Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek52.

Myślę, że syn chce popełnić samobójstwo

Polecane posty

Gość Marek52.

Mój syn zazwyczaj wyglądał na zadowolonego. Ostatnio taki trochę smutny chodzi. Gdzies tak od miesiąca. Wymiguje sie od odpowiedzi, co i jak,a próbowałem już na różne sposoby. Ostatnio postanowiłem wejść w historię na komputerze, bo często przesiadywał. A tu patrze strony o samobójstwach. Jak popelnic samobojstwo itd :( To bylo wczoraj. Dziś muszę z nim o tym pogadac. Czy ktos przeszedl podobna sytuacje? jak namowic chlopaka do rozmow o tym ?

Gość Marek52.
up. to nie provo

Gość jhjhjhjjhjj
Skąd pan zna nasz kafeteryjny slang ? Tylko my uzywamy ''V'' zamiast ''W'' [:classic_cool:

Gość owieczko kochana
jakos raczej nie namowisz na rozmowe o samobojstwie..no ze mu chyba powiesz, ze szperales w jego kompie...porozmawiaj jak on sie czuje, jakie Ty masz uczucie, ze cos z nim jest nie tak, ze zawsze ze wszystkim do Ciebie moze przyjsc itp

Gość Marek52.
Znam, bo bardzo często pisze na kafeterii tylko pod innym pseudonimem :) Wiesz, to nei tylko jego komputer. Wiec szperałem w naszym komputerze. Moze i racje powiem mu o tym, ale kurcze moze powiniennem podpytac o konkretne sytuacje? np szkola, uczucia?

Gość owieczko kochana
Ja wiem, ze to jest bardzo trudna sytuacja i nie wiem jak Tobie pomoc.Moj brat doprowadzal mnie do szalu, bo mowil o samobojstwie i cpal...i pewnego pieknego dnia ojciec sie mnie pytal ze chyba P. cpa..ja mowie no tak cpa..od tamtej pory ojciec ciagle go pilnowal..t.z ciagle rozmowy itp..dzieki Bogu skonczylo sie to dobrze wszystko i odeszla mu ta faza..powiedz Twojemu Synu co masz na sercu i juz..i pilnuj go :-)

Gość Marek52.
Ok,chyba tak wlasnei zrobię. Powiem szczerze, że mnie to zmrozilo jak to zobaczylem :( no kogo jak kogo , ale jego bym nie podejrzewal :(

Gość najpierw trzeba miec faceta ze
Może ma kiepskie oceny. Wiele dzieciaków myśli o samobójstwie w przypadku ewentualnego niezdania, bo "co rodzice powiedzą"... :(

Gość Marek52.
On ma 18 lat. To nie dzieciak. A oceny, głównie 4ki, to chyba dobrze jak na 3cią liceum.

Gość najpierw trzeba miec faceta ze
Przed/pomaturalny stres. Boi się, że nie dostanie się na studia lub matura źle mu poszła.

Gość Wyślij go do roboty, a nie.
:-O

Gość Doswiadczenie bierze góre
W tym wieku to depresję powoduje albo zawód miłosny, albo dręczycielsto kolegów

Gość Marek52.
Hm jakos nie narzekal na maturę, a nawet jesli zle by mu poszla 9to co juz pisal) to nie sadze, zeby chcial się zabic... Co jeszcze moze byc w tym wieku takeigo waznego?

Gość Marek52.
to podpytam go o kolegow i szkole, a o zyciu uczuciwoy to teraz jakos nie gadalismy, tak od paru miesiecy.... kurczę moze to to :/

Gość owieczko kochana
moze trawke cpa wiesz?po trawce tez sie takie mysli robia a jak przestaja cpac to te mysli tez mijaja..zrob tak jak mowie..nie obwijaj w bawelne tylko powiedz co czujesz szczerze i autentycznie...nawet jak bedziesz mial uczucie ze on chce sie wymigac to jednak uczucie,ze Ojciec jest i nie to ze sie martwi tylko po prostu jest - to jest wazne..moze napiszesz pozniej jak syn zareagowal..

Gość Wyślij go do roboty, a nie.
Dziewczyna? Albo dotarło do niego, że koniec młodości, że teraz zaczęło się dorosłe życie. Na jakie strony jeszcze wchodził? Sprawdź, może żalił się na jakichś forach. Poczytaj.

Gość skjoro jest w 3 liceum
to chyba matture teraz zdaje nie? :D

Gość Marek52.
No tak, ale ma juz za soba matmę, pisemy polski, niemiecki ustny

Gość Marek52.
Wiesz ja tak weszłem w historią z jednego tygonia. i nic oprocz tego , tylko youtube i jakies muzycze :/ a duzo bylo tych stron o samobojstwie

Gość owieczko kochana
to moze byc taka faza..ale tez nie wolno lekcewazyc..po prostu pogadaj z nim jak Ojciec z synem i mezczyzna do mezczyzny..prawdziwie szczerze...

Gość Marek52.
Dzis poszedł gdzies z kolegami. Jak wychodzil byl zadowolony, ale wczesnije tez mial zwieszona glowe. mam nadzieje, ze wczesniej wroci, bo juz chce porozmawiac.

Gość kdjdjfjfjfjfjfj
"no kogo jak kogo , ale jego bym nie podejrzewal " Ja też nie podejrzewałam swoich 2 bliskich kuzynów, i jednego z ich siostry męża :o Lepiej z nim pogadaj, zapytaj co się dzieje że jest taki smutny itd. Może ktoś mu grozi w szkole albo gnębi? Może jest wyśmiewany w klasie? Najlepiej jakbyś zapytał nauczycielki, czy tam któregoś z ucznia (bliskiego kolegi bo jak zapytasz kogoś kto go gnębi to będzie miał jeszcze bardziej przewalone)

Gość Marek52.
Spytam o szkołę, ale myślę , ze tam jest ok. Ma dużo kolegów w klasie. A poza tym ja to bym się bał mu grozić (1,90m, potezny :D) A dziewczyny jakos z nim zadnej ostatnio nie widzialem. Nie mam zadnych domyslow. WYpytam zaraz, bo przyszedl pare minut temu.

Gość owieczko kochana
no to juz mamy problem. dziewczyny nie ma :-)

Gość Marek52.
Narazie poszedł jeść kolację, no coż... No ale, dziewcyzny od pol roku nie ma to chyba nie jakas tragedia :D

Gość kdjdjfjfjfjfjfj
a może ma długi u "starszych" kolegów? Kto wie czy czegoś nie pali, może się zapożyczył i teraz chcą kasę. Mogą być setki innych powodów, my możemy tylko gdybać. Musisz z nim jak najszybciej porozmawiać zanim stanie się tragedia :o

Gość kdjdjfjfjfjfjfj
a i nie chcę straszyć ale mój kuzyn też jak gdyby nigdy nic wyszedł z kolegami zadowolony na piwo i już nie wrócił... :o

Gość Marek52.
Ale ktos mu cos zrobil czy on sobie? Ide rozmawiac :S

Gość kdjdjfjfjfjfjfj
on sobie, zostawił list tylko siostrze ktorej miesiąc wcześniej mąż popełnił samobójstwo, wypił z kolegą piwo i zamiast wrócić do domu, poszedł się zabić :o

Gość kdjdjfjfjfjfjfj
tylko porozmawiaj z nim spokojnie, jak zacznie się kłócić to czasami nie pozwalaj mu wychodzić z domu bo kto wie co mu odbije. Jak slysze o takich rzeczach to aż się trzęsę :o U mnie w rodzinie w ciągu 2 lat 3 bliskie osoby popełniły samobójstwo...