Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siloh

Koszmary nocne - krzyki , jeki , pomozcie !!!

Polecane posty

Witam Prosze was o jakies wsparcie moze mieliscie taki przypadek w rodzinie lub najblizszym otoczeniu. Moj maz od dwoch lat ma koszmary nocne , nie zdarza sie to co noc ale co jakis czas , bywa ze czasami przez 3 dni co noc a pozniej miesiac spokoj , a czasami 3 razy w ciagu jednej nocy . Podczas takiego ataku krzyczy dosyc glosno jakby byl mega przerazony , mowil ze juz boi sie klasc spac , jest wyczerpany . zazwyczaj nie pamieta co mu sie sni ale gdy krzyczy czesto wola swojego brata . Kiedy uda mi sie wyciagnac co mu sie sni czesto snia mu sie duchy albo ze gryza go psy . Czy ktos mial podobny problem i jak sobie z tym poradzil ?

jak psychiatra nie pomoże to zostaje egzorcysta

Gość kwartnik
czyli, którejś pięknej księżycowej nocy złapie siekierę i wytnie wszystko w pień

Ja miałam. Też nie pamiętam(najczęściej) tych snów, ale ojciec słyszy, że się wydzieram. Z tego co wiem, na razie jest spokój - ale jestem pewna, że to wróci. Nie wiem, czym jest to spowodowane. Nie odczuwam stresu, nie boję się horrorów :P Mam wybujałą wyobraźnię, moje sny są realistyczne i magiczne - nie tylko koszmary. Dlatego tak to przeżywam przez sen :P Nie wyobrażam sobie mieć koszmary przez dwa lata! Ja odpadam po dwóch miesiącach! Może twój mąż za ciężko pracuje. Może jest zestresowany. Może powinien pić ziółka przed snem? Aby się uspokoić i zrelaksować :) Trwałe koszmary to powód, by skontaktować się ze specjalistą... Niestety, ciągłe koszmary to problem i to niszczy...

spi roznie ale kiedy ma koszmar to faktycznie jest na plecach ... nie wiem czy to ma znaczenie ale tez zauwazylam ze jak idzie spac do innego pokoju lub jak bylam w ciazu a lozko stawalo sie male to spal na ziemi to mial zawsze koszmar , jak spi ze mna to rzadziej ma ... nie wiem czy to spowodowane zmiana miejsca czy bliskoscia drugiej osoby. ale poprostu to straszne czasami az mi go szkoda biegne go budzic a on rpzerazony na maxa jak male dziecko :(:(

Gość maaarrrra
nie chce cie straszyc ale musi miec cos na sumieniu i nie mowi ci prawdy...tez tak mam...wybacz ale takie jest moje myslenie...naprawde. pogadaj z nim tak szczerze co go gryzie...ale na spokojnie

troche roznych stresow jest jak to w zyciu , normalmna sprawa ale czasami normalny dzien jest wszystko ladnie , relaks a w nocy krzyk , chyba faktycznie trzeba do lekarza , myslalam o jakiejs hipnoterapii , moze gdzies cos siedzi z dziecinstwa ... rodzina mi tu wciska zeby egzorcyste wziac bo go demony i zle duchy atakuja ;/

maaarrraa doceniam twoje zdanie ale wiem ze nie tailby nic przede mna poprostu nie potrafi klamac taki jest czlowiek , a po drugie poprostu sam chcialby sie tego pozbyc i jest taki z tym bezsilny ze azmi go szkoda :(

Gość katarina1155
Pisałaś, że śni mu się brat i duchy, czy brat nie żyje.

Gość moze kogos zabil
w dziecinstwie? kurde dziwne to :(

Gość maaarrrra
nie no sory ale ja mam tam swoje i tez krzycze w nocy.normalnie masakra!!! ja tylko podsuwam jakis pomysl bo wielu z nas sie wypowiada i myslalem ze sie przydam ale na szczescie nie :)prawda? no :)

Kiedy śnimy wszystko odbieramy jak na jawie, ja podobno się śmieję, płaczę, a ostatnio wydzieram się i klnę, najczęściej nie pamiętam tych snów, podczas których tak się zachowuję, ale zastanawiam się czy jak śni mi się sex to wydaję odgłosy haha.

Gość kwartnik
a dlaczego ludzie się jąkają ? ze strachu oczywiście , lata dzieciństwa i nagle zaknięcie w piwnicy albo w klatce, gdzie psy ujadały i chciały się dostać do klatki , podobno należy przywrócić wspomnienia i wrócić pamięcią do tego miejsca i czasu , trzeba poczuć siłę i moc aby odgonić te psy a krzyk w nocy prawdopodobnie podświadomie odgania te psy

Gość przestaw lozko w inne miejsce
ja tez tak mialam, w jednym miejscu w domu rodzicow zawsze mialam koszmary nocne + czesto lunatykowalam. Jak tylko przestawili mi lozko minelo jak reka odjal.

Gość maaarrrra
KWARTIK no sory , daj spokoj. a powiedz miautorko czy twoj facet to osoba wrazliwa i ile ma lat...jesli mozna zapytac:(

moj facet ma 32 lata jest bardzo wrazliwy . psy mu sie snia to pewnie dlatego ze w dziecinstwie zostal mocnio pogryziony przez swojego psa wilczura , brat mu sie sni ale brat zyje i jest starszy od niego ale nic sie nie dzieje , wiem ze sie martwi o niego bo sobie w zyciu troche nie radzi . ale duchy to nie mam pojecia skad sie biora... i jak sobie z tym radzisz zeby je odgonic , probowalam mu mowic zeby w snie nie uciekal tylko sprobowal sie do nich zwrocic . czesto mu sie sni np ze kwiatek sie sam przesuwa i jezdzi po podlodze ... przestawienie lozka nie pomoze bo to sie dzieje w roznych miejscach , czesto podruzujemy . jak odgonic te zle koszmary ...

Istnieje Szatan - piekielna istota, pan podziemia, który kusi i nęka ludzi, aby nie wierzyli w Jezusa Chrystusa i poszli na wieczne potępienie. Wszystko co musisz robić to wierzyć że Jezus Chrystus jest Bogiem, dokonywać uczynków miłosierdzia względem innych ludzi i modlić. Święty Michale Archaniele wspomagaj nas w walce a przeciw niegodziwościom i zasadzkom złego ducha bądź nam ochroną. Oby go Bóg pogromić raczył, a ty książę niebieskich zastępów Szatana i inne duchy złe które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen. Dawno temu Szatan - który wtedy jeszcze był aniołem - zbuntował się przeciwko Bogu, a wraz z nim zbuntowała się 1/3 aniołów. I walczył Szatan i walczyli aniołowie jego, lecz nie przemogli mocy Boga i zostali przez niego strąceni w otchłań piekielną.

Spowiedż , msza święta i komunia - jeśli nie przejdzie to psyciatra.

Gość Łowca Snów
Jeżeli komuś ulży to powiem tak przyczyna leży w bezdechu sennym często taki bezdech występuje gdy człowiek zasypia na plecach ale i nie tylko w momencie kiedy coś nam się śni i następuje taki bezdech włączają się koszmary typu ktoś nas dusi toniemy i wiele innych dziwnych filmów jeżeli chłopak chrapie to tez trzeba to brać pod uwagę chrapanie sprzyja bezdechom sennym tutaj by pasowało wyeliminować chrapanie które może być spowodowane nadwagą no i pasowało by zmienić pozycję leżącą nie na plecy tylko na boku i nie na tym boku na którym znajduje się serce jest jeszcze jedna opcja być może praktykował kiedyś OBE co też może być przyczyną zjawiska są podobne z tym że do tego jeszcze dochodzi paraliż senny i wiele innych zjawisk ale o tym to poczytać sobie osobiście ja nie będę się na ten temat rozpisywał Pozdrawiam

Gość ar4
Wierzę, że demoniczne sny są wynikiem obecności demona w pokoju (podobnie jak jest w przypadku paraliżu sennego). Nie wierzę, że demon jest rzeczywiście w twoim śnie, ale raczej, że ty inkorporujesz zło, które możesz wyczuć w twoim pokoju, do swojego snu.” „Demoniczna obecność jest tak zła, że jest odczuwana przez coś w rodzaju szóstego zmysłu; możesz czuć zło i nienawiść demona, nawet, jeśli nie można usłyszeć lub zobaczyć go

Gość gość
Ja sam miałem tego typu doświadczenie. Miałem sen, który był wyraźnie demoniczny i zły, ale nadal miał on ten dziwaczny charakter typowy dla snów. Ale kiedy się obudziłem okazało się, że wersja demona, którą wytworzyła moja podświadomość, i ten, który rzeczywiście był w moim pokoju, były zupełnie inne. Obydwa były złe, ale ten w moim śnie był wyraźnie wytworem mojego umysłu, powstałym w rezultacie odczuwania zła, które było w moim pokoju; lecz ten drugi był prawdziwym demonem

Gość gość
Definiuję demoniczne sny, jako zwykły sen, w którym staje się dla ciebie jasne, że coś złego dzieje się w tym śnie, który jest inny niż zwyczajny zły sen lub koszmar. To jest często określane, jako rzeczywista obecność zła we śnie wraz tobą. Może to być po prostu uczucie we śnie, lub może to być interakcja ze złą istotą, która, ponieważ jest to sen, może właściwie przyjąć dowolną formę. Czasami człowiek budzi się ze snu takiego jak ten i stwierdza, że doświadcza paraliżu sennego, choć nie zawsze tak jest. Powiedziałbym, że około połowa z demonicznych doświadczeń sennych kończy się paraliżem sennym