Gość hjdjhjhgj Napisano Maj 14, 2011 gotuje dosyc czesto ale braknie mi pomyslow, niechce robic jakis dziwnych w obawie ze nie wyjda..moze pomozecie jakie lubicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ghfcgh 0 Napisano Maj 14, 2011 Szparagowa , krem z marchwi z pestkami dyni ,krem z pomidorów itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość saturas Napisano Maj 14, 2011 ogórkowa i pomidorowa, standard :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
te verde 0 Napisano Maj 14, 2011 Brokulowa, wedlug konkretnego przepisu, z prazonymi migdalami. Niesamowita. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a jak to mozna zrobic??? Napisano Maj 14, 2011 brokulowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
te verde 0 Napisano Maj 14, 2011 Ja znalazlam taki przepis, brzmi nieco dziwnie, ale jest super: Pol cebuli i malego ziemniaka kroje na kosteczke, podsmazam 5 minut (w przepisie na masle, ja robie na oleju). Zalewam 220 ml rosolku warzywnego i wrzucam 150 g pokrojonych brokulow, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogien i gotuje 8 minut. Po ugotowaniu dodaje 200 ml mleka, garstke prazonych migdalow, w przepisie jest tez ser, mysle, ze topiony da rade, ja robie bez. Potem miksuje recznym mikserem (podejrzewam, ze w blenderze bedzie lepiej, mi wychodzi taka niezbyt gladka) i podaje posypana odrobina migdalow. Wlasnie zjadlam cala taka porcje na obiad ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 14, 2011 barszcz ukraiński pomidorowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrama 0 Napisano Maj 14, 2011 moja ulubiona to pomidorowa z makaronem :) bardzo lubię też jarzynową z brokułem i kalafiorem na zasmażce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość metalucifer Napisano Maj 14, 2011 chmielowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaciaa 0 Napisano Maj 14, 2011 cebulowa pomidorowa z nalesnikami smietana i parmezanem rosol ogorkowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Maj 14, 2011 jem zupę 1 raz w roku i wtedy mi smakuje najbardziej nie mogę się już tak od listopada doczekać mianowicie BARSZCZ Z USZKAMI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kobieta an Napisano Maj 14, 2011 czosnkowa grzybowa gulaszowa i zurek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Ewyyyyy Napisano Maj 15, 2011 jak sie robi barszcz ukraisnki??? jadlam go u kolezanki byl to barszcz z fasola, glupio mi bylo ja pytac jak sie gotuje ale byla smaczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewka która naprawdę Napisano Maj 15, 2011 umie gotować a nie podróba 33 http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/barszcz_ukrainski3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Maj 15, 2011 http://www.wielkiezarcie.com/recipe35508.html ten barszcz jest pyszny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maruta Napisano Maj 15, 2011 kapuśniak. mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marttttttttttttttta Napisano Maj 15, 2011 szczawiowa,barszcz czerwony,pomidorowa ,zurek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale w tym ukrainskim Napisano Maj 15, 2011 sporo tych produktow, taka zbieranina, buraki z fasola+pomidory, pewnie smak niewiadomo jaki, nie gotowalam jeszcze takiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baracha Napisano Maj 15, 2011 pomidorowa, ogorkowa, krupnik i oczywiscie zalewajka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwielbiam zupy i gotuję Napisano Maj 15, 2011 codziennie :) Więc ulubione, takie tradycyjne: pomidorowa (w wersji krem i zwykła), pieczarkowa, krupnik, jarzynowa, grochówka, kapuśniak i wiele wiele innych :p Ogólnie nie lubię zup owocowych :o Mam zamiar spróbować krem z brokuł ale nie wiem czy warto mi się z tym bawić bo jako tako nie lubię brokuł ale może zupa będzie dobra z innymi dodatkami ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicja w krainie czarow 0 Napisano Maj 15, 2011 Ogorkowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 15, 2011 z barszczem ukraińskim jest trochę zabawy, ale jest tak dobry, że robię :) a robię tak: wywar mięsno-warzywny, jak do każdej zupy oddzielnie gotuję całe buraczki ze skórą, jak są prawie gotowe studzę, obieram ze skórki, kroję w kostkę osobno gotuję fasolę z grzybami (fasolę trzeba wcześniej namoczyć w wodzie przez noc) jak z wywaru wyciąnę wszystko, to wrzucam pokrojone buraczki i ugotowaną fasolę plus ziemniaki pokrojone w drobną kostkę gotuję jeszcze 15-20 minut i gotowe a, te buraczki i fasola ma byc leciutko twardawa, zeby wszystko razem z ziemniakami było potem odpowiednio miękkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kobieto jak ty te buraki Napisano Maj 15, 2011 osobno do tego barszczu ugotujesz to będzie to gówno a nie barszcz,smak zostanie w tamtej wodzie,buraki do barszczu ukraińskiego myje się ,zawija w folię aluminiową i piecze 1 godz.w piekarniku a na koniec ściera się do zupy na grubym tarku.Wiedziałam że z ciebie kucharka jak z krowy baletnica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kuzzzzzzzzwa Napisano Maj 15, 2011 ugotowalam dzisiaj ukrainski barszcz, nie wiem czy ma byc wlasnie taki, wyszedl ok, ale mam tyle przepisow ze nie wiem jaki jest prawidlowy, moze ktos mi napisze jak sie robi, bo moj wyszedl jak barszcz czerwony+ smak troche kwaskowaty bo kapusta biala byla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja wole spedzisz tyle czasu na Napisano Maj 15, 2011 jakies wysmienite danie ale nie zupe...ludzie to jakas paranoja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 15, 2011 akurat ta zupa jest wyśmienitym daniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chcę bliny Napisano Maj 15, 2011 Botwinkę ze świeżym koperkiem http://www.rozkoszepodniebienia.com/?p=1037 na wiosnę często jem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maladie 0 Napisano Maj 15, 2011 POMIDOROWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maladie 0 Napisano Maj 15, 2011 jeszcze ogórkowa, rosół i cebulowa- te jem, innych nie, ale najlepsza pomidorowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaciaa 0 Napisano Maj 16, 2011 Maladie tak jak ja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach