Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abecedeeefgie

opryszczka

Polecane posty

Gość abecedeeefgie

Mój chłopak ma opryszczkę od dzieciństwa. Zwykła pojawiać się sporadycznie. Widujemy się co 3 tygodnie i spędzamy wtedy ze sobą około 2 tygodnie. Po KAŻDYM okresie spędzonym wspólnie, wyskakuje mu na ustach. Chłopak twierdzi, że spotykając się z innymi dziewczynami tak nie miał. Czy możliwe, że przyczyna tkwi we mnie? Co dziwne, ja nigdy, przenigdy nie miałam opryszczki. Dlatego też, kompletnie nic o niej nie wiem. I dlatego zadam może głupie pytanie: czy całowanie się stwarza jakieś szczególnie dobre warunki do obudzenia wirusa u osoby zarażonej?

Wikipedia , i inne portale dermatologiczne. ale zdajesz sobie sprawe ,co to oznacza? P(

Gość abecedeeefgie
A co ma oznaczać?

Gość abecedeeefgie
Szukałam informacji na różnych stronach ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, czy to przeze mnie, czy zbieg okoliczności... czy co innego. Dlatego pytam.

jasne jest ,że tez juz masz. Opryszczke łapie sie raz , i mozna miec przekazana od rodziców . wirus jest ukryty dopóki nie nastąpia warunki sprzyjające(dlatego on ma po ). tak samo działa na uaktywnienie przeziebienie organizmu . ale chodzi mi o to,że jest to ten sam wirus opryszczki ,który wywołuje objawy na organach płciowych.

przemeczenie , zmiana tamperatur(zima -wiosna) . To nie ty.

Gość abecedeeefgie
Żadna tragedia to nie jest, wirusa ma podobno 80% społeczeństwa, ludzie z tym żyją. A podobno zarazić się mogę tylko, jeżeli mam z nim kontakt kiedy wirus jest aktywny. No ale najważniejsze, że to nie przeze mnie się budzi.