Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna siostra

SCHODZI SKORA Z DLONI AŻ DO KRWI dla Brata

Polecane posty

Gość bezradna siostra

Witam. Juz jakies 3-4 lata o trwa. Mój mlodszy brat 13 lat , na wewnętrznej czesci dloni schodzi mu bardzo mocno skóra, przez to cała ta czesc jest mocno przekrwiona, do tego gdzie znajduja sie linie papilarne skora pęka w tych miejscach i robią sie rany. Dlonie ma bardzo suche i nie mile w dotyku -chropowate. Lekarz rodziny nie wie co to jest, na wizyte tez nie moge go umowic poniewaz lekarze -dermatolodzy przyjmuja późnym wiexzorem a on z rodzina mieszkaja kawałek drogi od miasta. Prosze o pomoc.Może ktoś ma taki przypadek i poleci maśc? stosowalismy rozne zwykle kremy i wazeline tez i nie ma poprawy Bd wdzięczna za rady

Gość eeeeeeee????????
No bez przesady, przez 4 lata nie można zorganizować prostej wizyty u lekara? hotel wziąć jak trzeba i tyle.

Miałam bardzo podobny przypadek na kciuku, dwukrotnie. Nic z tym nie robiłam, miałam iść do lekarz ale minęło. Choruje na łuszczycę i pewnie to miało z tym związek. Bez recepty to może maść borną? Polecam też owijanie na noc dłoni tą maścią i owijanie ich folią spożywcza a następnie założenie rękawiczek. Ale obawiam się, że tu potrzeba dermatologa.

Gość tylko GNM
To się nazywa konflikt rozłąki alo separacji - czyli specyficzny stres emocjonalny związany tym, że twój brat 3-4 lata temu przeżył jakąś niespodziewaną sytuację - ktoś na kim mu zależało wyjechał, zostawił go, przestał się z nim przyjaźnić. Jeżeli porozmawiasz z bratem i znajdziecie taką sytuację sprzed lat to brat musi przeanalizować czy to jest nadal dla niego ważne, czy już nie. Faza zdrowienia tej suchej skóry może objawiać się silnym swędzeniem i zaczerwienieniem naskórka co świadczy o regeneracji tych ubytków, a nie o jakimś uczuleniu. http://www.goldenline.pl/forum/2073234/egzema-bielactwo-i-ogolnie-problemy-skorne

Gość tylko GNM
Jeszcze jedno - która to dłoń? Lewa czy prawa?