Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zbulwersowana

Dziecko na KOMUNI uzbierało 4 tysiaki...SZOK!!!

Polecane posty

No dokładnie, słyszałam rozmowe 3 małych "komunistów" w autobusie to mówili, że juz wiedzą o prezentach, jeden rower, komputer, telewizor i kasa to bankowo a są ciekawi co jeszcze dostaną Mali materialiści rosną. Rodzice nie lepsi, żenada, ale teraz bądź inny to dziecko wytkną palcami

wiesz co moglas za te 1600 zł zrobic???? gdybys wyprawila komunie w domu wyszlo by cie to jakies 500 zł plus odpaliłabys 50 zł sasiadce za sprzatanie skoro taka leniwa jesteś

ja robilam w lokalu nie mam szacunku dla takich rodziców jak ty. Uwazam ze to przez was komunia i chrzest staja sie coraz weikszą szopką.

Udzielam korepetycji dwóm dzieciakom-rodzeństwu -mają teraz komunie i juz od tygodnia "czynią" do nich tak wielkie przygotowania, że dzieci nie mogą sie uczyć i mam odwołane zajęcia aż na 3 tygodnie... pieprzenie i zakupach, prezentach, żarciu -----porazka

male dziecko ma teraz lepszy sprzęt w swoim pokoju niż niejden dorosły. Oto co sie porobiło:-( jeszcze raz pytam dlaczego nie ejstescie tacy CH0JNI gdy idziecie na wesele????????

Gość a to dobreeeeee
za 500 zl ktos zrobił komuniue w domu , hahahahahahahahahahahahah kupił chyba upki chinskie ogórki pomidory i moze jedną pepsi , buahahahahahahah przy takich cenach zywnosci, miesa, owoców w 500 zł sie zmiescic to trzeba byc naprawde sknerą, ciakwa jestem jak ta komunia wygladała DOPIERO BYŁ OBCIACH

czemu młodym nie dacie plazmy, laptopa, samochodu ( zamiast quada), no d;aczego?????

dla 20 osob nie zrobisz komuni za 500 zł????a to ciekawe...:-D

Pewnie dlatego, że na weselu jest więcej osób, jak daje się kopertkę to wszyscy nie znają jej zawartości, na ogół każdy woli kasę a na komunii można się popisać i dać coś mega oryginalnego za 5 kawałków i kupujesz przyjaźń małego szantazysty

Gość a to dobreeeeee
pewnie ze zrobisz, ale na stole nic nie było kochana, nie piwrnicz mi ze tylko 500 zł ci poszło przy dzisiejszych cenach, same napoje ile cie wyniosą na tyle osób, a gdzie jakies inne zakupy nie wierze w to no chyba ze jestes straszna sknera i stół był pusty

Gość ja robiłam w lokalu
zbulwersowana-nie bulwersuj się tak,poza tym,że robiłam imprezę w lokalu,nie było przepychu,nie życzyłam sobie,żeby ktokolwiek kupował laptopy itp drogie rzeczy. Było skromnie,a mam na to to wydaję i oszczędzam sobie niepotrzebnej pracy i stresu. Jak już wspomniałam po dwóch razach mam dość

fragrance pewnie tak tu chodzi o szpan i nic wiecej , masz racje... znam mnostwo mlodych par ktorym nawet nie zwrocilo sie wesele, ktorzy dostawali puste koperty, ktorzy zamiast laptopa czy plazmy dostali na prezent posciel........ a szczyl mały dostaje takie cuda!! to normalnie nie jest!

nie jestem za sknerstwem ale ludzie rozgranicznie małe dziecko od dorosłego i dawajcie prezenty odpowiednie dla danego wielu i kosztach. Dajcie te super prezenty mlodym im z pewnoscia sie bardziej rpzydadza niz malemu szczylowi. tylko o rozwagę mi chodzi ....

a to dobreeeeee ok ok to nawet jesli wyjdzie 700 zł to jest to tylko 700 zł a nie 1800 zł w lokalu!!widac roznice czy nie??

Tak już jest i co najwyżej samemu można być rozsądnym, ale idzie się na komunie i da się załóżmy siostrzeńcowi 200 zł albo np coś koło tej kwoty a inni dają m.in. po 800 zł wzwyż to jaką jesteś ciocią? wyrodną:) ;/

fragrance ja jak pisze daje 200 zł i mam gdzies co o mnie mowi mamuśka za plecami

Gość a to dobreeeeee
ja płace 900 zł za 11 osób i nic mnie juz nie obchdzi nie marnuje paliwa na zakupy, nie trace gazu na gotowanie ( tego pwenie nie liczyłas) i wcale gorzej jak ty nie wyjde a przynajmniej siedzę z dzieckiem z rodziną a nie zapierdalam jak niewolnica, a policzyłas ile wody trzeba stracic zeby to wszystko przygotowac, pomyc ....itd

a to dobreeee na 20 osob?? nie przesadzaj!!chyba ze mowisz tu o 40 osobach to rozuemim ze moze byc to problem, ale dla mnie spraszanie na komunie wszytskich z rodziny to chore wiec takie komunie to kolejne nieporozmienie

11 osob i 900 zł...kolejna mądra:D

wy nie macie na co wydawac kasy ludzie?

Gość a to dobreeeeee
ty dopiero abłysnęłas 20 osób i 500 zetaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!! zastanów sie a zapomnialam takie ciemne masy nie wiedzą co trzeba jeszcze dokupic jak sie robi w lokalu , trzweba ci to wybaczyc, bo twoja komunia była na zupkach chinskich

Gość natemat
Mój syn dostał 9800,00 zł. I co z tego ? Dwa lata temu zresztą. Gości było 20 + dzieciaki.

Gość phiiiii
jestem zbulwersowana ale co ty komuś liczysz jego kasę. Twoją wydaję czy jak? Chce to robi w lokalu i ja osobiście to rozumiem. Też bym wolała wydać te 1600 zeta i mieć święty spokój, móc sobie pogadać z rodziną, a potem zabrać się do domu i mieć wszystko w nosie, a w poniedziałek iść normalnie do pracy nie padając na twarz. Poza tym stawka godzinowa mojej pracy kosztuje więcej niż stawka godzinowa kelnerki czy kucharki :P. Więc nie opłacałoby mi się robić tych rzeczy kuchennych (bo zrobię je wolniej, gorzej, a jak nie wyjdzie to zmarnuję produkty) niż fachowcy. A i jeszcze się umęczę.

Gość autorka ma rację!!!!!
Autorka ma racje, zgadzam się z tym w 100%. I tu nie chodzi o to, że kogos stac czy nie stac, ale przez takie drogie prezenty psuje sie dzieci. Kiedys nie wiedzialy co to jest laptop, czy quad a na komunie dostawaly np zloty lancuszek i zapewniam, ze byly bardziej szczesliwe i przynajmniej dobre, serdeczne i LUDZKIE, a teraz dzieciaki sa rozpuszcone, wredne itd, a to Wy rodzice do tego doprowadzacie i osoby z takim mysleniem. Moja kolezanka na studiach tez szpanowala tym, ze kupila chrzesniakowi najlepszy laptop na Kom\munie z 4 TYS!!! I uwazala sie przez to za najwspanialsza chrzestna na swiecie. A z jej opisow dzieciak jest niezle rozkapryszony. On domaga sie takich i takich prezentow. A ona sie z tego cieszy i przechwala ;/ I zaznaczam, ze biedna nie jestem.

a co to jest zrobic koumie na 20 osob za 500 zł??? gotujesz rosół a na drugie jakiś schab w sosie + tort+ciasto+napoje.... no chyba ze ty chcesz do tego alkohol+ kolejne dania to rozumiem...Ja jak bylam na sotatniej komuni to tak wlasnie to wygladalo

Gość blablabla ....
też mi się wydaje, że za 500 zł komunii się nie wyprawi, a sąsiadka za 50 zł pogoni kijem organizatorkę. Nie widzę nic złego w organizacji chrzcin w lokalu. Byle nie przesadzać. Wystarczy skromny obiad. Poza tym wiele mieszkań w Polsce po prostu się nie nadaje na wizytę całej rodziny, są za małe. Nie wyobrażam sobie 40 osób w mieszkanku o powierzchni 50 m2. Dla młodego człowieka komunia to ważny dzień ale na Boga to nie wesele! jestem zbulwersowana ma dużo racji, ludzie powariowali, dziewczynki wyglądają jak miniaturowe panny młode, a taka kiecka przecież nie kosztuje 100 zł tylko około 1000zł! I te prezenty, dzieciom w głowach się przewraca od tego. To jest bulwersujące! Czy mnie stać czy nie, takich drogich prezentów nie kupuję dziecku.

Gość blablabla ....
Oczywiście przy założeniu, że bliska rodzina jest tak liczna. Chociaż mam wrażenie, że niektórzy zapraszają wszystkie pociotki byle przywieźli ze sobą kasę i prezenty

ciekawy temat,mam bardzo podobne zdanie,ludzie wyprawiają szopki a nikt nie zwraca uwagi na sam sakrament!na pewno zrobię przyjęcie w lokalu ale będzie skromne,na 40 metrach nie pomieszczę swojej rodziny,poza tym sama pracuję w hotelu***(pracownicy hotelu płacą tylko za żywność po kosztach zakupu-więc warto) i co roku widzę te szopki komunijne,ostatnio mamuśka nie mogła się opanowaći trzymając ręce pod stołem przeliczała kasę,myślałam,że padnę!!!!!!!!!!!!!!!!SZOK!!!!!!!!!! za 2 lata będę chrzestną i choć stać mnie na wiele to już wiem,że więcej niż 200zł nie dam,bo nie popieram materialnego świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość A ja zgadzam sie z autorkom
Komunia straciła na wymiarze duchowym, obecnie dzieciom (moze sa wyjątki) chodzi tylko o prezenty i pieniądze otrzymane z tej okazji. To bardzo smutne, ze dorośli zapominają co w tym wszystkim jest najważniejsze i taki przykład dają najmłodszym.

Gość ja robiłam w lokalu
Proszę nie generalizować! Tacy ludzie ,którzy wyprawiają szopki to MNIEJSZOŚĆ!!! A że bardziej rzuca się w oczy......no cóż