Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znęcanie psychiczne

Maz zneca sie nade mna i nad corka psychicznie!

Polecane posty

Gość jak baba głupia to ma za swoje
Do osoby o nicku ljh;kg;; Też tak myślę, uważam że autorka znalazła se zaradnego chłopaka i tego niedocenia a córcia wdała się w matkę. Dlatego jedne i drugiej przydałaby się nauczka.

Gość jak różne są wypowiedzi
kobiet i cwanych pachłów, którym się wydaje ze mogą wszystko. Te wasze stwierdzenia że baba głupia, to mówi o was wszystko. Szemrane towarzystwo wzajemnej adoracji nie w nos wam ze ktoś dobrze radzi zeby od takiego chama odeszła.Powinna to zrobić jak najszybciej, dzieci dorosłe, to nie ma co dłużej i szantażysta emocjonalnym i prostakiem siedzieć

Gość a co ona zrobi jak od niego
odejdzie?? I czemu ona nastawia córkę przeciwko mężowi? Skoro mąż zaradny i utrzymuje całą rodzinę.

lczego uważasz że nastawia córkę przeciwko swojemu panu i wladcy. Przecież ona pracuje. A to ze już kiedyś kuzynka proponowala żeby u niej zamieszkała to też o czymś mówi. Od tego jest sie mężczyzną żeby żonie i dzieciom zap[ewnić norm alny byt a nie dziadowanie, ale to nie znaczy ze jak więcej zarab ia to może wszystkich szmacić. Nie cierpię takich gnoji

Gość tylko gdzie jest to wpisane
że ojciec jest od utrzymywania dorosłych dzieci i wnuków. A córka? ona mieszkała z dzieckiem u ojca i jeszcze się do niego stawia.

a kto mu każe utrzymywać dorosłe dzieci? Oczywiście że to chory układ. Córka stanęła w obronie matki, a nie jest napisane ze stawia sie ojcu. Chyba ze tak szanowni panowie tak rozumujecie, że odezwanie się wbrew chlebodawcy to już stawanie okoniem i grzech śmiertleny. Och wy, zadufane w sobie dupki. Uszanujcie czasem żonę i dzieci i posrtaw sie silniejszemu prostaczku

Gość ljh;kg;;
zamknij pysk głupia suko, myślisz ale nie masz czym, napisałem że tacy jak ty zachowują sie jak debile i nimi jesteście, oceniacie sprawe nic kompletnie o rodzinie nie wiedzac

powyżej za to błyszczysz intelektem. Brak doboru słów nadrabiasz właśnie takim popisem i wulgaryzmem jak wyżej. Masz jeszcze coś ciekawego do napisania, czy tylko znasz te 10 słów którymi się posługujesz. Bohater się znalazł. Ty pewnie wiesz najlepiej jak i co w tej rodzinie się dzieje. Wytrzyj pianę z gęby bo ci oczy zalepi

Gość ljh;kg;;
dokłanie opisałaś siebie, nie dosc ze rozum jak groszek to nie pamietq co sama napisala

odezwa się polski men. Jeśli masz rodzinę to bardzo jej wsp;ółczuję takiego opiekuna

Gość autorko porozmawiaj z mężem
Poproś by kupił Tobie mieszkanie w którym zamieszkasz razem ze swoją córką i zabezpieczył Cię jakoś finansowo, nawet nie bierz z nim rozwodu jak tego nie chce. A później od izolujecie się od niego, i jeszcze jedno. Ty wnukowi też nie pozwalaj[dla waszego własnego dobra] na kontakty z dziadkiem.

dbrze atorko radzisz. Ale mąż pewnie nie zgodzi się na rozwód, bo kto mu będzie prał, gotował, sprzątał itd....itd... Pod płaszczykiem dobrego katolika poprostu nie da rozwodu

.... co nie przeszkadzało mu miewać kochanki

A po co jej rozwód? Niech sobie żyje sama z córką w jakimś dużym mieszkaniu i niech zrobi tak jak ja jej radzę. Niech odizoluje córkę i wnuka od męża, za wszelką cenę, on się napewno z tym pogodzi. Ona się wyprowadzi a on jej będzie alimenty pod czas separacji dawał :)

uwqażasz, że despota któremu się wydaje że wszystkich kupił i ma ich w swoich rękach zgodzi się na to? Bardzo w to wątpię Chociaż to dla niej byłoby idealne rozwiązanie. Jednak nie wierzę anie w jego hojność ani wspaniałomyślność

To może niech córka przeprosi ojca i zostanie przy nim a on zgodzi się na to rozwiązanie która zaproponowałam autorce i wybaczy jej to co zrobiła.

autoro, czy córka ma przeprosić ojca za to że nie pozwoliła zeby gnębił jej matkę a swoją zonę???

Nie za to, ale za to że nie ma do niego szacunku jako ojca! W końcu z tego co wynika to ojciec bardzo pomógł córcę jak została sama z dzieckiem! Nie wyrzucił jej, jak to robi większośc ojców. A skoro on jej pomógł to rzeczywiście może jednej wywinąc numer z fikcyjnymi świadkami przed sądem a drugiej z odebraniem dziecka.

auo,to c piszesz to tylko świadczy o mężczyznach i ich despotyżmie. KOBIETY, przestańcie sie bać swoich mężów i ojców. XIX wiek już dawno się skończył i pamietajcie że też do normalnego, a nie zastraszonego życia macie prawo. NIGDY mój mąż nie wyrzuciłby z domu córki która jest samotną matką, nigdy!

I chociaż za to facetowi należy się szacunek! W końcu spójrzmy prawdzie w oczy to on zastępywał dzieciakowi ojca i był dla wnuka autorem męskim autorytetem.

przecież tego pana i wladcy nie ma cały dzień w domu. Oj tak, dziadkowi należy się szacunek. Bo to przecież on nauczył wnuka że jego matka się puściła. Co za wspaniały dziadek i ojciec

Tylko autorka napisała wyraźnie że on to zrobił z zemsty dlatego że córka stanęła w obronie matki, jak ona przeprosi ojca to wtedy on tak zrobi że wnuk przeprosi matkę. Skoro już manipuluje tak dzieckiem to potem może byc jeszcze gorzej.

Gość ja jako głowa rodziny
Nie widzę tutaj znęcania? To raczej troska o rodzinę.

stary dziad szantażysta i tyle w temacie

Gość dlatego ja zawsze będę
pracowała, tak by mój mąż nie miał mnie czym szantażować i wolałabym nawet zarabiać więcej od niego.

Kolejne głupie cipsko, co to zwaliło się bogatemu chłopu na łeb, a jak chłop pokazał swoje prawdziwe oblicze to nagle okazuje się, że kura domowa nie ma własnego kurnika by uciec. :classic_cool:

Gość ale mnie wkurzają takie
rozleniwione baby.

Gość to wyłącznie tylko i tylko two
ja wina.

Wpisywałem się w tym temacie, ale chyba jako jeden z niewielu mężczyzn staje w obronie tych osób. Ktoś na poprzedniej stronie się pytał, dlaczego on to robi? On to robi dlatego, że widzi, że jego żona nie jest już potulną kurą domową i ma swoje zdanie. A skąd wiecie,że on był wcześniej bogaty i tak się zachowywał? Ktoś tu powiedział, że nie znamy tej rodziny, znamy sytuację tylko z jednej strony. Uważam,że nie należy Mu się szacunek, bo szacunek nie jest nadany z instytucji. Kiedy wreszcie się nauczycie, że na szacunek należy sobie zasłużyć swoją postawą, a nie jest nadany automatycznie, bo to ojciec. Nie ma tak, na szacunek należy zasłużyć czynami i słowami. Nie mam szacunku do osób, które w ramach zemsty, bo córka nie pozwoliła gnębić matki, nastawiać syna przeciwko matce, co on ma 5 lat? Dziewczyna zabrała Mu zabawki, to będzie najgłośniej krzyczał? No przecież to nie facet, tylko jakiś despota. Nikt nigdy Mu się nie przeciwstawił,to on nie wie, że ktoś może mieć inne zdanie i ma do tego prawo.A dlaczego nastawia syna przeciwko matce? Dlatego, że mamusia to takie ciepłe kluchy i daje sobą pomiatać, a poza tym on jest dobry, dając im możliwość mieszkania za darmo o czym pisała autorka. Jeśli ktoś proponuje mieszkanie nie w swoim domu, to coś musi być na rzeczy... A Ty się nie zastanawiaj tylko zjeżdżaj stamtąd jak najszybciej. A oni niech zostaną sami, ciekawe jak szybko zatęsknią za obiadkami, za wypranym, ugotowanym, wyprasowanym i wysprzątanym.

Gość i niby co z czego autorka i
jej córka będą żyła jak już nie będzie bogatego pana koło nich?:O