Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość hjdjhjhgj

Wasze ulubione zupy..

Polecane posty

Gość hjdjhjhgj

gotuje dosyc czesto ale braknie mi pomyslow, niechce robic jakis dziwnych w obawie ze nie wyjda..moze pomozecie jakie lubicie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szparagowa , krem z marchwi z pestkami dyni ,krem z pomidorów itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość saturas
ogórkowa i pomidorowa, standard :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Brokulowa, wedlug konkretnego przepisu, z prazonymi migdalami. Niesamowita.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak to mozna zrobic???
brokulowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja znalazlam taki przepis, brzmi nieco dziwnie, ale jest super: Pol cebuli i malego ziemniaka kroje na kosteczke, podsmazam 5 minut (w przepisie na masle, ja robie na oleju). Zalewam 220 ml rosolku warzywnego i wrzucam 150 g pokrojonych brokulow, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogien i gotuje 8 minut. Po ugotowaniu dodaje 200 ml mleka, garstke prazonych migdalow, w przepisie jest tez ser, mysle, ze topiony da rade, ja robie bez. Potem miksuje recznym mikserem (podejrzewam, ze w blenderze bedzie lepiej, mi wychodzi taka niezbyt gladka) i podaje posypana odrobina migdalow. Wlasnie zjadlam cala taka porcje na obiad ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja ulubiona to pomidorowa z makaronem :) bardzo lubię też jarzynową z brokułem i kalafiorem na zasmażce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość metalucifer
chmielowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cebulowa pomidorowa z nalesnikami smietana i parmezanem rosol ogorkowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jem zupę 1 raz w roku i wtedy mi smakuje najbardziej nie mogę się już tak od listopada doczekać mianowicie BARSZCZ Z USZKAMI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobieta an
czosnkowa grzybowa gulaszowa i zurek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Ewyyyyy
jak sie robi barszcz ukraisnki??? jadlam go u kolezanki byl to barszcz z fasola, glupio mi bylo ja pytac jak sie gotuje ale byla smaczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maruta
kapuśniak. mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marttttttttttttttta
szczawiowa,barszcz czerwony,pomidorowa ,zurek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale w tym ukrainskim
sporo tych produktow, taka zbieranina, buraki z fasola+pomidory, pewnie smak niewiadomo jaki, nie gotowalam jeszcze takiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baracha
pomidorowa, ogorkowa, krupnik i oczywiscie zalewajka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwielbiam zupy i gotuję
codziennie :) Więc ulubione, takie tradycyjne: pomidorowa (w wersji krem i zwykła), pieczarkowa, krupnik, jarzynowa, grochówka, kapuśniak i wiele wiele innych :p Ogólnie nie lubię zup owocowych :o Mam zamiar spróbować krem z brokuł ale nie wiem czy warto mi się z tym bawić bo jako tako nie lubię brokuł ale może zupa będzie dobra z innymi dodatkami ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z barszczem ukraińskim jest trochę zabawy, ale jest tak dobry, że robię :) a robię tak: wywar mięsno-warzywny, jak do każdej zupy oddzielnie gotuję całe buraczki ze skórą, jak są prawie gotowe studzę, obieram ze skórki, kroję w kostkę osobno gotuję fasolę z grzybami (fasolę trzeba wcześniej namoczyć w wodzie przez noc) jak z wywaru wyciąnę wszystko, to wrzucam pokrojone buraczki i ugotowaną fasolę plus ziemniaki pokrojone w drobną kostkę gotuję jeszcze 15-20 minut i gotowe a, te buraczki i fasola ma byc leciutko twardawa, zeby wszystko razem z ziemniakami było potem odpowiednio miękkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kobieto jak ty te buraki
osobno do tego barszczu ugotujesz to będzie to gówno a nie barszcz,smak zostanie w tamtej wodzie,buraki do barszczu ukraińskiego myje się ,zawija w folię aluminiową i piecze 1 godz.w piekarniku a na koniec ściera się do zupy na grubym tarku.Wiedziałam że z ciebie kucharka jak z krowy baletnica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuzzzzzzzzwa
ugotowalam dzisiaj ukrainski barszcz, nie wiem czy ma byc wlasnie taki, wyszedl ok, ale mam tyle przepisow ze nie wiem jaki jest prawidlowy, moze ktos mi napisze jak sie robi, bo moj wyszedl jak barszcz czerwony+ smak troche kwaskowaty bo kapusta biala byla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja wole spedzisz tyle czasu na
jakies wysmienite danie ale nie zupe...ludzie to jakas paranoja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
POMIDOROWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeszcze ogórkowa, rosół i cebulowa- te jem, innych nie, ale najlepsza pomidorowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×