Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga81

Waga dziecka

Polecane posty

Gość Kinga81

Jestem mama 9 miesiecznego maluszka,bardzo martwi mnie jego przybieranie na wadze.Teraz dokladnie ma 9 i pol miesiaca i wazy 7,560kg,ale jego waga urodzeniowa byla bardzo mala 2,50kg.Od jakis dwoch miesiecy maly nie chce pic mleka modyfikowanego,wiec zastepuje je kaszkami na mleku modyfikowanym....ale tez zaczal ostatnio marudzic i jak tylko widzi ,ze robie kaszke to zaslania usta raczkami:( Oczywiscie oprocz tych kaszek maly dostaje,jogurty z owocami,serki,obiadki ze sloiczkow,kanapeczki z szynka ,ktore bardzo lubi.Mnie jednak nadal martwi to,ze jest taki drobny.Czy ktos mial z was podobny problem?pomozcie

Gość mama 3 latka
Jak już je inne jedzonko tzn. obiadki i takie rzeczy to nie martw się że nie chce jeść mleka, mój synek też nie pił jak skończył roczek, bo nie chciał, zastępuj serkami, dawaj dużo mięska, warzyw i będzie ok, mój ma 3 lata i waży 13 kg i jest wszystko ok jest zdrowy i ma energii za dwóch :)

Gość moze taka jego natura ?
niektore dzieci odrzucaja mleko i kaszki na mleku ciesz sie ze wogole je :) ja bylam takim samym dzieckiem niejadkiem i z niska waga pozniej sie wyrownalo nic na chama oczywiscie podawaj moze kako chetnie wypije ? nadal kaszki smakowe, moze podaj na sprobowanie krowie zwykle mleko? poprobuj uwiez nie umrze od tego :)

Jeśli pediatra nie ma zastrzeżeń do wagi maluszka to nie ma się co przejmować, ludzie (dzieci) są bardzo różni, jedni mogli by jeść cały dzień a innym wystarczy kilka kęsów na każdy posiłek.