Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ko(s)miczna

Moze Wy pomozecie mi podjąć decyzję?

Polecane posty

ja mam płacić 80e za pokój tyg + ubezpieczenie 30e + przejazd, no i własne jedzenie... pojadę:) zabiorę ze soba koleżankę mojej mamy, zawsze raźniej.. jest tam na miejscu już moja koleżanka.. mówi, że ciężko ale 2 tydzień już siedzi:) Wszystko jest na akord... Ona nie wyrabia się w czasie,. ma zawsze ok 10sekund za dużo...ale może jej nie zwolnią:P

Gość ko(s)miczna
liderka a orientujesz sie ile na dzień ci zapłacą?

Gość ko(s)miczna
to chyba na godzinę..a ile godzin dziennie bedziesz pracować?

tak, na godzinę... 50 godzin tygodniowo, czyli 10 godzin dzienne... Podpisana umowa w Polsce, wszystko legalnie. No i oczywiście zwrot podatku:) za pół roku 9 tyś polskich zł:P

Gość ko(s)miczna
mamy wynajmować pokoj na 2 osoby..praca 8h dziennie lub jak ktos chce to 10h, nie wiem jeszcze przy czym bede pracowała, spotkam sie z kolega i mi wszystko powie wtedy

Gość ko(s)miczna
zwrot podatku az tyle? kupa szmalu...a czy zawsze zwracaja ten podatek? ja sie na tym kompletnie nie znam, nic nie wiem o tym..

podobno tak! mi aż oczka się do tej kaski świecą:D Zobaczymy jak będzie to w praktyce wyglądało.. Jeśli masz umowę , wszystko jest legalnie to zwracają... jeśli pracujesz na czarno to ryzykujesz.. i nie ma zwrotów..ale może większa kasa... Pojedziemy to się przekonamy:)

Gość ko(s)miczna
ale pieknie by bylo:) ja jak sobie pomyślę ze mogłabym stamtąd przywieżć kllka tysiecy to az mam dreszczyki..od razu pojechałabym na mega zakupy

Ja planuję składać kasę, może mini zakupy odzieżowe, ale bez szaleństw:) No wiesz... myślę, że kasa to będzie bardzo dobra:D W polsce tyle nie zarobię..rówież mieszkam na wsi...co prawda blisko Wawy...ale dojazd jest... i niechętnie zatrudniają dojeżdżających.. I w ogóle, Wawa nie ejst z gumy..

Gość ko(s)miczna
weekendy sa wolne zazwyczaj prawda? mozna je spedzic na zwiedzaniu

Chyba różnie. Moja koleżanka np dziś pracowała... miała do mnie napisac..i cisza...martwię się.. :( :P

Dziewczyno jedź, na pewno dasz sobie rade, a że jedziesz z kolegą, który już tam był to ogromny plus, na pewno będzie Ci dużo pomagał, powie co i jak, nie będziesz sama. Mówie Ci jak nie pojedziesz to bedziesz żałować, a jak pojedziesz nabierzesz pewności siebie i kto wie, może to bedzie dopiero początek Twoich wyjazdów? :)

Apropo tego kolegi jaki czas się znacie? Pytam bo wiesz, dzisiaj jest różnie. Tak czy inaczej jak będziesz wyjeżdżać zostaw koniecznie swoim rodzicom nr tel do tego chłopaka (na wypadek jakby np Tobie rozładował się tel czy coś) no i do rodziców kolegi (to ich uspokoi)