Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to niby jest

Problem...Skóra i słońce

Polecane posty

Gość co to niby jest

Ma ktos problem ze skórą ? od czasu jak urodzialm dziecko tzn. 2 lata temu mam problem ze skórą na rękach i dekolcie, jak tylko wyjdzie słońce robią mi się czerwone pęcherze, i strasznie swędzi, w tym roku jest jeszcze gorzej niz w zeszłym. wybieram sie do dermatologa ,ale może ktos ma podobnie? Nie wygląda to aż tak źle jak wynika z opisu, ale jest upierdliwe i baardzo piecze :(

Gość co to niby jest
????

Gość co to niby jest
nikt nie pomoże ? :(

Gość odchudzającaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie wiem, ale mam podobnie słońce mi szkodzi znasz tematy do topicow o lasce jedzacej do piwa ?

Gość co to niby jest
nie znam... ????

swędząca wysypka lub zaczerwienienie z towarzyszącymi bąblami - jak po oparzeniu pokrzywą.?

Gość a czy ciebie nie mialo juz tu
masz tak od DWÓCH LAT I DOPIERO TERAZ Z TYM IDZIESZ DO LEKARZA????????????????? niepoważna jakaś jesteś...

Miałam tak kiedys na buzi w okolicach ust - nie było tego jak ukryć:( - okazało się, że to uczulenie na pierwsze , mocniejsze słoneczko, ale przeszło. W czasie uczulenia używałam maści z hormonem.

lili 11___masz z pewnoscia racje, takie objawy sa typowe dla uczulenia na slonce..moze go prowokowac jakas substancja chemiczna lub zaburzenie hormonalne, ale w takim razie lepiej skontaktowac sie z dermatologiem :)

Gość mąż i jaaaaaaaaaa
ines73.... tak, właśnie tak to wygląda a czy ciebie nie miało juz tu.. mam to po urodzeniu dziecka czyli 2 lata temu sie pojawiło , a nie od dwóch lat z tym chodzę :P, w zeszłym roku pojawiło się pare razy, i w tym znowu ale częściej, wiec nie chodze z tym przez dwa lata :) nie jestem na tyle głupia żeby nie isc do lekarza :P CZYTAJ Z UWAGĄ JAK WYJDZIE SŁOŃCE CZYLI LATEM BO ZIMĄ NIE CHODZĘ NA KRÓTKIM RĘKAWKU I DEKOLCIE :P

Gość mąż i jaaaaaaaaaa
to wyżej to ja :) co to niby jest

Gość a czy ciebie nie mialo juz tu
tak czy inaczej zanim ci się uda dobić do dermatologa, to ratuj się bardzo wysokimi filtrami i może coś na alergię? nie wiem, takiej alergii jeszcze nie miałam :P w sumie to nie wiem co może pomóc.

Gość mąż i jaaaaaaaaaa
próbowałam różnych maści, ale nic nie pomaga za 4 dni mam wizyte u dermatologa zobaczymy może pomoże, bo to naprawdę uciążliwe, przez 30 lat zero problemów ze skórą ,opalenizna na czekoladę a po porodzie nagle czerwona parząca i czasami bąblowata skóra :(

Gość być moze przez hormony wlasnie
.

Gość mąż i jaaaaaaaaaa
wystarczy,że wyjdę nawet po zakupy i pojawiaja sie czerwone plamy, a przecież nie będę chodzić w długim rękawku, dobrze ,że nogi opalają się normalnie

Gość ja to mam od czasu, kiedy raz
spieklam sobie za bardzo dekoltlata temu, od tej pory wystarczy troche slonca i zaczyna sie. Wg mnie to typowe uczulenie, w kazdym razie zaslaniam dekolt.

Gość ja to mam od czasu, kiedy raz
to samo na przedramionach, one sa najbardziej narazone. Coz kremy z wysokim filtrem

Ja nie używałam jakiś bardzo silnych środków(maści) , tylko Chlorchinaldin H, jest to dla mnie maść na wszystkie problemy skórne typu uczulenie, wypryski , ugryzienia przez owady itp. Generalnie nie mam problemów skórnych, a nawet zawsze lubiłam opalać się na maksa.