Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wierka/////

Testy ciążowe

Polecane posty

Gość Wierka/////

Czy testy mogą się mylić?

Gość Pomimo że,
Jasne że mogą. Powiem więcej nawet lekarz może się mylić. Moja kuzynka do 4 miesiąca miała wmawiane przez lekarza że nie jest w ciąży testy też wychodziły negatywne. Nie mam pojęcia jak to możliwe ale wiem że możliwe

Gość mialam identycznie
Oczywiscie ze moga. Mi test pokazal 2 kreski a w ciazy nie jestem :)

Gość mwsndlewd
Mnie też test pokazał 2 kreski a jednak w ciąży nie byłam... A co się strachu najadłam przez ten wynik to głowa mała :O

Gość Wierka/////
Ja to siedzę jak na szpilkach. 2 testy robione pod kolej pokazały 2 kreski, okres mi się spóźnia tydzień. Dzwoniłam do lekarza, to powiedział, że to nic nie znaczy, bo miałam ostatni duży stres i przyjmuję antybiotyki. Ledwo co się trzymam

Gość hkjehwf.lewjd
Jejku ale jak Ci się spóźnia już tydzień to jednak obstawiałabym,że to ciąża ! Jutro idź do przychodni i w rejestracji poproś o badanie na hormon BcHg. Koszt ok.30 zł- tyle u mnie.

Gość hkjehwf.lewjd
* B Hcg

Gość nie rozumiem okres spóżnia
Ci się tydzień, 2 testy pozytywne, a lekarz twierdzi, że "to nic nie znaczy"??? kobieto, zmień lekarza! i natychmiast odstaw wszystkie leki!

Gość "Grażyna"
U mnie jest podobnie do Wierki. Okres spóźnia mi się tydzień, stres i antybiotyk, z tym, że jeden test pokazał 1 kreskę, a drugi 2 z tym, że ta druga kreska była bardzo niewidoczna. Zaczyna mnie brzuch boleć. Co mam o tym mysleć? Jutro ide do ginekologa.

Gość tamarka:;;;;
a może u Ciebie to tylko fałszywy alarm?

ale co ma antybiotyk do testu??? test bada poziom bhcg, a żaden antybiotyk nie sprawi, żeby ten hormon pojawił się we krwi. 2 testy pozytywne i okres spóźniający się tydzień to chyba wystarczające, żeby podejrzewać ciążę. lekarz to jakiś konował.

Gość "Grażyna"
Dostałam okres :(

Witam kobietki. opiszę wam moją sytuację, otóż w miesiącu styczniu @ była, cały luty nic i dopiero dostałam 23 marca po stosunku, jeżeli to @ to powinnam dostać pod koniec kwietnia a tu NIC dziś mamy 16 maja i nadal nic. Dwa tyg temu robiłam testy i jedna kreska jak tylko zobaczyłam to wyrzuciłam do kosza nie czekałam 5 min. a może powinnam była zaczekać. Mam dziwne ściągania w podbrzuszu, wczoraj i przed wczoraj jajniki mnie lekko kuły. I w dodatku dopadło mnie przeziębienie okropny katar jestem cała rozbita. Co możecie mi doradzić?

Gość x...x...x
Zrob test - ZGODNIE Z INSTRUKCJA - i obojetnie jaki wyjdzie wynik - ginekolog.

Mam pytanie ponieważ nie wiem co robić stosuje antykoncepcje Evra miesiączkę mam regularnie ...stosunek odbył sie tydzień temu jutro powinnam dostać miesiączkę ale dwa dni temu miałam obfity śluz jak nigdy a dzień przed okresem boli mnie brzuch i mam plamienie jak nigdy(zawsze przed miesiączką boli mnie brzuch)ale zawsze dostawałam tego dnia co powinnam ,nigdy nie działo się nic wcześniej nie miałam nigdy takich objawów.... nie wiem czy mam robić test czy nie.

mam jeszcze jedno pytanie jeżeli wystąpiło delikatne krawawienie dzień przed spodziewana miesiączką to czy to coś oznacza....proszę o pomoc....

zawsze miałam obfitą miesiączkę i zastanawiam się wogóle czy można być w ciąży i może wystąpić lekkie krwawienie

Gość teściara
co śadzicie o poszczególnych testach? pre-test, uick vue?

Gość Ania23L
Pre-test do d**y ja dowiedziałam sie o ciąży w marcu od ginekologa dopiero wcześniej 2obiłam 6 testów od ostatniej miesiączki (24.01) 3 razy zrobiłam te pre-test i negatywne chociaż w ciąży byłam pózniej zmieniłam na bobo-test to amo dopiero jak poszłam do gina okazało sie że ciąża jak byk więć testom lepiej za bardzo nie wierzyć

Gość mnie tam i pre-test i quick vu
e zawsze pokazywały faktyczny stan a i tak najlepsze są testy z allegro te o czułości 10mlU/ml szybciej można je zrobić

ja też robiłam test ten sam i pokazał mi jedna kreskę. do dziś nie mam @, w sobotę i niedzielę z rana było troszkę słabo i mnie delikatnie mdliło.

To co teraz ??? Ja miałam już potem praktycznie normalny @ ... poczekam chyba do następnego i wtedy zobacze co dalej...

Gość ta co sie zna
Testy mogą sie mylić ( a raczej byc nie wystarczająco czułe przy bardzo wczesnej ciąży) tylko w 1 stronę czyli KOBIETA JEST W CIĄŻY A TEST POKAZUJE TYLKO 1 KRESKĘ. Niestety wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy, że doszło u nich do poronienia samoistnego. Dlatego zaleca się zrobic test w dniu spodziewanej miesiączki (jesli jej nie ma oczyiscie) a nie wczesniej.

Gość zapałka123
Ja nie byłam w ciąży, a Pre Test pokazywał drugą kreskę. Na 100% nie była to ciąża, bo miałam robioną betę. Dziewczyny: zróbcie badanie krwi i sprawa się ostatecznie wyjaśni.

Gość marta161110
.robilam 3 testy ciazowe. pierwszy apteo z rannego moczu i wyszla druga kreska blada ale byla,drugi bobo test z popoludniowego moczu druga kreska byla ledwie widoczna a dzis pink test i jest tylko jedna kreska. co mam o tym myslec?

Gość rererer
czy testy się mylą czy nie zależy od: - czułości testu (w aptekach są standardowe 25mlUI, a na allegro można kupic czulsze -10 mlUI) - pory wykonania testu (wiadomo pierwszy poranny mocz jest najlepszy) Test nie może pokazac ciąży gdy jej nie ma z tego powodu, że wykrywa on ludzką gonadropine kosmówkową, którą wytwarza zarodek - jesli pokazał II kreski, to ciąża była - po prostu nie dotrwała do dnia @) - Jesli test nie pokazął ciaży, a była - to po prostu test był mniej czuły albo wykonany nie z pierwszego moczu. U mnie test pokazał bladziutką kreseczkę 9 DPO (test z allegro 10 mlUI) i oczywiści e się nie mylił.