Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znęcanie psychiczne

Maz zneca sie nade mna i nad corka psychicznie!

Polecane posty

Gość znęcanie psychiczne

Maz zneca sie nade mna psychicznie!!!! Corka stanela w mojej obronie i od tego momentu rowniez ja przesladuje. Mieszkamy w duzym domu, maz pracuje od 6 rano czasami do poznego wieczora, prowadzi wlasna firme. Czesto prawie nie rozmawiamy a jak juz rozmawiamy to tylko sie klocimy, czesto z jego winy, bo nie poswieca mi tyle czasu ile trzeba i mowi czasami takie okropienstwa. Mamy ze soba 29letniego syna ktory dal nam dwoje wnuczat(wnuka i wnuczke), mieszkaja z nami i ciagle popieraja ojca, w kazdym jego slowie i to tylko dlatego ze mieszkaja u nas za darmo, bez dokladania sie do rachunkow. Mieszka z nami corka, sama z dzieckiem ktora pod czas klotni z moim mezem stanela w mojej obronie. Od tego momentu on zaczal jej wypominac ze jest samotna matka, ze jest fladra itp. W koncu zaczal nawet buntowac jej dzieciaka przeciwko niej samej, wczoraj maly powiedzial do matki ze sie puszcila. Ona nie wytrzymala i powiedziala ze pakuje swoje rzeczy i chce zebysmy obie zamieszkaly gdzie indziej, moja kuzynka jest samotna, proponowala nam kiedys zebysmy zamieszkaly u niej. Czy to dobre pomysl?

Gość xoxoxovooo
bardzo dobry pomysł, uciekaj natycmiast!

Gość znęcanie psychiczne
Wlasnie spakowalysmy juz wszystkie swoje rzeczy, ale jednak zal mi tego domu troche opuszczac. Zylam w tym domu tyle lat, a teraz po prostu z tego domu uciekam. Maz niejednokrotnie mnie zdradzil, ale gdy prosilam go o rozwod to odparl mi ze nie da mi rozwodu bo mamy slub koscielny.

Gość blablabla ....
Wiesz, z tak krótkiego opisu wygląda, że to jest dobry pomysł. Ale, to jest Twoje życie i niestety musisz sama podjąć decyzję. Aczkolwiek trwanie w dalszym ciągu w takiej sytuacji nie wróży dobrze. Może Twojego męża otrzeźwi Wasza wyprowadzka?

Gość znęcanie psychiczne
Raczej nie, on nawet rozwodu nie chce mi dac bo jak twierdzi slubowal mi przed Bogiem ale zdradzac to mnie potrafil. A corke przesladuje od momentu w ktorym ona stanela po mojej stronie, urzadza jej awantury, buntuje jej dziecko przeciwko niej i udowadnia nam jak to on jest gora nad innymi.

Dać to może dupy. Jak chcesz rozwodu to idziesz do sądu i zakładasz sprawę. Jak masz świadków na znęcanie się i zdrady to jeszcze możesz wywalczyć rozwód z orzeczeniem o winie męża.

Gość blablabla ....
Prosiłaś o rozwód? Czemu prosiłaś, trzeba było żądać! Dom jest wspólną własnością? Twoją i męża?

Gość znęcanie psychiczne
Dobrze, jeszcze w tym tygodniu zajmiemy sie wszystkim. Dzisiaj wyjezdzamy do mojej kuzynki, zamieszkamy u niej, bedzie wynajmowaly pokoj. Sytuacja pogorszyla sie bo moj maz nie wiem jakim cudem zaczal skutecznie buntowac syna corki przeciw niej.

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wyprowadzka to najlepszy pomysł, twój maz Ci nie chce dac rozwodu bo tak mu łatwo, cały dzien go w domu nie ma, zdradza Cie, robi co chce, wie ze straci połowe majatku po rozwodzie. Uciekajcie z córka szybko, wnieś o rozwód, dostaniesz połowe majatku i kupicie sobie z córka inny dom i bedziecie spokojnie zyły

Gość znęcanie psychiczne
Tylko najgorsze jest to ze on tak sobie ustawil syna i synowa ze gdyby przyszlo co do czego to beda zeznawali przeciwko mnie, probowal w ten sam sposob ustawic corke, tylko ze to mu sie nie udalo.

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niech sobie zeznaja połowe majatku i tak dostaniesz, pędz i wnos sprawe o rozwód zanim syn go namówi na przepisanie cos na niego, najlepiej jak bys to zrobiła zanim sie wyprowadzisz

To jest oczywiste. Skoro tatuś daje im mieszkanie za free to będą za nim murem stać.

Gość znęcanie psychiczne
Wlasnie, gdyby moja corka nie stanela wtedy za mna to on teraz by jej nie przesladowal a tak nie mogl zbuntowac jej to wzial sie za jej dziecko przeciwko niej. Teraz ja w przyszlym tygodniu pojde po rozwod i zloze pozew o rozwod.

Gość no to siup..
dobrze robisz..tylko sie nie poddawaj..pamietaj ze jak zlozysz papiry toi twoj albo bedzie blagal Cie o powrot(bo podzial majatku) albo co gorsze bedzie probowal Cie zniszczyc..ja bylam w tej 2 sytuacji..wyjechalam z kraju i wiem ze zyje:-)

Gość znęcanie psychiczne
Jeszcze jest jedna sprawa ja pracuje i zarabiam grosze, moja corka tez marnie zarabia. I tu pojawia sie kolejna sprawa, bo maz kiedys tak powiedzial corce "jesli bedziesz popierac matke to przygotujcie na to ze Twoj syn nie bedzie Ciebie chcial znac i ze pozbawie Cie praw rodzicielskich" mnie tylko zastanawia czy on bylby gotow cos takiego zrobic? Mnie tez zagrozil ze jesli wystapie o rozwod to wtedy on wezmie nawet fikcyjnych swiadkow.

Gość no to siup..
a co Ty..grozi bo wie zema kase..dasz rade..sad nie pozbawi matki dziecka gdy nie pije.nie bierze narkotykow lub nie puszcza sie-. Jak mam malo kasy to poprostu mozna alimenty wieksze zasadzic..postrasz debila ze jego podasz sama o alimenty .WYchodzisz z domku wszego a on ma Ci prawo dac lokum zastepcze..skurwysyn z twojego faceta

Gość znęcanie psychiczne
No wlasnie! To jest nagorsza bo tego sie obawiam, ze moj maz jest pewny siebie. Jest pewny siebie i znajac zycie wzialby sobie fikcyjnych swiadkow ktorzy wmowili by przed sadem na moj temat rozne niestworzone rzeczy, a corka, corka miala kiedys problem z alkoholem czyli podstawy by byly jakby chcial jej zrobic na zlosc. Moze powiem corce zeby nie wtracala sie w sprawy miedzy miedzy moje a meza, dla jej wlasnego dobra.

Gość autorko powiem ci jedno
Facet ma rację! I w stosunku do Ciebie! I w stosunku do Waszej córki! Utrzymywał dwie życiowe nieudacznice! To chyba powinnyście mu być wdzięczne!? Żyłaś sobie pewnie jak królowa a angażujesz i buntujesz przeciwko niemu córkę!? Nic dziwnego że on zagroził córce że odbierze jej wnuka! Pewnie nie chce żeby się on zmarnował przy Was. Może on nie jest feir ale Ty też nie. Ja na Twoim miejscu na jakiś czas wyprowadziłabym się razem z córką( nie powinnyście brać dziecka stamdąt) I dała facetowi czas do namysłu.

Wyprowadzaj się natychmiast i weź rozwód, oraz jeżeli za ten "duży dom" płaciliście razem (budowaliście go RAZEM ze swoich pieniędzy, czy płacicie razem rachunki itp.) to zażądaj podziału majątku. Bo jeżeli tylko on utrzymuje całą rodzinę to możesz nie dostać praktycznie nic.

Gość jeśli twój mąż jest prawdziwym
mężczyzną to zrobi tak jak mówi.

Gość współczuje męża
jest on śmieciem i łajdakiem.

Gość ja się nie dziwię twojemu mężo
wi że tak się zachowuje. Żona histeryczka, córeczka puszczalska. Ja bym już dawno zrobił z wami porządek. I życzę wam by zrobił wam to co powiedział.

Gość aleś ty głupia
Chlop zapierdala zeby baba miala dobrze, miala na swoje zachcianki a ona odplaca mu w ten sposob. A Twoja corka to tez idiotka, nie dosc ze tatus jej pomagal finansowo przy dziecku to ona jeszcze smie sie do niego stawiac. Popieram go we wszystkim co on do Ciebie mowi. Pewnie zdradzal bo Ty sama mu nic nie dawac z seksu to raz, jakby mnie on poprosil na fikcyjnego swiadka to pierwszy bym poszedl. Z corka zrobilbym dokladnie to samo co on chce jej zrobic, zal by mi bylo dzieciaka ze dwie glupie baby go wychowuja.

Coś się dzieje w waszym małżeństwie, chyba Twój mąż nigdy tak naprawdę Cię nie kochał. A Ci co popierają to szkoda słów, ale wiadomo to Polska właśnie. Ta kobieta nie pisała, że mąż utrzymywał Ją, bo o ile dobrze przeczytałem, to ona zarabia, co z tego, że mało, ale zarabia, a mąż poczuł się zbyt pewny siebie i pewnie, że znajdzie sobie sprzymierzeńca, jak synek mieszka z żoną i wnukami i nic za to nie płaci, to pewnie, że tatusia będzie po jajach lizał i w dupę mu właził, bo inaczej może się ojcu odwidzi i jeszcze Go wyrzuci, albo każe Mu płacić i co wtedy. Nie dziwię się, że córka stanęła w obronie matki, bo przecież nikt nie ma prawa obrażać innej osoby, ale niestety w Polsce najważniejsze jest zdanie, tego kto ma pieniądze. A skąd wiesz jeden z drugim, że córka puszczalska, może Jej facet przestraszył się odpowiedzialności i zniknął, jak tylko się okazało, że ma dzidziusia, a wcześniej byli wiele lat razem. Jakoś mi z tych postów nie wynika, że on Ją utrzymuje, a jedynie że ma więcej pieniędzy. Cóż zawsze będzie tak, że faceci będą stali po stronie Twojego męża, ba nawet będą twierdzić,że zdradzał Cię na pewno dlatego, że jesteś zimną, oschłą suką itp. Przemoc psychiczna jest bardzo ciężka do wykrycia, bo nie ma śladów, ale na to nie należy przyzwalać, bo przecież przemoc to przemoc. Ja myślę, że powinnaś wyprowadzić się na jakiś czas z córką, bo widzę, że u Ciebie jak nic się nie mówi, to dobrze, ale jak coś się dzieje, jak mąż na Ciebie naskakuje, a córka Cię broni, to on przerzuca się na córkę. Wcześniej przecież nie pisałaś, że mówił coś do córki... No cóż faceci mają kiepsko rozwiniętą empatię i kiepsko wczuwają się w to, co myślą inni. Trzymaj się jakoś.

Coś się dzieje w waszym małżeństwie, chyba Twój mąż nigdy tak naprawdę Cię nie kochał. A Ci co popierają to szkoda słów, ale wiadomo to Polska właśnie. Ta kobieta nie pisała, że mąż utrzymywał Ją, bo o ile dobrze przeczytałem, to ona zarabia, co z tego, że mało, ale zarabia, a mąż poczuł się zbyt pewny siebie i pewnie, że znajdzie sobie sprzymierzeńca, jak synek mieszka z żoną i wnukami i nic za to nie płaci, to pewnie, że tatusia będzie po jajach lizał i w dupę mu właził, bo inaczej może się ojcu odwidzi i jeszcze Go wyrzuci, albo każe Mu płacić i co wtedy. Nie dziwię się, że córka stanęła w obronie matki, bo przecież nikt nie ma prawa obrażać innej osoby, ale niestety w Polsce najważniejsze jest zdanie, tego kto ma pieniądze. A skąd wiesz jeden z drugim, że córka puszczalska, może Jej facet przestraszył się odpowiedzialności i zniknął, jak tylko się okazało, że ma dzidziusia, a wcześniej byli wiele lat razem. Jakoś mi z tych postów nie wynika, że on Ją utrzymuje, a jedynie że ma więcej pieniędzy. Cóż zawsze będzie tak, że faceci będą stali po stronie Twojego męża, ba nawet będą twierdzić,że zdradzał Cię na pewno dlatego, że jesteś zimną, oschłą suką itp. Przemoc psychiczna jest bardzo ciężka do wykrycia, bo nie ma śladów, ale na to nie należy przyzwalać, bo przecież przemoc to przemoc. Ja myślę, że powinnaś wyprowadzić się na jakiś czas z córką, bo widzę, że u Ciebie jak nic się nie mówi, to dobrze, ale jak coś się dzieje, jak mąż na Ciebie naskakuje, a córka Cię broni, to on przerzuca się na córkę. Wcześniej przecież nie pisałaś, że mówił coś do córki... No cóż faceci mają kiepsko rozwiniętą empatię i kiepsko wczuwają się w to, co myślą inni. Trzymaj się jakoś.

Gość jak głupia baba to ma za
swoje.

Gość ljh;kg;;
i po hooja debile tu spekulujecie? nie znacie nic o tej rodzinie, nie znacie zdania drugiej strony tylo jakiejś bezrobotnej cwaniary, trzeba być jebnietym aby wydawać opinie i rady w tym temacie wam wszystkim hooj w doope popaprańcy

Gość ljh;kg;;
pozatym to prowo a wy idioci udajecie psychologow i wyrocznie, co za odpad społeczny