Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyra78

Jest tu ktos z Wiesbaden, lub okolic???

Polecane posty

Gość tyra78

pare miesiecy temu przeprowadzilam sie z chlopakiem do wiesbaden, w niemczech mieszkam prawie 13 lat, mialam 20 jak wyjechalam, jestem otwarta, kontaktowa osoba, ma ktos ochote na pogaduchy?? :):):)

Gość a propos, to nie wiem,
załatw mi robotę na wakacje a zrobię dla Ciebie co tylko zechcesz ;)

Gość tyra78
a o jaka prace ci chodzi? mowisz po niemiecku?

Gość tyra78
a tak dokladniej to szukam jakiejs kolezanki na pogaduchy...

tak, bardzo dobrze. nie no, nie będę nikomu robić problemów, tak napisałam, eh mam dzisiaj doła :( ale szukaj, a na mypolacy.de zaglądasz? tam na pewno kogoś znajdziesz :)

Gość tyra78
:) nieznam tej stronki, zaraz zerkne, a wiesz ja tez mam wlasnie dola ostatnio, przez przeprowadzke zostawilam fajnych znajomych, nieuiem tak tylko facet, praca i tak wkolko, a co do pracy to mam nadzieje, ze uda ci sie cos znalezc! masz jakies kontakty w niemczech? bo tak najlepiej, zwlaszcza ze znasz jezyk

niby mam.. ale chyba nie takie, żeby pomogli znaleźć pracę... nic, ja muszę iść, trzymaj się i życzę powodzenia w poszukiwaniach :)!

Gość tyra78
ciao:) mala blondynka a czesto tu przyjezdzasz?

Ostatnio nie, nie ma kiedy i za daleko. Ale planuje może na wakacje na dłużej. Ogólnie do Usingen, na działkę do Kransberg... i podoba mi się na Gro(ss)er Feldberg ale byłam tylko zimą to nie wiem jak w lato tam wygląda. Zimą jest przepięknie :) :)

Gość tyra78
mnie tez sie tu podoba, i zima i latem:) moge zapytac ile masz lat?

23 No zimą to byłam zachwycona widokami tam :) Do Kransberg jeździłam latem to też fajnie było. Bardzo ładne malutkie miasteczko z zamkiem... tylko chodzenie pod górkę było tam strasznie męczące ;) Teraz jak pojadę to może pozwiedzam trochę te większe miasta bo tak to tylko był czas na przejechanie szybkie, zakupy itp ;)

Gość tyra78
troche starsza jestem:) nie chcesz tu zamieszkac? ja przyznam ci sie ze tesknie za polska, jednak ciezko byloby mi sie na powrot w polsce zaklimatyzowac, moje "dorosle" zycie spedzilam wlasnie w niemczech:) wiesbaden jest ladnym miastem, nie takie duze jak frankfurt ale fajne, na zakupy lubie do frankfurtu pojechac ale mieszkac wole w mniejszym miescie, znasz niemiecki?

Chciałabym, chciała ale no właśnie - jeżyka nie znam, komunikatywnie angielski albo świece oczami ;) Jakbym nie miała dziecka to może bym pojechała za pracą i tam się ustawiła, ale jak już mam dziecko to strach jechać bo się nie dogadam jakby coś się działo. Myślę o jechaniu do Usingen i tam zamieszkaniu gdzieś obok siostry, ale to odległe plany... póki co kombinujemy coś w PL z facetem ;) Mi się ogólnie w Niemczech bardzo podoba bo jest tak czysto i przyjaźnie ( przynajmniej tam gdzie jeździłam) nie to co u nas w PL :O

Gość tyra78
oj masz juz dziecko:) ja tez bym juz chciala... masz racje z dzieciem trudniej, a daleko to jest od wiesbaden? przyznam ci sie ze nie znam tu jeszcze tak dobrze okolic, jesli o niemiecki chodzi to nauczysz sie szybko, w momencie jak sie musi to idzie! wiem sama:) poczatki sa jednak stresujace... jak masz siostre to masz juz fajny kontakt, tyle ze wazne zeby byl dobry kontakt miedzy wami bo takie poczatki sa ciezkie, ja sciagnelam moja siostre, ona jest w stuttgarcie, tam wlasnie wczesniej mieszkalam, ona zostala tam a ja teraz tu... mnie tez podoba sie to ze jest tak czysto i zadbanie, takich rozwalajacych sie ruder to tu nie spotkasz, jedynie co mi wlasnie jest ciezk to brak znajomych, ciezko jest sie gdzies wkrecic...

Usingen jest kawałek za Gro(ss)er Feldberg ( patrząc od Twojej strony) No im człowiek starszy tym chyba trochę trudniej się uczyć ;) Poza tym wiesz w sumie ja jak ja ok, mogłabym uczyć się pomału i siedzieć jeszcze z córką... no ale facet to chce mieć ciąg pracy i byle czego nie weźmie bo ma kogo utrzymywać przecież ;) Więc on już musiałby znać język żeby prace dobrą złapać, a u niego z językiem gorzej jak u mnie

Gość tyra78
to cie rozumiem jak najbardziej.... mysle ze nam kobietom tez latwiej sie jakos do nowych sytuacji przyzwyczaic, ja zaczeam sie uczyc niemieckiego jak przyjechalam tu, majac 20 lat, bylam au-peir a pozniej zaczelam tu studiowac, fakt, ze wiele osob mi mowilo ze niesamowicie szybko nauczylam sie jezyka ale pamietam czasy kiedy byl on dla mnie ciezki i problematyczny, a ile lat ma twoja coreczka? my chcemy sie na jesien zaczac starac o dzidziusia, dlugo musialam z tego rezygnowac wlansnie ze wzgledu na prace...

Gość tyra78
no i niema nikogo z wiesbaden...............:(:(

Gość kreeen
Ja mieszkam we Frankfurcie ponad rok. Wczesniej mieszkalam 3 lata w Bawarii. W Wiesbaden jeszcze nie bylam, ale slyszalam, ze to piekne i bogate miasto.

Gość tyra78
hej kreen:) a nie jest wcale tak daleko:) ja tez nie bywam az tak czesto we frankfurcie... a wiesbaden jest faktycznie bardzo ladny, inny niz frankfurt, bardziej spokojniejszy?... tak bym to okreslila:) moge zapytac ile masz lat??

Gość Sylka2407
hej Tyra ja przyjechałam do Frankfurtu jakies 2 tygodnie temu i tez nie mam koleżanek,wiem mniej wiecej gdzie jest wiesbaden poniewaz narzeczony tam był czekam na odpowiedz na e-mail pozdrawiam sylka1225@o2.pl

Gość monii88
Cześć ja mam zamiar w najbliższym czasie przeprowadzić się do Wiesbaden. Podaj meila bedziemy w kontakcie to moj mika6@wp.pl pozdrawiam

Gość ANkaaa876543
Ja juz jestem miesiac w wiesbaden :) jest ktos ,?

Gość Borussia
Siemkaa Mieszkam w Wiesbaden 10 lat ale od nowych znajomosci glowa nie zaboli ;) Jak cos to pisac ;)

Gość Betiiiiii
hej ,ja bardzo chce tam jechac , bardzo trudne są początki???Mam dziecko 8 lat