Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czas na zmiany autorka

Moj cel: W wieku 25 lat wyprowadzic sie od rodzicow. Realne?

Polecane posty

Dzis stuknely mi 23 lata, koncze studia i w ten melancholijny dzien uswiadomilam sobie ze dorosle zycie juz sie zaczelo :( Wiele moich rowiesnikow mieszka samych w miastach gdzie wyjechali na studia, niektorzy juz maja dziecko, a ja ciagle zyje jak za licealnych czasow. I nie pracuje. Moj cel to do 25 r.ż. znalezc prace, zrobic prawo jazdy, kupic uzywane auto, uzbierac na koncie troche pieniedzy, wyprowadzic sie od rodzicow. Uwazacie ze jest to do ogarniecia w ciagu 2 lat?

Gość kumikooo
ja uciekłam jak mialam 23

Gość dasz radęęę
Cel osiągalny...ale też tak bardzo nie porównuj się do innych, większość wyjeżdża po po prostu musi, pochodzi z mieścin i jak chce studiować, to po prostu musi wyjechać, dzieci w wieku 23 lat, to najczęściej z wpadki :D

Gość dasz radęęę
I to Ty jesteś normalna jeśli studiujesz dziennie, to właśnie nie powinno się pracować i tak powinno być, teraz jest wszystko na opak :D

Wiekszosc osob ktore wyjechaly na studia dostaja pieniadze od rodzicow na mieszkanie i zycie, ale jednak jest to zmiana i pewnego rodzaju samodzielnosc. Tak jak wyjechanie za granice i ukladanie sobie tam zycia. Rowiesniczkom mamom nie zazdroszcze, ale podziwiam ze daja rade, ze wychowuja dziecko i jednoczesnie studiuja lub pracuja. A ja majac mozliwosci nie robie nic w kierunku usamodzielnienia sie, jednoczesnie marzac o mieszkaniu na swoim, jakby wszystko o czym pomysle mialo zleciec mi z nieba. Na pierwszy ogien znalezc prace i zaczac kurs na prawko po obronie :) Dobrze ze mozna placic w ratach.

Gość jiijijkl;
A jakie studia wlasnie konczysz? Bo jesli jakis chujowy kierunek typu pedagogika, to bedzie ci ciezko spelnic swoje plany.

Gość noooooo
Najfajniejszą sprawą w wieku 20 lat w mieszkaniu poza domem jest duża swoboda ;) z resztą gorzej, bo trzeba sobie żarełko skombinować, wyprać, ogarnąć swój kąt ;)