Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejijioijojifrfifijfjijififir

Co, jeżeli chcę wziąc bierzmowanie w INNEJ parafii niz mojej??

Polecane posty

? Muszę isc do proboszcza po dokumenty? I co?? Jak uzasadnić coś takiego?? Dodam że chcę brać bierzmowanie w innej parafii ponieważ moja jest mało sympatyczna i potrzeba zbierać podpisy z wszystkiego co się da, łącznie z gorzkimi żalami itd, co według mnie jest przesadą.

Gość musisz od niego uzyskać zgode
aby iść gdzie indziej ...nawet jesli do niego nie pójdziesz a od razu idziesz gdzie indziej -to ten inny i tak bedzie chciał zgody od poprzedniego na piśmie //// własnie jestem na etapie bierzmowania u znajomych

Chcialabym miec mozliwosc wziecia slubu

We wszystkich parafiach zbiera sie podpisy :) Możesz tego uniknąć jeśli zaczekasz z bierzmowaniem do końca ogólniaka :) potem bardzo prosto da sie to załatwić, bez podpisów.

Gość prawo kanoniczne
w/g prawa kanonicznego : Przygotowanie do bierzmowania odbywa się w parafii miejsca zamieszkania. W wyjątkowych sytuacjach może odbyć się w innej parafii po otrzymaniu pisemnej zgody swojego ks. proboszcza..."

Mial ktos taka sytuacje?? Jak to zalatwiliscie?? Czy ksiadz dal wam dokumenty?

Gość prawo kanoniczne
ale jakie dokumenty>>???? napisałam ci ze musisz do niego iść i powiedziec dlaczego nie chcesz u niego ..i albo sie zgodzi albo nie

Gość Themo
Ja miałem taką sytuację, jak szedłem do Komunii. Da się bierzmowanie w innej parafii dostać/zrobić, ale musisz mieć zgodę proboszcza. Ja mam takiego, co nie daje takich zgód, podczas Komunii mi się upiekło, bo babcia też poszła prosić o zgodę (:P), ale przy bierzmowaniu to nie wiem jak będzie.

Gość porannej kawy duży łyk
Ja dostałam pozwolenie od proboszcza na pójście w innej parafii, bo moja szkoła należała do innej. Powiedziałam, że chcę iść razem z moją klasą i nie było problemu. A podpisy są wszędzie, sensowne czy nie, tego nie unikniesz:P