali po 333 zł a u was na weselu wychodzi ze po 400 zł.....i to jest normalne ze male dziecko dostaje tyle co młodzi na ślub????wedlug ciebie wszystko jest w porządku???

mój syn w ub. roku , dokladnie o to mi chodzi.... mamuśki latają po lokalach zamiast przygotowac dziecko do komuni..wazniejsza jest imprezka niż pierwsza komunia!

olivvia enooo jasne pozapraszaj jeszcze wujków ktorzy siedzą w kanadzie i w usa zeby przylecieli bo komunia jest!!

Gość sesiii
Ja na komunię 10 lat temu dostałam 3,5 tysiąca. Ale to na 50 osób. Na 18 dostałam 9 tysięcy od 16 osób. Zazdrość to straszna rzecz. Jak ktoś chcę to daje, nie widzę powodu by się bulwersować.

sesii czy ty nie rozumiesz problemu?? to nie zadna zazdrosc... uwazam ze nie jest to normalne ze dziecko dostaje taka kase w tak mlodym wieku...Powiedz komu najbardziej przydają się takie pienidze: -dziecku 9 letniemu -18 latkowi - czy mlodemu małrzenstwu ?? skad pomysł ludzi ze dziecku nalezy sie najwiecej???

Gość gość
Nasza córka dostała na komunię 18 tys zł. Wszystko daliśmy na lokatę, jak wyrośnie, to sama zadecyduje co z tym zrobić. Jak kogoś stać, to czemu nie? My z mężem zazwyczaj dajemy na chrzest/komunię 2000 zł bliższym, a jeśli to ktoś dalszy, to ograniczmy się do 1000. Nie widzę w tym nic złego.